Magyar Kupa: százmilliós pénzdíj a résztvevőknek

2013. május. 21., 16:11   |    

Magyar Kupa: százmilliós pénzdíj a résztvevőknek

Pénzügyi szempontból idén minden eddiginél jobban megérte sikeresen szerepelni a Magyar Kupában, amelyet történelmi múltjához méltó módon támogat a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A Magyar Labdarúgó Szövetség még nagyobb presztízst kíván adni az 1909-ban indított kupasorozatnak, ezen törekvésének egyik jeleként a 2012/13-as szezonban minden korábbinál magasabb pénzdíjat ajánlott fel a Magyar Kupa főtáblájára jutott csapatoknak. Az összdíjazás 100 millió forint, ebből a végső győztes 30 milliót kap, az ezüstérmes 10 millió forinttal gazdagodik. Az elődöntőben kiesők 5-5 millió, a negyeddöntőben búcsúzók 2-2 millió forintot kapnak, és még azok a csapatok is részesülnek az összdíjazásból 150-150 ezer forinttal, akik már az első körben, a 128 között kiestek.

Az Amatőr Kupa összdíjazása 5 millió forint, a Martonvásár-Velence finálé győztese 3 millió, a vesztes 1 millió forintot kap.

A szerdai DVSC TEVA-Győri ETO FC Magyar Kupa-döntőt az M2 élőben 19.55 órától élőben közvetíti a Bozsik Stadionból. A mérkőzés kommentátora Knézy Jenő lesz, a stúdióban Menczer Tamás elemzi a látottakat Kovács Zoltán korábbi labdarúgóval. A pálya széléről Mohay Bence jelentkezik helyszíni riportokkal.

A szurkolók számára fontos információ, hogy bármelyik csapat is nyerje a kupát, a mérkőzés lefújása után a nézők - biztonsági okokból - nem léphetnek a játéktérre. A Bozsik-stadion kamerarendszerrel rendelkezik, a játéktérre lépő szurkolók a felvételek alapján utólag is felelősségre vonhatók.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS