Magyar Kupa: szerdán kialakul a legjobb nyolc mezőnye

2013. december. 03., 16:03   |    

Magyar Kupa: szerdán kialakul a legjobb nyolc mezőnye

A szoros első meccsek után izgalmas visszavágókra van kilátás a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

A fővárosi derbi első felvonása, a Puskás-stadionban rendezett meccs nem hozott gólt, így teljesen nyílt maradt a továbbjutás kérdéses. Nagy változás a múlt heti mérkőzéshez képest, hogy a zöld-fehéreknél már nem Ricardo Moniz, hanem Máté Csaba ül majd vezetőedzőként a kispadon.

- A hét eleji történések ismeretében különösen fontos volt a játékosok mentális felkészítése - nyilatkozta a fradi.hu-nak Máté Csaba. - Természetesen minden futballista másképp reagál egy ilyen helyzetre, de nagyon fontos, hogy szerdán mindenki a tudása legjavával segítse a Ferencvárost. Ha szokásunkhoz híven sikerül gólt szereznünk idegenben, azzal jócskán megnehezíthetjük az Újpest dolgát, így a Magyar Kupa-párharcot teljesen nyíltnak látom. Célunk a továbbjutás, hiszen így egy újabb fronton versenyben maradunk a nemzetközi kupában való indulásért. Nem szabad azon keseregni, hogy kik nem állnak a rendelkezésünkre.

Az újpestiek pozitív előjelekkel várják a mérkőzést, hiszen egymás után két bajnokit is megnyertek, múlt héten - négy gólt szerezve - Paksról hozták el a három pontot.

A DVTK-Videoton FC párharc első meccse ugyancsak 0-0-ás döntetlent hozott, a két csapat másfél hete a bajnokságban játszott egymással döntetlent. Akkor Diósgyőrben rendezték a meccset, az akkori 2-2-es eredmény megismétlődése a Vidi továbbjutását jelentené.

vidi|A Videoton FC másfél hete 2-2-es döntetlent játszott Diósgyőrben (fotó: vidi.hu)

Az OTP Bank Ligában szárnyaló PMFC a kispesti 1-1 után hazai pályán vívhatja ki a továbbjutást a Honvéd ellen. A pécsiek - egyedüli csapatként - az idény összes bajnokiján szereztek gólt, legutóbbi öt bajnokijukon négy győzelem, egy döntetlen a mérlegük, s már csak három pont választja el őket a dobogótól. Legutóbbi vereségüket, még október közepén, éppen a Honvédtól szenvedték el.

- A jelenlegi formánk kiváló, ezért bizakodva várjuk a meccset. Hétvégén nagy bravúrt értünk el, a Ferencváros ellen idegenben nyerni nagy szó, többek között ezért is teli vagyunk önbizalommal és kifogástalan a hangulat az öltözőben. A múlt heti, kispesti meccsel már nem foglalkozunk, nem hiszen, hogy az bármennyire is befolyásolja a szerdai találkozót. Csak saját magunkra figyelünk, nem számít, hogy milyen összeállításban fog pályára lépni a Honvéd, ha ismét a maximumot adjuk, jó esélyünk van a győzelemre és a továbbjutásra - mondta az mlsz.hu-nak Mohl Dávid.

Kedden az NB I listavezetője, a DVSC-Teva a másodosztály élcsapatát, a Dunaújvárost fogadja, az első meccs 1-1-es döntetlent hozott. Az MTK karnyújtásnyira került a továbbjutástól, miután Kecskeméten háromgólos előnyt szerzett a visszavágóra.

A Győri ETO ugyancsak előnyből - igaz, minimálisból - várja a Kaposvár elleni hazai kupameccset, a Haladás ugyancsak egygólos fórban kezd az NB II listavezetője, a Nyíregyháza ellen, és hasonlóan kényelmes a helyzete a Lombard Pápának is, miután Siófokon 2-1-re legyőzte másodosztályú riválisát.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:

12.03., kedd:

DVSC-TEVA - DUNAÚJVÁROS PASE 17:00
MTK BUDAPEST - KTE-PHOENIX MECANO 17:30

12.04., szerda

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC - FGSZ SIÓFOK 16.00
SZOMBATHELYI HALADÁS - NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 17.30
GYŐRI ETO FC - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 18.00
PMFC-MATIAS - BUDAPEST HONVÉD 18.00
ÚJPEST FC - FERENCVÁROSI TORNA CLUB 18.00
DVTK - VIDEOTON FC 18.00

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS