Magyar Kupa: Szerdán kialakul az elődöntő mezőnye

2017. április. 04., 10:15   |    

Magyar Kupa: Szerdán kialakul az elődöntő mezőnye

Szerda estére már csak négy csapat marad talpon a Magyar Kupában, a negyeddöntők visszavágói előtt azonban még mind a nyolc együttesnek megvan a reális esélye a továbbjutásra.

A Magyar Kupa-negyeddöntők első mérkőzései közül három is 2-1-re végződött, egyedül a Mezőkövesd tudott kétgólos előnyre szert tenni a Szolnok ellen. A szolnokiak azonban így is reménykedhetnek a továbbjutásban, az idegenben szerzett góljuknak köszönhetően egy 2-0-ás sikerrel már ott lehetnének az elődöntőben. A mezőny egyetlen harmadosztályú csapata, a Budafok egygólos hátrányban várja a Sopron elleni visszavágót, de Prukner László együttesének dolgát nehezíti, hogy idegenben kellene ledolgoznia a hátrányt.

A maradék két párosításban két-két élvonalbeli klub érdekelt, kedden este a Ferencváros a DVTK mezőkövesdi albérletében próbálja legalább megtartani, de Thomas Doll reményei szerint inkább növelni egygólos előnyét. A Fradi szombaton, a Bozsik-stadionban elvesztette idei veretlenségét, annál a teljesítménynél mindenképpen jobbat szeretne látni Mezőkövesden a zöld-fehérek vezetőedzője.

- Természetesen a győzelemért lépünk pályára, fontos számunkra, hogy továbbjussunk. A szombati teljesítményünknél mindenképpen több kell. Tudom, hogy a srácok készen állnak. Nagy lehetőség kapujában állunk. Nem számít, hogy egygólos előnnyel lépünk pályára, mindig ugyanabban a szellemben játszunk, mert nem törekedhetünk a döntetlenre. Bátran kell kiállnunk, és mindenkinek a teljes erejét kell hoznia, ez lehet a kulcs - fogalmazott a német szakember a fradi.hu-nak adott nyilatkozatában.

Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője is bízik a továbbjutásban, de az eredménynél is fontosabbnak tartja, hogy tovább fejlődjön csapata.

- Jobban örültem volna, ha 1-1-re végzünk, mert akkor nem nekünk kellene futni az eredmény után. Nem sok hiányzott hozzá, de látszott, hogy amit játszottunk, az működik, és a játékosok is elhitték, hogy van haszna a munkának. A hétvégén jött ehhez egy kis sikerélmény is, így tudunk nekivágni a keddi találkozónak. A Ferencvároson van a teher, biztosan a legjobb csapatukkal kezdenek. Alaposan kielemeztük a Honvéd elleni találkozót, és idegenben személyes tapasztalatokat is szereztünk. Nekünk most sokkal fontosabb az eredménynél, hogy tovább fejlődjön a játékunk, persze szeretnénk továbbjutni - olvasható a miskolciak szakvezetőjének nyilatkozata a dvtk.hu-n.

Szerdán az Újpest a Hidegkuti Nándor Stadionban próbálja meg ledolgozni a Vasas elleni párharc 1-2-re végződött hazai mérkőzésén összeszedett egygólos hátrányt. A továbbjutáshoz legalább két gólt kell szereznie Nebojsa Vignjevics együttesének, amely legutóbbi három bajnoki mérkőzésén egyetlen pontot tudott mindössze szerezni. A Vasas még ennél is rosszabbul teljesített az OTP Bank Ligában az utóbbi hetekben, utolsó három bajnokiján egyetlen pontot sem tudott gyűjteni, így lemaradt riválisaitól az első helyért zajló csatában, de továbbra is a harmadik a tabellán.

Az elődöntő sorsolását péntek reggel, az M4 Sport élő adásában készítik el.

A Magyar Kupa-negyeddöntők visszavágóinak programja:

2017. április 4., kedd
19:45 (Mezőkövesd) Diósgyőri VTK (NB I) - Ferencvárosi TC (NB I) tv: M4 Sport

2017. április 5., szerda
17:00 Szolnoki MÁV (NB II) - Mezőkövesd Zsóry FC (NB I)
18:00 Swietelsky-Soproni VSE (NB II) - Budafoki MTE (NB III)
20:30 Vasas FC (NB I) - Újpest FC (NB I)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS