Magyar szakemberek berlini tanulmányúton

2014. október. 21., 19:25   |    

Magyar szakemberek berlini tanulmányúton

Az MLSZ utánpótlás-képzésének szakemberei és hallgatói szerdától vasárnapig szakmai tanulmányútra utaznak Berlinbe, a Dárdai Pál szövetségi kapitányt is foglalkoztató Hertha BSC-hez.

Az utánpótlásképzés több területéről kiválasztott szakemberek a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében utaznak el a német fővárosba, hogy hazatérésük után hasznos szakmai tapasztalatokat és új tudásanyaggal felvértezve folytathassák munkájukat - ezért is szerepelt a berlini utazáson való részvétel feltételei között az új tapasztalatokra való fogékonyság, valamint a szakmai alkalmasság. A résztvevők között pro-licences hallgatók, a kiemelt akadémiák képviselői, valamint az MLSZ szakemberei találhatóak. A tanulmányút fő célja a német utánpótlásnevelő-rendszer egyes elemeinek beépítése a magyar utánpótlás-nevelésbe és szakmai képzésébe, valamint az itthon rendelkezésre álló tudásbázis növelése. A berlini látogatást Dárdai Pál szövetségi kapitány, Szalai László, az edzőképzési intézet igazgatója, az U21-es és az U20-as válogatottak szövetségi edzője és Kiss Baranyi Sándor, az OTP Bank Bozsik Egyesületi Program vezetője készítették elő.

A négynapos programban a Hertha BSC akadémiai működésének tanulmányozása szerepel, a delegáció tagjai minden este konzultáció keretében értékelik a látottakat. A magyar szakemberek testközelből nézhetik meg a kiemelkedő berlini tehetségek edzését tapasztalt német edzők vezénylete mellett (a Hertha BSC-nél az U17, U19 és U23 legjobb játékosai minden második héten kapnak kiemelt foglalkozást), valamint lehetőség nyílik a kapusedzők továbbképzésén való részvételre is. A Hertha BSC akadémiájának szervezeti bemutatásánál Benjamin Weber, akadémiai vezető lesz a magyar szakmai csoport segítségére, míg a Hertha BSC tehetséggondozásáról Frank Vogel szakmai vezető beszél majd. Az utolsó előtti napon a csoport megtekinti U19-es és Bundesliga mérkőzésen a Hertha BSC és a HSV párharcát, majd ezt követően a delegáció vasárnap érkezik vissza Magyarországra.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS