Magyar vendégek a Newcastle ünnepségén

2014. június. 03., 15:07   |    

Magyar vendégek a Newcastle ünnepségén

Dunai Antal és Fazekas László volt a meglepetés vendég a Newcastle VVK-győzelmének 45. évfordulóján.

A Newcastle együttese 45 évvel ezelőtt hódította el a Vásárvárosok Kupáját, az UEFA által elindított sorozatok egyik elődjét. Az angolok a kétfelvonásos döntő első meccsén 3-0-ra nyertek hazai pályán, majd Újpesten is diadalmaskodtak 3-2-re. A Newcastle azóta sem nyert nemzetközi trófeát, így a 45 évvel ezelőtti VVK-diadal kitüntetett helyet foglal el a klub történetében.

Az egykori győzők múlt hétvégén ünnepelték a diadal 45. évfordulóját, melyre "titokban" az ellenfél két klasszisát, Dunai Antalt és Fazekas Lászlót is meghívták. A remek hangulatú ünnepségen az angolok nagy örömmel fogadták a két magyar futballistát, akikkel a mérkőzés óta nem találkoztak az aranyérmes játékosok.
"Csodás volt újra látni őket. Dunaira élénken emlékszem a döntőről, nagyszerű futballista volt. Nagyszerű meglepetés, hogy ők is ellátogattak hozzánk, fantasztikus dolog viszontlátni őket" - mondta Jim Scott, a Newcastle legendás játékosa.

Dunai Antal hozzátette: egykori játékostársaival a mai napig sokat beszélgetnek az ominózus döntőről, de az ellenféllel még nem adódott lehetőség az emlékek felidézésére.

A Newcastle a kupagyőzelem emlékére néhány hete egy bronz szobrot avatott a St James' Park stadionban, az alkotás Joe Harveyt, a közel fél évszázaddal ezelőtt sikercsapat szakvezetőjét ábrázolja.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS