Május 20-i határozatok

2014. május. 20., 18:56   |    

Május 20-i határozatok

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) május 20-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Busai Attila (FTC) 1, Kulcsár Kornél (Lombard) 2, Forró Gyula (Kecskemét) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.
Kulcsár Kornél a Paks elleni bajnokin hátulról beletalpalt ellenfele vádlijába, ez a Fegyelmi Szabályzat 75 § (2) bekezdése alapján legalább kétmeccses eltiltást von maga után.

Besic Muhamed (FTC) a mérkőzés után a hazai szurkolókkal szemben tanúsított súlyosan sportszerűtlen magatartásért 100.000 Ft pénzbüntetést kapott.

Tóth László vezetőedző (Mezőkövesd) a játékvezetők működésének kritizálásáért és személyükre súlyosan sértő kifejezések használatáért - a FSZ 83. § (2) bekezdés a) pontja alapján - 200.000 Ft pénzbüntetés kapott.

A FEB a Haladás – FTC mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, szurkolóinak rasszista megnyilvánulása és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt a Haladást, mint visszaesőt 450.000 Ft, az FTC-t szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt, mint visszaesőt 250.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
A hazai szurkolók a mérkőzés 51. percében mintegy 15 másodpercig "huhogtak" a Ferencváros egyik színes bőrű játékosa felé. A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a rasszista tartalmú megnyilvánulások ellen különös szigorral lép fel, részben ez indokolja a magasabb pénzbüntetést. A bizottság enyhítő körülményként értékelte a rendező sportszervezet esetében, hogy a hazai szurkolók rasszista megnyilvánulásakor a hangosbemondón keresztül azonnal reagált az eseményre, és sportszerű szurkolásra hívta fel a nézők figyelmét. A megbotránkoztató rigmusok bekiabálásánál ugyanakkor a hazai sportszervezet nem szólította fel a nézőket a sportszerű szurkolásra, ami súlyosbító körülményként esett latba.

A FEB a DVSC – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, a nem megfelelő ruházat- és csomagátvizsgálás miatt, valamint szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint a hangosbemondó rendszer nem előírásszerű működtetéséért a DVSC-t, mint visszaesőt 350.000 Ft, az Újpestet szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt, mint visszaesőt 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A mérkőzés 50. percében az újpesti szektorban használt pirotechnikai eszközök közül többet a hazai szurkolók D2 jelű szektorába átdobtak. A szektoruk előtt kiépített hálón keresztül több égő eszközt a biztonsági zónában dobtak. A mérkőzés után használt eszközt a hazai szurkolók D5 jelű szektorába dobtak. A hazai szurkolók szektorába átdobált eszközöktől négy hazai szurkoló megsérült. A bizottság súlyosbító körülményként értékelte a rendező sportszervezetnél azt is, hogy egyetlen esetben sem szólították fel a hangosbemondón keresztül a szurkolókat a rendzavarások beszüntetésére.

A FEB az FTC - Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, valamint pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt az FTC-t, mit visszaesőt 350.000 Ft, a Diósgyőrt szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt, mint visszaesőt 250.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.
A bizottság enyhítő körülményként értékelte az FTC Labdarúgó Zrt. sportszervezet vonatkozásában, hogy a hazai és vendég szurkolók részéről történt fenti szurkolói megnyilvánulások alkalmával a hangosbemondón keresztül figyelmeztetés hangzott el. A Fegyelmi Bizottság enyhítő körülményként értékelte azt is, hogy a pirotechnikai eszközöket használó szurkolókat kiemelték a szektorból, és átadták őket a rendőrségnek.

A FEB a Pécset a szolidaritási mechanizmus fizetésével kapcsolatos előírások megsértéséért 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Ligakupa

A FEB a Diósgyőr – Fehérvár mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Diósgyőrt, mint visszaesőt 80.000,- Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB Simic Tomislav vezetőedzőt (Diósgyőr), mint visszaesőt, 300.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, mert a Diósgyőr – Videoton FC mérkőzés után sportszakemberhez nem méltó magatartást tanúsított (az ellenfél kispadja felé többször is sértő mozdulatot tett),

NB II

Bochner Roland (Szolnok) 2, Makrai László (Cevasport) 2, Szala Ákos (Cevasport) 1, Kvekveskiri Irakliy (Szigetszentmiklós) 2, Kornis Attila (Szigetszentmiklós) 2, Fazakas Géza (Sopron) 1 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Farkasdi Bertalan Róbert (Tatabánya) korábbi 2 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartotta.

A FEB a Kisvárda – Nyíregyháza mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok, szurkolóinak megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Kisvárdát 50.000 Ft, a Nyíregyházát szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

NB III

Teplán János (Csepel), mint visszaeső, 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert ellenfelét gólhelyzetben buktatta és már harmadszor állították ki a bajnokságban.

Bákonyi Norbert (Cigánd) 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt.

Opre Ramund (Nyírbátor) 3 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert az asszisztens személyére sértő kifejezést használt és megfenyegette őt.

Simkó Krisztián (Diósd) 1, Huszty Dániel (Újbuda) 2, Medgyes Sinan (Győri ETO) 1, Bobál Dávid (Honvéd) 1,, Elek Norbert (Felsőtárkány) 2, Szemere Balázs (Putnok) 1, , Tóth Csaba (Létavértes) 2 soron következő férfi felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Buzás Attila szakmai igazgató (Bölcske) a kispadtól és az öltözőtől 1 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Jászapáti – Kazincbarcika mérkőzéssel kapcsolatban rendezési hiányosságok miatt a Jászapáti írásbeli figyelmeztetést kapott.

Női felnőtt nagypályás bajnokságok és kupák

Mayer Fanny (DAC Unió) 1 soron következő női felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Schaffer Ádám (Labdakergető) 1, Pinczés Balázs (ETO Futsal) 1, Kovács Kaludia (Astra) 1, Megyeri Boglárka (Szombathely) 2 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Dunaújvárosi Főiskola – Déli FC mérkőzéssel kapcsolatban a rend nem megfelelő biztosításáért a Dunaújvárosi Főiskola írásbeli figyelmeztetésben részesült.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

Kaposvár 30, Andráshida 12, Dabas 14, Bölcske 12, Fehérvár 12, Felsőtárkány 12, Putnok 12, Vasas 15, Szigetszentmiklós 17,5 ezer Ft.


A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS