Már 86 labdarúgónak segített a Focisegély Alapítvány

2013. december. 17., 16:40   |    

Már 86 labdarúgónak segített a Focisegély Alapítvány

Az MLSZ a magyar labdarúgás rászoruló és arra érdemes személyeit támogatja a Focisegély Alapítványon keresztül.

Az mlsz.hu is rendszeresen beszámol arról, hogy a Fegyelmi Bizottság mekkora összegre bünteti a sportszervezeteket azok fegyelmi vétségei miatt. Sokan talán nem is tudják, hogy a szövetség a befolyó összegekből - átgondolt kritériumok mellett - a magyar labdarúgás rászoruló és arra érdemes személyeit (egykori labdarúgókat) támogatja a Focisegély Alapítványon keresztül.

A Focisegély Alapítvány 2011. március 25. óta működik, az alapítvány négytagú kuratóriumának tagja Ihász Kálmán olimpiai bajnok labdarúgó, Garaba Imre 82-szeres válogatott labdarúgó, Faragó Richard, a Sport Televízió kommentátora és dr. Borbély Zoltán, az MLSZ korábbi szóvivője. A kurátorok olyan egykori labdarúgók számára ítélnek meg egyszeri anyagi támogatást, akik szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt rászorulnak a segítségre. A beérkező kérelmeket nagy körültekintéssel és empátiával bírálják el, fokozottan ügyelve arra, hogy az érintett egykori sportolók személyiségi jogai ne sérüljenek.



Az elmúlt, közel három évben kilenc kuratóriumi ülést tartottak meg. Az ülések összehívása a beérkezett kérvények számától, illetve a rendelkezésre álló vagyontól függ. Az Alapítványhoz működése megkezdése óta 102 kérvény érkezett, a kérvények többségét, mintegy 60 százalékát a kérelmezők személyesen nyújtják be, mások esetében volt játékostárs, vagy volt egyesület kéri a segítséget. A rászorultság oka a kérelmek mintegy 70 százalékánál az egészségügyi állapot, és annak következtében kialakult szociális helyzet. A fennmaradó 30 százalék szociális helyzetére (munkanélküliség, eladósodottság) való tekintettel fordul az Alapítványhoz.

A Kuratórium a döntése során figyelembe veszi a kérelmező pályafutást, a rászorultság mértékét, valamint a rendelkezésre álló vagyont, és indokolt esetben nyújt egyszeri, egyösszegű támogatást, melynek összege 350.000 forint. Előfordult, hogy korábban támogatottak ismét segítségért fordultak az Alapítványhoz. Nagyon indokolt esetben az Alapítvány ismét nyújt támogatást, azonban már egy csökkentett összegben. A kuratórium az alapítvány működésének két és fél éve alatt eddig 86 esetben ítélt meg támogatást, melynek együttes összege 28,5 millió forint.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS