Már a döntő a tét a Magyar Kupában

2018. április. 16., 15:29   |    

Már a döntő a tét a Magyar Kupában

Kedden az Újpest FC-Balmazújváros, szerdán a Puskás Akadémia-DVSC elődöntőkkel fordul finisére a Magyar Kupa-sorozat.

A legjobb négy között már csak élvonalbeli csapatok szerepelnek a kupában, az Újpest FC egyedüliként képviseli a fővárost, mellette két kelet-magyarországi csapatnak, valamint a Puskás Akadémiának nyílik lehetősége a döntőbe jutásra.

A Puskás Akadémia az első két fordulóban, a Kaposvár és az Eger otthonában még magabiztosan győzött, Kisvárdán viszont csak 1-0-ra tudott nyerni, a ZTE elleni nyolcaddöntőben pedig az idegenbeli 1-0-ás vereség után otthon csak szenvedve, hosszabbításban tudta kiharcolni a továbbjutást. A negyeddöntőben, a DVTK ellen hazai pályán egygólos vereséget szenvedett, a visszavágón viszont meggyőző játékkal nyert 3-0-ra.

A Debrecen a Magyar Kupa 1. fordulójában 10-1-re nyert Csongrádon, a folytatásban Monoron 3-2-re, Budafokon 3-0-ra győzött. A nyolcaddöntőben a Dorog meglepetésre 2-1-re nyert a Nagyerdőben, a visszavágón azonban a Loki 3-2-vel kiharcolta a továbbjutást. A negyeddöntő könnyebbnek bizonyult, a kispesti 0-0 után hazai pályán 3-1-re győzte le a Budapest Honvédot Herczeg András alakulata. A két csapat eddig kétszer találkozott egymással az OTP Bank Liga 2017-2018-as idényében, Debrecenben a hazaiak 3-0-ra nyertek, Felcsúton gólnélküli döntetlen született.

A Balmazújváros még nem találkozott élvonalbeli csapattal a sorozatban, a Karancslapujtő, a Bátaszék, a Dunaújváros, az ETO FC és a Békéscsaba búcsúztatásával jutott el a legjobb négy közé. Érdekesség, hogy a negyeddöntőben volt a legkönnyebb dolga, itt az első meccsen 5-0-ra nyert a Békéscsaba ellen, míg előtte az alacsonyabb osztályú riválisok ellen is legfeljebb egy-két gólos sikereket aratott. Keddi ellenfelével szoros meccseket játszott az OTP Bank Ligában: a fővárosban 2-2-re végeztek a felek decemberben, előtte Balmazújvárosban 1-0-ra nyertek a lila-fehérek.

Az Újpest az MTK elleni negyeddöntőig gólt sem kapott a sorozatban, az Öttevényt 6-0-ra, a Gödöllőt 3-0-ra, a Vecsést 5-0-ra, a Paksot kétszer 2-0-ra győzte le. Az MTK ellen már nehezebb dolga volt, a hazai 2-1-es sikert követően a Hidegkuti-stadionban 3-2-re kikapott, így idegenben lőtt több góllal került az elődöntőbe.

A Magyar Kupa elődöntőjének heti programja:

Kedd,

Újpest FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, 19.00

Szerda:

Puskás Akadémia-DVSC, 20.15


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS