Már a második a Győr

2008. március. 29., 19:00   |    

Már a második a Győr

Szombaton három mérkőzést játszottak le a Soproni Liga 21. fordulójából. Az MTK 3-0-ra győzött a Siófok ellen, a Győr pedig 3-2-re verte a Zalaegerszeget, így már az ETO a második a tabellán a kék-fehérek mögött. A nap harmadik mérkőzésén a Paks remek mérkőzésen 2-1-re győzött Nyíregyházán.

Győztes gól a 93. percben

Győri ETO FC - ZTE FC 3-2 (2-0)
Vezette: Arany Tamás (Viszokai László, Farkas Balázs)
Gólszerző: Pákolicz a 27., Brnovic a 32., Brovic a 93. illetve Waltner a 68., Waltner a 71. percben

Mindkét csapat bátran kezdett, így élvezetes meccset láthattak a nézők. A vezetést a Győr szerezte meg, a 27. percben Józsi György passzolt Pákolicz Dávidhoz, aki 11 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). Öt perccel később ismét a zalaiak kapujába került a labda, Nikolov Balázs játszott Bojan Brnovic elé, ő pedig közelről a hálóba passzolt (2-0). A kék-fehérek a 68. percben szépítettek: Máté Péter jobbról emelt a házigazdák kapuja elé, a berobbanó Waltner Róbert pedig az ötösről a jobb alsó sarokba fejelt (2-1). Sőt, a vendégek villámgyorsan egyenlítettek is, a 77. percben Kocsárdi Gergely bedobása után Roguy Meye csúsztatott Waltnerhez, s a csatár ismét a kapuba fejelt (2-2). A mérkőzés mégis győri sikerrel ért véget: a 93. percben Józsi szögletét követően Brnovic négy méterről a bal felső sarokba bombázott (3-2). A zöld-fehérek ezzel előreléptek a második helyre - igaz, a DVSC-TEVA és az Újpest még nem játszotta le aktuális bajnokiját.

Urbánnal nem bírtak a siófokiak

MTK Budapest - BFC Siófok 3-0 (1-0)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Takács Gábor, Lemon Oszkár)
Gólszerző: Urbán a 23., Lambulic az 56., Urbán a 77. percben

Egy-egy helyzetet követően a hazaiak szereztek vezetést, a 23. percben Kulcsár Tamás lövése után a labda megpattant Kanta Józsefen, Urbán Gábor elé került, a támadó pedig közelről a kapuba helyezett (1-0). Az MTK ezután biztosan őrizte előnyét, a Siófok nem tudott egyenlíteni, sőt, az 56. percben hátránya meg is duplázódott: Kanta jobb oldali szöglete után Mladen Lambulic hat méterről a léc alá fejelt (2-0). A fővárosiak nem álltak le, s a 77. percben tovább növelték előnyüket. Pál András jobbról adott középre, Urbán pedig a hálóba passzolt (3-0). Győzelmével az MTK továbbra is biztosan vezeti a tabellát.

Két perc alatt fordított a Paks

Nyíregyháza Spartacus - Paksi FC 1-2 (0-0)
Vezette: Sápi Csaba (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Szilágyi az 58., illetve Weitner a 92., Tököli (11-esből) a 94. percben

Jó iramú, élvezetes mérkőzést vívtak a csapatok. Mindkét gárda a támadásokra fektette a hangsúlyt, ezért jól szórakoztak a nézők. Az első félidőben nem esett gól, bár Sindou Dosso nem állt messze tőle, de az elefántcsontparti csatár 17 méterről a jobb kapuűfát találta el. Az 59. percben aztán már összejött a Nyíregyházának, Sindou Dosso adott középre a jobb oldalról, a berobbanó Szilágyi Norbert pedig hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A színvonal ezután sem lett rosszabb, a Paks hatalmas hajrát nyitott, és a 92. percben egyenlített: Weitner Ádám közelről helyezett a kapuba (1-1). És ezzel még nem volt vége, a 94. percben ugyanis Ambrusz Árpád buktatta a 16-oson belül Weitnert, amiért Sápi Csaba 11-est ítélt. A büntetőt Tököli Attila értékesítette (1-2), így a Paks két perc alatt fordított.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS