Már az MTK a második

2007. szeptember. 22., 17:05   |    

Már az MTK a második

Szombaton öt mérkőzéssel folytatódott a Soproni Liga 9. fordulója. A bajnokcsapat, a DVSC-TEVA nem tudott győzni Nyíregyházán, az MTK azonban nyert Kaposvárott, s így megelőzve a Lokit előrelépett a tabella második helyére.

A Loki nem bírt a Nyíregyházával

Nyíregyházán a bajok kezdett aktívabban, ám az újonc szerzett vezetést. A 9. percben Montvai Tibor beadása után George Menougong két méterről passzolt a kapuba (1-0). A debreceniek fölényben futballoztak, sok helyzetet alakítottak ki, de az egyenlítő gólt csak a 65. percben sikerült megszerezniük. Ekkor Dombi Tibor pontosan emelt középre jobbról, az érkező Kerekes Zsombor pedig kilenc méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-1). Az eredmény később már nem változott, a Nyíregyháza otthon tudott tartani egy pontot a bajnokcsapat ellenében.

Hátrányból lőtt négyet az ETO

Győrött nagy lendülettel kezdett a hazai gárda, de a Fehérvár szerezte az első gólt. A 23. percben Völgyi Dániel buktatta a 16-oson belül Jusuf Dajicot, a megítélt büntetőt pedig Sitku Illés értékesítette (0-1). Nyolc perccel később egyenlített az ETO, Bojan Brovic közelről helyezett a hálóba (1-1). Az 57. percben már a Győr vezetett, Nikolov Balázs jobb oldali átadása után Bajzát Péter négy méterről lőtt a kapu bal oldalába (2-1). A 73. percben növelték előnyüket a zöld-fehérek, ekkor Bajzát hozta helyzetbe Igor Bogdanovicot, aki közelről talált a hálóba (3-1). A vendéglátók ezután sem vettek vissza, s a 86. percben ismét a kapuba találtak: Bajzát újabb gólpassza után Bank István 16 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (4-1). A meccs végére a fehérváriak emberhátrányba is kerültek, Koller Ákos reklamálás miatt három perccel a meccs vége előtt hagyta el a pályát.

A REAC pontot szerzett az Újpest ellen

Nagy iramban kezdtek a csapatok, az újpestiek több helyzetet alakítottak ki, a REAC azonban jobban gazdálkodott lehetőségeivel, s a 34. percben megszerezte a vezetést. Ekkor Torma Gábor adott Polonkai Attila elé, ő pedig tíz méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A 49. percben a hazaiak növelhették volna előnyüket, de Kőhalmi András 16 méterről a kapufát találta el. A 65. percben egyenlített az Újpest, Foxi Kethevoama játszott Lee Do Kweon elé, aki 11 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-1). A lila-fehérek a meccs végén a győzelmet is megszerezhették volna, de a REAC megőrizte a döntetlent, s így szerzett egy pontot.

Egy-egy gól, egy-egy pont

Sopronban mindkét gárda próbálta megtalálni a támadás és védekezés helyes arányát. Talán inkább a biztonságot helyezték előtérbe a felek, de így is sok helyzetet láthattak a nézők- gól azonban nem született az első negyvenöt percben. A második játékrészben is igen kiélezett küzdelem folyt, s a 75. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Kiss Tamás adott középre a jobb oldalról, s az érkező Éger László hat méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). A győzelmet azonban nem tudta megszerezni a Paks, mert a 83. percben Zana Norbert jó 35 méterről, szabadrúgásból egyenlített (1-1). A megszerzett egy ponttal vélhetően egyik fél sem volt elégedett.

Biztos MTK-győzelem

Kaposvárott az MTK futballozott határozottabban, s a kék-fehérek a 19. percben előnyt is szereztek. Pátkai Máté passzolt Urbán Gáborhoz, aki tíz méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). A 36. percben aztán második góljukat is megszerezték a kék-fehérek. Mező Tamás szabálytalankodott a 16-oson belül Urbánnal szemben, s bár Milinte Árpád elsőre védte Kanta József büntetőjét, az ismétléssel szemben már tehetetlen volt (0-2). Az MTK harmadik gólja az 52. percben született meg, Mladen Lambulic 30 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapuba (0-3). Győzelmével az MTK megelőzte a Debrecent, s a tabella második helyére lépett elő.

Nyíregyháza – DVSC-TEVA 1-1 (1-0)
Gólszerző: George a 9. illetve Kerekes a 65. percben

Győri ETO FC – FC Fehérvár (1-1)
Gólszerző: Brnovic a 31., Bajzát az 57., Bogdanovic a 73., Bank a 86. illetve Sitku (11-esből) a 23. percben
Kiállítva: Koller a 87. percben

REAC – Újpest FC 1-1 (1-0)
Gólszerző: Polonkai a 34. illetve Lee Do Kweon a 65. percben

FC Sopron – Paks 1-1 (0-0)
Gólszerző: Zana a 83. illetve Éger a 75. percben

Gabona Trans-Kaposvár – MTK Budapest 0-3 (0-2)
Gólszerző: Urbán a 19., Kanta J. a 36., Lambulic az 52. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS