Már csak a Videoton FC hibátlan, először nyert a Honvéd

2013. augusztus. 18., 23:46   |    

Már csak a Videoton FC hibátlan, először nyert a Honvéd

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának vasárnapi játéknapján a paksiak és a debreceniek is elvesztették első pontjaikat.

Haladás - DVSC-Teva 1-1 (0-0)
Vezette:
Fábián Mihály (Kispál Róbert, Márkus Tamás)
Gólszerző: Szakály (11-esből) az 55., ill. Németh a 94. percben

Remek iramban kezdődött a találkozó, az első percekben a DVSC volt veszélyesebb, Kulcsár révén a vezetést is megszerezhette volna. A folytatásban feljavult a Haladás, átvette az irányítást, és a 20. perctől kezdve egyre nagyobb nyomást gyakorolt a debreceni kapura. A támadó harmadban azonban kevés volt a jó megmozdulás, így a szünetig nem született gól. A fordulás után is maradt a pörgős iram, és az 55. percben a Predrag Bosnjak kezezése után megítélt büntetőből a debreceniek megszerezték a vezetést (0-1). A Haladás ment előre becsülettel, de a 65. percben Halmosi Péter kiállítása után már-már kilátástalan helyzetbe került. Emberhátrányban sem mondott azonban le a gólszerzés lehetőségéről a hazai csapat, főleg, hogy az ellenféltől előbb Lázár Pál, majd Korhut Mihály jutott a kiállítás sorsára. A Haladás végül a 94. percben elérte célját, egy lepattanó labdát az U19-es válogatott Németh Márió bombázott a léc alá (1-1).

Videoton FC - MVM Paks 4-1 (2-0)
Vezette:
Solymosi Péter (Albert István, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Nikolics a 3., Nikolics (11-esből) a 8., Juhász a 65., Gyurcsó a 83., ill. Könyves a 91. percben

A hazaiak a lehető legjobban kezdték a meccset, a 8. percben már emberelőnyben játszottak és 2-0-ra vezettek. A 3. percben Nikolics Nemanja 25 méterről lőtte ki a jobb alsó sarkot (1-0), majd Éger László szabálytalankodott ellene piros lapot érően a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett gólra váltotta (2-0). Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs, de a második félidőben azért még született három gól, a 65. percben Kleinheisler László szabadrúgása után Juhász Roland fejelt a hálóba (3-0), a 83. percben pedig Gyurcsó Ádám 19 méterről, szabadrúgásból volt eredményes (4-0). A paksiak a 91. percben megszerezték a becsületgólt, Könyves Norbert csinált egy jó cselt a 16-oson belül, majd 10 méterről a léc alá lőtt (4-1).



Budapest Honvéd - Puskás Akadémia 3-0 (2-0)
Vezette:
Erdős József (Lémon Oszkár, Aradi József)
Gólszerző: Ignjatovic a 31., Vernes a 44., Zivanovic az 52. percben

Az első félidőben sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek akár pontokkal távozhatnak a Bozsik-stadionból, jóval aktívabbak, veszélyesebbek voltak a hazaiaknál. A 31. percben váratlanul vezetést szereztek a kispestiek, egy bal oldali szöglet után Alekszandar Ignjatovics fejelt a felcsúti kapu bal felső sarkába (1-0). A 44. percben ismét a vendégek készülődhettek középkezdéshez, Vernes Richárd beadásnak szánt szabadrúgása után mindenki lemaradt a labdáról, amely így a kapuba pattogott (2-0). A második félidőben már csak egy csapat volt a pályán, a Puskás Akadémia el sem jutott a hazai 16-osig, míg a Honvéd több helyzetéből az 52. percben egyet gólra váltott, Boris Zivanovic volt eredményes (3-0).



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS