Már hét pont a Videoton előnye

2010. április. 17., 20:37   |    

Már hét pont a Videoton előnye

A Soproni Liga 23. fordulójának szombati mérkőzésein nem panaszkodhattak unalomra a nézők, valamennyi meccs élvezetes volt. A Videoton 2-1-re nyert Pakson, s ezzel a listavezető fehérváriak hét pontra növelték előnyüket a náluk eddig egy meccsel kevesebbet játszó Debrecen előtt. A Honvéd Kispesten 4-2-re verte a Diósgyőrt, a Haladás 3-2-es győzelmet aratott Kecskeméten, az MTK pedig Kaposváron ért el 2-1-es sikert. A Nyíregyháza - Újpest és a Vasas - Pápa találkozó egyaránt 2-2-re végződött.

Tizenkét perc alatt fordított a Vidi

Paksi FC - Videoton FC 1-2 (1-2)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Iványi István)
Gólszerző: Tököli a 3. illetve Sándor Gy. A 22., Nikolic a 34. percben

A paksiak gyorsan örömet szereztek új edzőjüknek, Kis Károlynak, mert már a harmadik percben megszerezték a vezetést: Sipeki István ugratta ki remek labdával Tököli Attilát, aki nyolc méterről a hálóba lőtt (1-0). A Videoton ezután nagyobb sebességfokozatba kapcsolt, mezőnyfölényre tett szert, s a 22. percben egyenlített is, Farkas II Balázs jobb oldali szöglete után Sándor György négy lépésről csúsztatott a kapuba (1-1). A 34. percben aztán már a piros-kékek vezettek, ekkor Marko Andic indította nagyszerűen Nemanja Nikolicot, aki 11 méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-2). A második negyvenöt perc változatos, élvezetes játékot, és több hazai helyzetet hozott, de gól már nem született, a Videoton újabb fontos mérkőzést nyert meg, s előnye már hét pont a Debrecen előtt - igaz, a hajdúságiaknak még vagy egy elmaradt meccsük.


Fél óra alatt hat gól

Budapest Honvéd - DVTK 4-2 (4-2)
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Szpisják Zsolt)
Gólszerző: Abraham a 4., Bajner a13., Diego (11-esből) a 17., Diego a 25. illetve Bajzát a 12., Bajzát a 30. percben

Az eseményekben bővelkedő meccs negyedik percében előnybe került a Honvéd, Hajdú Norbert indította Abrahamot, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba talált (1-0). A 12. percben egyenlő lett az állás, Dobos Attila jobb oldali beadása után kavarodás támadt a hazai kapu előtt, végül Bajzát Péter sarokkal a hálóba passzolt (1-1). Nem örülhetett sokáig a Diósgyőr, mert a 13. percben már újra a kispestiek vezettek, Abraham adott középre jobbról, Bajner Bálint pedig hét méterről a kapu jobb oldalába fejelt (2-1). A 17. percben tovább nőtt a különbség, Bognár Zsolt buktatta Diegót a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt a sértett értékesítette (3-1). A 25. percben Diego megszerezte második gólját, a brazil középpályás Hajdú jobb oldali szöglete után hat méterről fejelt a léc alá (4-1). A 30. percben csökkentette hátrányát a vendég együttes, Búrány Zoltán beadását követően Bajzát fejesét még védte Németh Gábor, ám a kipattanót Balajti Ádám visszajuttatta Bajzáthoz, aki két méterről a hálóba helyezett (4-2). A második játékrészre már csak helyzetek maradtak, gól nem, így a gólzáporos találkozót a Honvéd nyerte meg.



Nem bírtak Naggyal a kecskemétiek

Kecskeméti TE-Ereco - Szombathelyi Haladás 2-3 (0-1)
Vezette: Sulyok Gergely (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Farkas az 56., Némedi a 70. illetve Sipos a 31., Nagy G. a 47., Nagy G. a 62. percben

A harcos, küzdelmes mérkőzés első félórája csak helyzeteket hozott, a 31. percben azonban megszületett az első gól is, s ezt a Haladás szerezte. Molnár Balázs ugratta ki a védők közül Sipos Norbertet, aki 16 méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1-0). A KTE ezután többet támadott, de igazán komoly veszélyt nem tudott teremteni, a szombathelyi együttes ezzel szemben a 47. percben ismét eredményes volt, Oross Márton egy hazai szöglet után megszerezte a labdát, megiramodott azzal, majd az ellenfél 16-osánál Nagy Gáborhoz játszott, aki hat méterről a kapu közepébe lőtt (0-2). A kecskemétiek nem adták fel és az 56. percben szépítettek, Farkas István majd' 40 méterről bombázta előre a labdát, ami a háló bal oldalába hullott (1-2). A 62. percben ismét kettő volt a különbség, újra Oross adott gólpasszt Nagy Gábornak, aki ezúttal három méterről pörgetett a léc alá (1-3). A 70. percben újfent felzárkózott a lila-fehér együttes, Vladan Savic jobb oldali szabadrúgása után Némedi Norbert négy méterről fejelt a kapu jobb oldalába (2-3). A finis izgalmas volt, de az eredmény nem változott, a vendégek megszerezték a három pontot.


Emberhátrányban szerzett pontot az Újpest

Nyíregyháza Spartacus FC - Újpest FC 2-2 (1-1)
Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Tóth István)
Gólszerző: Bosnjak a 42., Andorka a 77. illetve Vermes a 14., Foxi a 72. percben
Kiállítva: Horváth T. a 41. percben

Élénken kezdett a Nyíregyháza, de a meccs elő gólját az Újpest szerezte, a 14. percben Vermes Krisztián jó 30 méterről óriási lövést eresztett meg, s a labda a háló jobb oldalában kötött ki (0-1). A lila-fehérek támadásai ezután veszélyesebbek voltak (ezt három kapufa is jelezte), de a hazaiak szorgosan szövögették tovább akcióikat, s kitartásuk duplán is eredményre vezetett. A 41. percben Fouad Bouguerra iramodott meg, de az újpestiek kapusa, Horváth Tamás a 16-oson kívül buktatta, amiért ő piros lapot, a hazai gárda pedig szabadrúgást kapott. A labda mögé Predrag Bosnjak állt, s 25 méterről óriási bombát küldött a kapu jobb oldalába, a fiatal cserekapus, Bordás Dániel nem tehetett semmit (1-1). A folytatásban nagy lendülettel támadott a Nyíregyháza, de az Újpest sem adta fel a győzelem megszerzésének lehetőségét, s a 72. percben ismét megszerezte a vezetést: Foxi 24 méterről lőtt, s a labda egy pattanás után a jobb alsó sarokban kötött ki (1-2). A 77. percben megint egyenlítettek a vendéglátók, Kazuo Homma lőtte középre jobbról a labdát, amit a berobbanó Andorka Péter négy lépésről a kapuba sodort (2-2). A meccs finise igen izgalmas volt, mindkét gárda megszerezhette volna a győzelmet, de a befejezések egyik oldalon sem sikerültek, így maradt a döntetlen.


A finisben egyenlítettek az angyalföldiek

Vasas - Lombard Pápa Termál FC 2-2 (1-1)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Benounes a 17., Hrepka a 82. illetve Abwo a 21., Abwo az 52. percben

Az aktívabban kezdő Vasas a 17. percben előnyre tett szert, Mundi Roland hozta játékba Karim Benounest, aki hét méterről látványos mozdulattal talált a kapu bal oldalába (1-0). A 21. percben egyenlített a Lombard, Bárányos Zsolt szabadrúgása után a labda Salomon Abwo elé került, s a középpályás öt méterről a hálóba lőtt (1-1). Kiélezett volt a meccs, kemény párharcokat láthattak a nézők, s bár helyzetek még akadtak, a szünetig nem esett újabb gól. A második félidőben azonban igen, az 52. percben Denys Rebryk jobb oldali beadása után ismét Abwo volt jó helyen, a nigériai futballista ezúttal két méterről helyezett a kapuba (1-2). A Vasas nagy hajrát nyitott, s bár a pápai kontrák is magukban hordozták az újabb gól lehetőségét, az angyalföldieknek végül sikerült egyenlíteniük, a 82. percben Petar Divic indította nagyszerűen Hrepka Ádámot, aki nyolc méterről a hálóba emelt (2-2), s megmentett ezzel egy pontot együttesének.


Hátrányból felállva nyert az MTK

Kaposvári Rákóczi - MTK Budapest 1-2 (1-1)
Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Ortó Gyula)
Gólszerző: Maróti a 14. illetve Lázok a 32., Kulcsár az 50. percben

Az MTK már a mérkőzés első perceiben is lendületesebbnek tűnt, mint vendéglátója, mégis a Kaposvár került előnybe, a 14. percben Srdan Stanic jobb oldali szöglete után Maróti Béla hét méterről fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). A hazaiak ezután igyekeztek őrizni vezetésüket, de a kék-fehérek a 32. percben egyenlítettek, s ők is sarokrúgás után: Kulcsár Tamás jobb oldali beadását követően Lázok János csúsztatott a bal felső sarokba (1-1). A meccs második periódusa MTK-góllal kezdődött, az 50. percben Pál András lövését védte Milinte Árpád, de a labda Kulcsár elé került, ő pedig tíz méterről a hálóba helyezett (1-2). A Rákóczi természetesen nem adta fel, a 68. percben Balázs Benjamin a kapufát is eltalálta, de az egyenlítő gól nem született meg, a mérkőzést az MTK nyerte.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS