Már két dobogós skalpot szerzett a Honvéd

2015. július. 27., 10:36   |    

Már két dobogós skalpot szerzett a Honvéd

Marco Rossi csapata az előző bajnokság első és harmadik helyezettjét győzte le az első két fordulóban. 2009 nyara óta ez volt a hatodik alkalom, hogy az aktuális címvédő nem tudott nyerni a 2. fordulóban.

VIDEOTON FC–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 0-1 (0-0)
Gólszerző: Juhász R. (49., öngól)

– A bajnoki címvédő Videoton még szerzett gól és pont nélkül áll a mezőnyben. Legutóbb két éve, 2012 nyarán (!) győzött az aktuális bajnokcsapat, a címvédő az első két forduló valamelyikében. 2013-ban a Győri ETO két döntetlennel, 2014-ben a DVSC-Teva egy döntetlennel és egy vereséggel kezdett.
– Csavarjunk rajta még egyet! 2009 nyara óta ez volt a hatodik alkalom, hogy az aktuális címvédő nem tudott nyerni a 2. fordulóban!
– A Videotonból az idény eddigi öt tétmérkőzésén (Szuperkupa-döntő, két BL-selejtező, két bajnoki) eddig csak Gyurcsó Ádám szerzett gólt. A válogatott játékos ezúttal nem volt a kezdő csapatban, csak az 55. percben lépett pályára.
– 2012. szeptember 23. óta, tehát közel három év alatt mindössze harmadszor maradt a Videoton hazai pályán, bajnoki találkozón, szerzett gól nélkül.
– 2015-ben először kapott gólt a Videoton bajnoki mérkőzésen a Sóstói Stadionban. A mindenkori ellenfélből 2014. október 19. óta senki nem tudta bevenni a kapuját. Ez továbbra is él, hiszen nem szombathelyi futballista vette be Danilovics apuját, hanem Juhász Roland.
– A Haladás az előző bajnokságban is megnyerte 1-0-ra az első idegenbeli mérkőzését, akkor Kecskeméten győzött. Az a siker és a mostani között ellenben mindössze egyszer szerzett vendégként három pontot, március 20-án, Pakson.
– A Hali egyébként pontosan úgy áll, mint tavaly ilyenkor: az első fordulóban vereséget szenvedett otthon egy fővárosi csapattól, majd a következőben 1-0-ra nyert vendégként egy vidéki helyszínen.



BUDAPEST HONVÉD–MTK BUDAPEST 2-1 (1-1)
Gólszerző: Kamber (43.), Vernes (87.), illetve Střeštík (38.)

– Marco Rossi csapata az előző bajnokság első és harmadik helyezettjét győzte le az első két fordulóban.
– 2010. március 6. óta először nyertek a kispestiek bajnoki mérkőzést az MTK ellen.
– Az első fordulóban döntő gól előtt Vernes Richárd adott gólpasszt Souleymane Youlának, most szerepet cseréltek.
– Djordje Kamber az első gólját szerezte tétmérkőzésen a Honvédban. Immár négy csapat, a Diósgyőr, a ZTE, a Győri ETO és a Bp. Honvéd színeiben is a kapuba talált az NB I-ben. Az MTK gólját szerző Marek Střeštíkkel tavasszal még klubtársak voltak Győrben.
– Torghelle Sándor az első fordulóban győztes góllal segítette a kék-fehéreket, ezúttal gólpasszt adott. Marek Střeštík másodszor szerzett vezetést az idényben az MTK-nak tétmérkőzésen (először a Vojvodina elleni kinti Európa Liga-mérkőzésen), de a csapat mindkétszer kikapott.
– Az MTK a legutóbbi hat idegenbeli bajnoki meccséből egyet sem nyert meg, a mérlege, két döntetlen, négy vereség.
– A Videoton FC elleni, tavaly augusztusi vereség óta mindössze harmadszor kapott két gólt idegenbeli bajnoki mérkőzésen az MTK. A Ferencváros és a Debrecen után a Bp. Honvédtól.



PAKSI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4-0 (1-0)
Gólszerző: Gévay (9., 73.), Balázs Zs. (80.), Szakály D. (91., 11-esből)

– A Paks a legutóbbi négy hazai mérkőzéséből hármat megnyert, csak a Ferencvárostól kapott ki.
– Csertői Aurél együttese 2014. május 17. óta először szerzett négy gólt pályaválasztóknt bajnoki mérkőzésen. Akkor a Pápát verte meg, ugyancsak 4-0-ra.
– Gévay Zsolt először szerzett két gólt egy mérkőzésen élvonalbeli pályafutása során. A 2015–2016-os idény eddigi 12 mérkőzésén csak ő duplázott, két találatával vezeti a góllövőlistát.
– Szakály Dénes megszerezte az első gólját paksi játékosként. Immár négy klub színeiben is eredményes volt élvonalbeli pályafutása során, a Kaposvár, a Videoton, a Puskás Akadémia és a Paks együttesét is segítette már góllal.
– A Békéscsaba hat kapott góllal áll két forduló után, ez a legtöbb a mezőnyben.



VASAS FC–ÚJPEST FC 1-3 (1-1)
Gólszerző: Remili (41.), illetve Mohl (30.), Sallói (52.), Szankovics (59.)

– Az Újpest sorozatban a negyedik idegenbeli bajnoki mérkőzését nyerte meg, a Dunaújváros, a Nyíregyháza, a Puskás Akadémia és a Vasas ellen összesen 15 gólt szerzett.
– Remili Mohamed egykori csapatának lőtt gólt, korábban ugyanis az Újpest játékosa is volt.
– A két Dávid, Mohl és Sallói az első gólját szerezte az élvonalban az Újpest mezében. Mohl Dávid 2006-ban az első NB I-es találatát a Videoton játékosaként éppen a Vasasnak lőtte. Azóta a kapuba talált a Kecskeméti TE és a PMFC-Matias tagjaként is.
– Sallói Dávid élete első NB I-es gólját rúgta. Az első fordulóban a pályára lépés tényével lépett édesapja és nagyapja, idősebb és ifjabb Sallói István nyomdokába, immár mindhárman elmondhatják, gólt szereztek a legmagasabb osztályban.
– Az első fordulóban Grúz Tamás öngólja hozta meg a Vasas vereségét. A védő balszerencsés, ezúttal Szankovics labdája jutott róla saját kapujába, akár ezt is lehetne öngólnak ítélni.
– Pajovics, a Vasas jobbhátvédje a 76. percben piros lapot kapott.
– Lázok János, a Vasas középpályása tizenegyest hibázott a találkozó hajrájában.
– Az NB I-ben 2012 óta először találkozott a két csapat, de a 2014–2015-ös idényben a Ligakupában kétszer is megmérkőztek, az esélyesebb lilák 4-1-re és 2-1-re győztek.A sor most folytatódott.



DVSC-TEVA–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Castillion (30.), illetve Pekár (59.)

– Az Európa Ligában elért 9-2-es győzelem után Kondás Elemér – szokásához híven – pihentette több kulcsjátékosát is a bajnoki találkozón. A Skonto Riga ellen kezdők közül csak hárman, Korhut Mihály, Szakály Péter és Balogh Norbert kezdtek ismét, majd az egyenlítő gól után beállt Varga, Sidibé és Bódi is.
– A DVSC-Teva a mostanit is beleértve a legutóbbi hat idényben mindössze kétszer tudott nyerni a második fordulóban. 2011-ben a ZTE-t, 2013-ban a Mezőkövesdet verte meg, mindkét ellenfél kiesett a szezon végén az élvonalból.
– A Loki és a Puskás Akadémia hatszor találkozott eddig bajnoki találkozón vagy Magyar Kupa-mérkőzésen. Kondás Elemér legénysége most először nem győzött.
– Robert Jarni másodszor vívott bajnokit a DVSC-Teva ellen, s másodszor ért el döntetlent.
– Legutóbbi tíz hazai bajnokijából csak hármon kapot gólt a DVSC-Teva.
– Geoffrey Castillion, aki az Európa Ligában a Skonto ellen mindkét találkozón a kapuba talált, a bajnokságban is megszerezte az első gólját.
– Pekár László az első gólját érte el az élvonalban a Puskás Akadémia tagjaként. Tavaly az első fordulóban, a Nyíregyháza játékosaként lőtt már gólt a Lokinak.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Nalepa (4.), Leandro (23.), Böde (31.), illetve Barczi (54.)

– A Ferencváros sorozatban a 22. bajnoki mérkőzésén maradt veretlen.
– Thomas Doll együttese április 25. óta először szerzett három gólt az OTP Bank Ligában. Akkor is a Diósgyőri VTK volt az „áldozat”.
– Dibusz Dénes 2015-ben először kapott akciógólt a Groupama Arénában, bajnoki mérkőzésen.
– Leandro 2009. november 20. óta először szerzett gólt a magyar élvonalban.
– A lengyel Michał Nalepa az első gólját érte el az OTP Bank Ligában.
– Böde Dániel négy hazai bajnoki mérkőzést játszott eddig a Ferencváros tagjaként a Diósgyőr ellen. Mindegyiken szerzett gólt!
– A Ferencváros elleni vereség után kezdődött, s most azzal is ért véget a DVTK hat meccsből álló veretlenségi sorozata.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS