Marco Rossi: A védőmunkánk nem volt nemzetközi szintű

2018. október. 15., 23:22   |    

Marco Rossi: A védőmunkánk nem volt nemzetközi szintű

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a védekezésben elkövetett hibák miatt volt kritikus az észtek elleni 3-3-as döntetlen után.

A magyar válogatott három gólt szerzett, de ugyanennyit is kapott az eddig pont nélkül álló észtektől Tallinnban. Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés után kiemelte: túl sok hibát követtünk el, nemzetközi szinten ilyen védőmunkával nem lehet sikert elérni.

– Túl sok hibát követtünk el ezen a mérkőzésen védekezésben, ennek nem is lehetett más az eredménye, mint a pontvesztés. A második és a harmadik kapott gólunk balszerencsés volt, de ettől függetlenül nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, amiket ma elkövettünk – fogalmazott Marco Rossi. – Eddig nem volt okom a panaszra a mutatott játékunk miatt, most viszont egyáltalán nem voltam elégedett néhány játékos pályán mutatott magatartásával, volt, aki a meccs elejétől kezdve kilógott a sorból. A mai mérkőzésből egyedül azt tarthatjuk meg, hogy soha nem adtuk fel a küzdelmet, az akarat megvolt a játékosokban, jól reagáltunk, amikor hátrányba kerültünk. Az első félidőben voltak jó kombinációink előrefelé, ziccerünk is adódott a hajrában, amit sajnos kihagytunk. Az észtek taktikailag nem leptek meg bennünket, defenzíven kezdtek, ellentámadásokra játszottak. Nem voltak taktikai problémáink, a védőmunkánk azonban nem volt megfelelő ahhoz, hogy nemzetközi szinten jól teljesítsünk.

– Tovább kell dolgoznunk, figyelnünk kell a szóba jöhető játékosokat, remélhetőleg mások is csatlakozhatnak még hozzánk. A továbbiakban is építkeznünk kell, a védekezés biztonsága a legfontosabb, ebből kell kiindulnunk a játékunk felépítésekor. Az előző meccseken ebben nem láttam problémát, most viszont túl sok területet hagytunk hátul, nagy volt a tér a játékosok közt. A mai mérkőzés után újra kell kezdenünk a védőmunkánk felépítését – tette hozzá a szövetségi kapitány.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS