Marijan Vlak győztes Fehérvárt vehet át

2006. október. 21., 20:06   |    

Marijan Vlak győztes Fehérvárt vehet át

A Fehérvár új szakvezetője, a horvát Marijan Vlak győztes együttest vehet át, hiszen a piros-kékek nyertek a Honvéd ellen. Az MTK is győzött Tatabányán, s mivel a ZTE vereséget szenvedett Pakson, a tabellát a kék-fehérek vezetik.

Paks - ZTE FC 2-0 (0-0)
Paks, 1500 néző
Vezette: Szabó Zsolt (dr. Hegyi Péter, Farkas Balázs)
Gólszerző: Buzás az 50., Kiss T. a 69. percben
Sárga lap: Horváth S. az 1., Salamon a 2., Molnár Z. az 59., Montvai a 90. percben

A zalai gárda lendületesen kezdett (olyannyira, hogy az első két percben két paksi védő is sárga lapot kapott), de a hazaiak sem álltak vissza, ők is bártan és veszélyesen futballoztak. Gól azonban nem született az első negyvenöt percben, sőt a játékrész finisére a lendület is alábbhagyott. A második félidő elején a házigazdák gyorsan előnyt szereztek, s góljuk után sem álltak le, gyorsan, pontosan és veszélyesen futballoztak. A ZTE is igyekezett, de fáradozását nem kísérte siker, sőt, a Paks szerzett újabb találatot. A ZTE vereséget szenvedett, de a látottak alapján a Paks nem érdemtelenül győzött. A zalaiak vereségük miatt visszacsúsztak a tabella második helyére.

FC Tatabánya - MTK Budapest 2-4 (1-1)
Tatabánya, 2200 néző
Vezette: Bede Ferenc (Tompos Zoltán, Vámos Tibor)
Gólszerző: Kouemaha a 32., Ndjodo 48. illetve Kanta (11-esből) a 37., Kanta (11-esből) a 47., Hrepka a 60., Németh a 62. percben
Sárga lap: Kouemaha a 37., Bakracs a 45., Mile az 59. illetve Kriston a 19., Kanta a 41. percben

A hazaiak nem ugrottak neki az MTK-nak, kivárásra játszottak, a mivel a vendégek kontráikra építettek, nem volt túl mozgalmas a találkozó első időszaka. Aztán a Tatabánya vezetést szerezett, ám öt perccel később az MTK egyenlített. A második félidő elején már a vendégcsapat vezetett - érdekesség, hogy a kék-fehérek mindkét gólja tizenegyesből született - de egy perccel ezután egyenlített a hazai gárda. Jó, izgalmas volt a meccs, ám ezután már hiába játszott jól a tatabányai csapat is, csak a fővárosi csapat szerezett újabb gólokat, s Garami József együttese el is hozta a három pontot. Az MTK győzelmével megelőzte a Zalaegerszeget, s a mezőny élére állt.

PMFC-Pécs Plaza - FC Sopron 0-0
Pécs 1000 néző
Vezette: Török Károly (Székely Ferenc, Márton Zsolt)
Sárga lap: Balaskó a 37. illetve Demjén a 36. percben

Kissé óvatosan kezdtek a csapatok, az első játékrészen mindkét együttes a biztonságos védekezésre törekedett inkább, s nem a támadásokat erőltette. Ennek megfelelően a szünet előtt nem láthattak sok veszélyes helyzetet a nézők, ám a második félidőben felpezsdült a játék. Most már lendületesen futballoztak a gárdák, akadtak ziccerek is, de egyik oldalon sem tudtak élni a lehetőségekkel. Maradt a gól nélküli döntetlen, ami azonban egyik csapat számára sem a legjobb eredmény. De legalább mindkét együttes szerzett egy-egy pontot...

FC Fehérvár - Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 2000 néző
Vezette: Solymosi Péter (dr. Szabó Péter, Ring György)
Gólszerző: Csizmadia a 83. percben
Sárga lap: Kocsis G. a 13., Bozsics az 59., Sitku a 62. illetve Bartyik a 18., Genito a 39., Schindler a 49. percben

Fehérvárott a hét közben edzőváltás történt: Csertői Aurél távozott a klubtól, s a vezetők a horvát Marijan Vlakot bízták meg a vezetőedzői feladatokkal. A csapatot ugyan most még ugyan az eddigi pályaedző Németh Gábor irányította, de az új tréner, Marijan Vlak máris győzelmet láthatott: a 'Vidi', ha nem is könnyedén, de megszerezte a három pontot a Honvéd ellen. A szurkolók nem szórakozhattak túl jól a találkozón, mert az iram és a színvonal sem volt fergeteges, de a hazaiak örülhettek: győzött a Fehérvár!

Vasas - REAC 1-0 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző
Vezette: Szilasi Szabolcs (dr. Varga Zsolt, Ortó Gyula)
Gólszerző: Németh N. a 92. percben
Sárga lap: Köbölöcz a 60. illetve Polonkai a 30., Földvári a 88. percben
Kiállítva: Pusztai a 63. percben

Harcos, küzdelmes meccset játszottak a csapatok, a találkozó nagy taktikai csatát, de kevés igazi látnivalót hozott. Mivel mindkét együttes nagy figyelmet fordított a védekezésre, kevés helyzetet, viszont férfias küzdelmet láthattak a nézők. A találkozó finisében a Vasas egy szemfüles góllal szerezte meg a győzelmet, s a vendégek bosszankodhattak, mert az egy pont megszerzését még úgy is elérhették volna, hogy a második játékrész közepétől emberhátrányban futballoztak.

Dunakanyar-Vác - Győri ETO FC 0-0
Vác, 2000 néző
Vezette: Berger József (Márkus Tamás, Forgács Attila)
Sárga lap: Svintek a 16., Sinkó a 35., Rob az 50., Kunzo a 69., Udvari a 83. illetve Pákolicz a 81., Bajzát a 92. percben
Kiállítva: Sinkó az 50. percben

A váci gárda végig egyenrangú ellenfele volt a győri csapatnak, s bár a játék nem volt igazán jó, a hazai gárda örülhetett, mert csapata úgy is otthon tartott egy pontot, hogy a második félidő elején emberhátrányba került. A kiállítás ellenére is igyekeztek támadni a piros-kékek, s bár az ETO is vezetett néhány gólt ígérő akciót, egyik csapat tagjai sem tudtak a kapuba találni. A döntetlen igazságos eredménynek mondható - s talán a győriek számára jelent nagyobb csalódást, hogy nem sikerült begyűjteni mindhárom pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS