Máris revánsot vehet szerdai legyőzőjén a Videoton FC

2013. április. 28., 11:18   |    

Máris revánsot vehet szerdai legyőzőjén a Videoton FC

Két mérkőzéssel zárul ma az OTP Bank Liga 25. fordulója. Várhatóan tekintélyes számú közönség előtt fogadja a Ferencváros a Puskás Ferenc Stadionban a Videotont. A nap második találkozóján a Bp. Honvéd Pécsen lép pályára.

FERENCVÁROS–VIDEOTON FC
(Április 28., vasárnap, 16.30)

A zöld-fehérek és piros-kékek szerdán látványos, jó iramú, érdekes találkozót vívtak. A Fradi 5-1-re nyert riválisa pályáján a Ligakupa döntőjében. A Ferencváros, amióta a bajnoki mérkőzéseit a legnagyobb magyar stadionban játssza, hazai pályán szinte megállíthatatlan. Mind az Egernek, mind a Siófoknak négy gólt lőtt, két meccsből két győzelem a mérlege. Pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzésén 15 pontot gyűjtött, találkozónkénti átlagban három gólt szerzett. Az öt meccs közül a góllövőlistát vezető Böde Dániel csak egyen nem talált a kapuba, a többin ellenben nyolc gólt szerzett. A Ferencvárosból hét, a Videotonból már 11 játékos szerzett gólt a tavaszi bajnokikon. A zöld-fehérek eddig 15-6-os, a fehérváriak 19-3-as gólkülönbséget produkáltak tavaszi bajnoki mérkőzéseiken. A Videoton FC már öt bajnoki mérkőzést játszott 2013-ban idegenben, a mérlege három győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Ez nem rossz, ellenben - igaz, mindkétszer a Sóstói Stadionban - Ricardo Moniz Ferencvárosától már kétszer kikapott a szezonban.

PMFC-MATIAS–BUDAPEST HONVÉD
(Április 28., vasárnap, 18.30)

A pécsi csapat négy hazai mérkőzést játszott eddig tavasszal. Egyik sem végződött döntetlenre, mindannyiszor két gólt szerzett a győztes – de az csak kétszer volt a piros-fekete alakulat. A Lőrincz Emil és Márton Gábor által irányított együttes az MTK-t és a Pápát verte meg, a Győrtől és a Kaposvártól ellenben kikapott. A csapat hazai pályán gyengébb mérleget tud felmutatni, mint idegenben, a Mecsekalján csak 12 pontot szerzett a vendégként gyűjtött 16-tal szemben. A Bp. Honvéd ugyan – beleértve a Magyar Kupa-mérkőzéseket is – gyengén kezdte a 2013-as évet, de március 3. óta csak az MTK-tól kapott ki. Tavasszal három mérkőzést játszott idegenben, s a kék-fehérek elleni botlás előtt és után nyerni tudott Pakson és Kaposváron is. Ami a földrajzot illeti, ez utóbbi két siker jó ómen lehet, most ismét a Dél-Dunántúlra indult az együttes. Kemenes Szabolcs a legutóbbi két mérkőzésen nem kapott gólt, igaz, mindkettőt a Bozsik Stadionban játszotta a csapat. Érdekes, hogy március 8. óta mindössze egy gólt szerzett magyar játékos (Nagy) a Honvédban. A két csapat őszi, Kispesten rendezett mérkőzését – amelyen akkor még a korábbi Honvéd-edző, Supka Attila irányította a Pécset – a vendégek Okoronkwo góljával 1-0-ra győztek. Egyébként a PMFC szakvezetői közül Márton Gábor játékosként, Lőrincz Emil edzőként kötődött korábban a kispesti klubhoz.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS