Marozsán Dzsenifer: Először játszom itthon, fontosabb ez, mint az eddigi győztes döntők

2019. május. 17., 20:56   |    

Marozsán Dzsenifer: Először játszom itthon, fontosabb ez, mint az eddigi győztes döntők

Megtartotta szokásos, mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját a szombati, budapesti női BL-finálé két döntős csapata. A Lyon részétől Marozsán Dzsenifert természetesen Magyarországról és a hazai szurkolókról is kérdezték az újságírók. A Barca csapatkapitánya pedig kijelentette, a női labdarúgásért is küzdenek.

Remek munkát végzett a csapat. Sok videót néztünk az ellenfelünkről, de már a felkészülés alatt is a saját játékunkra koncentráltunk – kezdte a BL-döntő előtti hivatalos sajtótájékoztatót a Lyon vezetőedzője, Reynald Pedros, akinek csapata a Ferencváros Arénában holnap, 18.00 órakor csap össze a Barcelonával a női Bajnokok Ligája döntőjében.

Az újságírók természetesen a „hazatérő” Marozsán Dzsenifernek is több kérdést szegeztek, hiszen a német válogatott labdarúgó szülővárosában lép pályára holnap.

Hihetetlenül fontos és érzelemdús mérkőzés lesz ez a döntő, hiszen először lépek pályára itthon és a családom előtt fogok játszani, ez rengeteget jelent nekem. Erről álmodtam és most való válik, nagyon várom már, hogy holnap pályára lépjek – felelte a Lyon háromszoros BL-győztes játékosa. – Természetesen ez a mostani a legfontosabb döntő, amiben eddig játszhattam, hiszen itt születtem, ebben a városban. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy Budapesten rendezik a finálét és pláne akkor, amikor biztossá vált, hogy a Lyonnal mi is itt leszünk.

Mi mindent elkövetünk, hogy ismét győzni tudjunk. Csak ez lehet a célunk, hiszen akkor történelmet írnánk, zsinórban negyedszer nyerne a Lyon BL-t, ami sem a női, sem a férfi sorozatban nem sikerült senkinek. De ez egy döntő, ami nagyon különbözik minden más mérkőzéstől – emelte ki Wendie Renard, a Lyon csapatkapitánya.

A játékosok egyetértettek abban, hogy az összetartásnak köszönhetik, hogy idáig eljutottak. És persze Ada Hegerbergről is szó volt, aki első női labdarúgóként vehette át az Aranylabdát a tavalyi év végén.

Ada nagyon fontos a csapatnak, de a győzelemhez mindenkire szükségünk van a legjobb játékosainktól a kispadon ülőkig. Nagyon nehéz meccseket játszottunk a Wolfsburg és a Chelsea ellen is, de végig csapatként tudtunk működni és szerintem ez a kulcs a sikerhez – tette hozzá Marozsán Dzsenifer, aki megköszönte a magyar szurkolók támogatását, a sok pozitív üzenetet, amit tőlük kapott, és azt üzente nekik, hogy fantasztikus élményben fog velük osztozni a holnapi döntőben.

Végül a Barcelona remekléséről kérdeztek az újságírók: a Barca nemcsak, hogy első spanyol klubként van ott a női BL-fináléban, de a sorozatban szeptember óta nem kaptak gólt.

– Ez csak plusz motivációt jelent a játékosoknak, hogy mi állíthatjuk meg ezt a menetelést – mondta a Lyon szakvezetője.

A Barcelona már csütörtökön megérkezett, így a csapatnak jutott egy kis ideje körülnézni Budapesten. A Lyon pénteken landolt Magyarországon. Fotó:fcbarcelona.com

Jó érzéseink vannak a mérkőzéssel kapcsolatban. Idáig már eljutottunk, már csak az utolsó lépést kell megtennünk. Nagyon keményen dolgoztunk a döntő előtti két hétben és úgy érezzük, készen állunk – mondta a katalánok mestere, Lluís Cortés, aki kiemelte, számukra a döntő – még akkor is, ha sikerülne a győzelem - csak a kezdetet jelenti.

Természetesen önmagában az is nagy eredmény, hogy itt vagyunk, de a klub továbbra is sokat fog fektetni a női labdarúgásba. A fináléban meg akarjuk mutatni, hogy mi is az, amiért dolgozunk. De ez után sem állunk meg, folytatjuk tovább a munkát – hangsúlyozta a szakember, aki történelmi sikerre vezetheti a Barcát, hiszen a BL történelmében még sosem sikerült egy klub férfi és női csapatának is a csúcsra érnie.

A Lyonról pedig úgy nyilatkozott, nehéz ellenfél, hiszen remek csapatuk van, amelyet hosszú ideje építenek, a női futball úttörői közé tartoznak.

Tudjuk, hogy címvédőként a Lyon az esélyesebb, de ők sem legyőzhetetlenek. Kiváló egyéniségek futballoznak a francia csapatban, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

A katalánoknál eltiltás miatt nem szerepelhet az Lyon egykori labdarúgója, Keira Hamraoui. A vezetőedző róla azt mondta, hiányozni fog a játéka, de nem egy emberen múlik a taktikájukat és a Barca-stílus.

Lieke Martens, a Barcelona Európa-bajnok holland játékmestere szintén pozitívan nyilatkozott:

Mi is egyre jobbak vagyunk, nekünk is megvannak az erősségeink. Szerintem a mérkőzés kulcsa az lesz, hogy melyik csapat tudja többet birtokolni a labdát és hatékonyabban járatni azt. Holnap a klubfutball legfontosabb meccsét játsszuk, ez plusz erőt ad nekünk, büszkék vagyunk, hogy itt lehetünk.

A női labdarúgás (spanyolországi) helyzetéről a csapatkapitány, Vicky Losada úgy fogalmazott:

Azért is küzdünk, hogy a női focistáknak ugyanolyan lehetőségeik legyenek, mint a férfiaknak.

A kapitány kiemelte, csakúgy mint a férfi csapat, ők is mindent meg akarnak nyerni, amiben csak versenyben vannak. A mérkőzésen a remek védelmükben bízik, szerinte játékostársainak csak még több motivációt jelent, hogy a címvédő kihívói lehetnek a döntőben.

Szombaton a csapatok telt ház előtt játszhatnak és egy biztos, bármelyikük is győz, az történelmi sikert arat.

A stadiont közösségi közlekedéssel a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as metrópótló busszal és az 1-es villamossal a legkönnyebb megközelíteni. A mérkőzés miatti forgalmi változásokról a bkk.hu ír részletesen.

Lyon-Barca: érdekességek a döntőről

Lyon-Barca: érdekességek a döntőről

Lyon a nyolcadik, a Barca az első BL-döntőjét játssza május 18-án, Budapesten. Klasszisok csapnak össze a Ferencváros stadionjában, aranylabdás labdarúgó is lesz a pályán.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS