Márton Gábor: Fel kell nőnünk a feladathoz

2020. szeptember. 23., 21:59   |    

Márton Gábor: Fel kell nőnünk a feladathoz
Fotó: molfehervar.hu

A MOL Fehérvár FC csütörtökön délután a francia Reims együttesét fogadja az Európa-liga harmadik selejtezőkörében.

A MOL Fehérvár ír és máltai ellenfelet búcsúztatott az Európa-liga selejtezőjének első két fordulójában, de mindkét rivális ellen csak nagy nehézségek árán sikerült kiharcolnia a továbbjutást. A következő ellenfél mindkettőjüknél jóval erősebb, az egyik európai topliga előző (félbeszakadt) idényének hatodik helyezettje.

A Reims nem kezdte jól a francia élvonal új szezonját, az első négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, az előző három bajnokiját egyaránt elveszítette (mindhármat egy góllal). Az Európa-ligában egy körön van túl, a svájci Servette otthonában 1-0-ra nyerni tudott múlt héten. A párharc esélyese a Reims, de a Fehérvár három évvel ezelőtt már bizonyította, hogy francia csapat ellen sem érdemes leírni: akkor a Bordeaux-t győzte le és ejtette ki az Európa-ligában.

Márton Gábor vezetőedző azt emelte ki, hogy ha csapata kihasználja lehetőségeit, okozhat meglepetést.

"Mindenki kötelező győzelmeket várt eddig tőlünk, joggal, a csapat pedig elbírta a nyomást, de el kell ismernem, a szerencsével sem álltunk hadilábon, ami azért kellett igazán, mert nem tudtuk lezárni a mérkőzéseinket. Testközelből tapasztalhattuk, hogy nincs könnyű meccs a nemzetközi porondon, hiába ír vagy éppen máltai az aktuális ellenfelünk. Fel kell nőnünk a feladathoz, ki kell használnunk a lehetőségeinket és meglepetést okozhatunk. Úgy kell hatékonyan támadnunk, hogy közben stabilak maradunk hátul, gólt, gólokat kell rúgnunk, hogy továbbjussunk" - fogalmazott Márton Gábor vezetőedző a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

MOL Fehérvár–Stade de Reims 18.00 (M4 Sport)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS