Más ez a Loki, mint az ősz eleji volt!

2014. december. 01., 10:54   |    

Más ez a Loki, mint az ősz eleji volt!

A címvédő DVSC szeptember 27. óta veretlen, azóta hét meccsen 19 pontot szerzett, az ősz második felében minden csapat közül a Lokié a legjobb mérleg. Az Újpest veretlen maradt a Megyeri úton a 2014-es őszi bajnoki mérkőzéseken. Érdekességek a 16. fordulóból.

DUNAÚJVÁROS-PASE–BP. HONVÉD 0-0

– A Dunaújváros továbbra is veretlen pályaválasztóként (öt mérkőzésen három győzelem két döntetlen a mérlege), de először veszített pontokat a saját pályáján játszva.
– Először veszített pontot élvonalbeli bajnokin a Dunaújváros-PASE Dunaújvárosban.
– A Dunaújváros, noha minden vetélytársánál legalább kettővel kevesebbet játszott otthon, tizedik a pályaválasztóként játszott mérkőzések tabelláján.
– Az újonc csak a legutóbbi hat forduló eredményeit tekintve tizenegyedik lenne a tabellán.
– A Bp. Honvéd másodszor játszott gól nélküli döntetlent vendégként a szezonban, s harmadszor szerzett pontot. 2014 őszén nyeretlen maradt idegenben.
– A kispestiek szeptember 13. óta nem nyertek bajnoki mérkőzést. Másképpen: hiába volt két edzőváltás is, a legutóbbi győzelem még Pietro Vierchowodé.
– Csábi József edzőként kétszer is meccselt az OTP Bank Ligában a Dunaújváros-PASE ellen. A Nyíregyháza élén pályaválasztóként, a Honvéddal vendégként, egyaránt 0-0-ra végzett.



ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sztaniszavljevics (76.)

– Az Újpest veretlen maradt a Megyeri úton a 2014-es őszi bajnoki mérkőzéseken. Hat győzelem és három döntetlen a mérlege. A mostani 19 ponttal szemben 2013 őszén, ugyancsak kilenc mérkőzésen, mindössze tíz pontot gyűjtött.
– Nebojsa Vignjevics csapata negyedszer nem kapott gólt pályaválasztóként az idényben.
– Filip Sztaniszavljevics a harmadik gólját szerezte a bajnoki idényben, egyben a második döntő gólt.
– A mérkőzés három piros lapot is hozott, Farkas játékvezető kiállította Zsirait (57.), Bardhit (84.), majd Jagodicsot (87.)
– A Haladás negatív klubtörténeti csúcsot állított fel azzal, hogy sorozatban a nyolcadik idegenbeli bajnokiján nem szerzett gólt, s hogy a teljes (két fordulóval meghosszabbított) őszi idényben vendégként egyetlen gólra volt képes.
– A szombathelyi együttes a legutóbbi tíz bajnoki mérkőzéséből mindössze egyen, a Pápa elleni hazai találkozón tudott gólt szerezni.
– Érdekes, hogy csak az első félidei eredményeket tekintve mindössze egy hely lenne a két csapat között a tabellán, az Újpest a tizenharmadik, a Haladás a tizennegyedik helyen állna. Ezzel szemben tíz hely választja el a két csapatot.



LOMBARD PÁPA FC–VIDEOTON FC 0-5 (0-3)
Gólszerzők: Nikolics (9., 14.), Gyurcsó (44.), Stopira (59.), Feczesin (69.)

– Visszatalált a Videoton a gólszerzés ösvényére. A fehérvári együttes az utolsó öt „őszi” fordulóban négy gólt szerzett, most 90 perc alatt ötöt.
– A Vidi legutóbb 2013. május 26-án, Kecskeméten szerzett vendégként öt bajnoki gólt. Ötgólos különbséggel a bajnoki címnyerés szezonjában, Mezey Györggyel, 2011. március 12-én, az Üllői úton, a Ferencváros ellen győzött.
– Szenzációs Joan Carrillo együttesének eddigi idegenbeli mérlege a szezonban, öt mérkőzésen 13 pont, 11-0-s gólkülönbséggel. A 2014-es zárófordulóban is vendégként lép pályára a csapat, Dunaújvárosban.
– Nemanja Nikolics a 15. bajnoki góljánál tart, de „csak” harmadszor duplázott az őszi bajnoki idényben.
– Gyurcsó a harmadik, Feczesin a második, Stopira az első gólját szerezte a bajnoki idényben.
– A Lombard Pápa Mátyus János távozása óta nyeretlen hazai pályán, pályaválasztóként a legutóbbi hét mérkőzésén nem szerzett akciógólt. (A Honvéd ellen büntetőből született az egyenlítő találat.)
– A sárga-kékek legutóbb május 4-én, a DVSC-Tevától kaptak öt gólt hazai pályán. Ötgólos vereséget legutóbb több mint négy éve, 2010. november 20-án, a Ferencváros ellen szenvedtek a mostanit megelőzően.



MTK BUDAPEST–PÉCSI MFC 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Torghelle (4.), Csiki (65., 87.), illetve Frank (24.), Nagy J. (44.)

– Garami József együttese két elveszített hazai meccs után győzött ismét. Csiki második góljával nem szakadt meg a sorozat: az MTK 2014-ben egyszer sem játszott döntetlent pályaválasztóként.
– A kék-fehérek az őszi szezonban először szereztek pályaválasztóként három gólt. Az első 16 fordulóban háromszor szereztek legalább három gólt, kétszer a Pécs ellen.
– Az utolsó félórára csereként beállt Csiki Norbert a duplázások mestere. Nyolc gólt szerzett eddig az NB I-ben, a legutóbbit hatot kettesével, három mérkőzésen. Ősszel ez volt az első, góllal, sőt gólokkal zárt bajnokija az OTP Bank Ligában.
– Először tudott úgy bajnoki mérkőzést nyerni az MTK az idényben, hogy két gólt is kapott.
– Robert Jarni vereséggel mutatkozott be a magyar élvonalban. Igaz, nem sokon múlt a pécsi pontszerzés.
– A PMFC sorozatban a hetedik bajnoki mérkőzését veszítette el.
– Frank Richárd az első gólját szerezte a bajnoki szezonban pécsi színekben, éppen korábbi klubja ellen. Az első fordulóban is lőtt gólt a vendégcsapatot segítve, csak akkor még az MTK mezében a Pécsnek.



PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (1-0)
Gólszerző: Gohér (45.)

– Gohér Gergő az első bajnoki gólját szerezte a Puskás Akadémia mezében bajnoki találkozón. Az élvonalban legutóbb még előző klubja, a Diósgyőr színeiben talált a kapuba – a Puskás Akadémia ellen!
– A Puskás Akadémia a tizedik élvonalbeli hazai győzelmét aratta pályaválasztóként története során. Ezek közül ötször 1-0-ra nyert. A tízből hétszer nem kapott gólt.
– Benczés Miklós együttese elsősorban kiváló hazai mérlegének köszönhetően jött fel a kilencedik helyre: a legutóbbi hat felcsúti bajnoki meccséből ötöt megnyert, s csak az MTK-tól kapott ki.
– A két csapat eddig négy egymás elleni bajnokija kiegyensúlyozott képet mutat: a 2013-2014-es idényben a mindenkori vendégcsapat, a mostaniban a mindenkori pályaválasztó győzött.
– A DVTK ősszel mindössze másodszor maradt szerzett gól nélkül bajnoki mérkőzésen. Tizennégy, góllal zárt mérkőzése a borsodiakon kívül csak a Videotonnak van.
– Tomiszlav Szivics együttese négy veretlen mérkőzés után kapott ki ismét.
– A DVTK mindössze másodszor kapott ki 2014-ben idegenben, szerzett gól nélkül. Az első a márciusi, Újpest elleni vereség volt.



FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KECSKEMÉTI TE 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Lauth (54., 68.), Lamah (62.), illetve Vukaszovics (42., 11-esből)

– A két csapat mindkét 2014 második félévében játszott bajnoki találkozóját 3-1-re megnyerte a Ferencváros.
– A zöld-fehérek pályaválasztóként veretlenek még 2014-ben. Legutóbb tavaly november 30-án, a Pécs ellen kaptak ki rendezőként, a Puskás Stadionban.
– Benny Lauth a két góljával feljött (holtversenyben) második helyre a góllövőlistán. A 15 gólos Nikolics mögött hat találattal áll Böde, Kanta, Lauth, Simon, Rudolf és Tischler is.
– A Fradi mindössze másodszor szerzett három gólt bajnokin a Groupama Arénában. Az első alkalom a Nyíregyháza elleni 3-1 volt.
– A zöld-fehérek először nyertek hazai bajnokit hátrányból fordítva Thomas Doll irányításával.
– Öt veretlen bajnoki után maradt ismét pont nélkül a Kecskeméti TE.
– Az őszi bajnokikon másodszor szerzett gólt büntetőből a KTE.



DVSC-TEVA–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Sidibe (12., 72.), Tisza (26., 33., a másodikat 11-esből), Szakály (92., 11-esből)

– A címvédő DVSC szeptember 27. óta veretlen, azóta hét meccsen 19 pontot szerzett. Az ősz második felében minden csapat közül a Lokié a legjobb mérleg.
– Kondás Elemér együttese először szerzett bajnoki mérkőzésen öt gólt az új stadionban.
– A legutóbbi három alkalommal, amikor Ibrahima Sidibé két gólt szerzett bajnokin, a DVSC öt gólig jutva nyert az OTP Bank Ligában.
– Tisza Tibor több mint két év után szerzett ismét két gólt élvonalbeli bajnokin. 2012. november 16-án, még a Diósgyőr játékosaként, a Pápa kapujába talált be kétszer.
– A Nyíregyháza kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést Jánvári (68.) és Abdouraman (87.) kiállítása miatt.
– A szabolcsi együttes legutóbb 2005 májusában, az MTK ellen szenvedett ötgólos bajnoki vereséget az élvonalban.
– A Nyíregyháza sorozatban a hatodik idegenbeli bajnokiját veszítette el.



GYŐRI ETO–MVM-PAKS 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Kvilitaia (63.), Lipták (75.), illetve Simon A. (72.), Bartha (92.)

– Vasile Miriuță bemutatkozó mérkőzésén sem szakadt meg a Győri ETO rossz hazai sorozata. A legutóbbi idény ezüstérmese a legutóbbi öt hazai meccséből egyet sem tudott megnyerni.
– Az ETO harmadszor szerzett és harmadszor kapott legalább két gólt hazai bajnokin a mostani bajnoki idényben.
– A grúz Georgi Kvilitaia az első bajnoki gólját szerezte a magyar élvonalban.
– A Paks augusztus 28. óta nyeretlen idegenben. Ellenben most kétszer annyi gólt szerzett, mint a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiján összesen.
– Ősszel másodszor fordult elő, hogy a Paks két szerzett góllal nem nyert. Az első a KTE elleni hazai vereség volt.
– Simon András, a paksiak első góljának szerzője ősszel a Győri ETO csapatából igazolt az atomváros klubjához, noha 2012-ben játszott legutóbb bajnokit győri színekben. A mostani volt pályafutása második élvonalbeli gólja.
– A mostanit megelőzően 2012. október 16-án játszott döntetlent egymással a két csapat. Azóta (a kupamérkőzéseket is beleszámítva) már hat meccset vívtak. A hetediken újra ikszeltek.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS