Második győzelmét szerezte a Siófok

2008. október. 25., 17:10   |    

Második győzelmét szerezte a Siófok

A Soproni Liga 12. fordulójának szombati játéknapján a sereghajtó Balaton-partiak hosszú idő után tudtak ismét nyerni.

Sok volt a pontatlanság

Szombathelyi Haladás - MTK Budapest 0-0

Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Nagy Imre Attila)
Kiállítva: Tóth P. a 89. percben

Jó iramú és magas színvonalú játékot hozott a mérkőzés első húsz perce, az MTK aktívabb volt, de a Haladás alakított ki nagyobb helyzeteket. Gólt azonban egyik csapat játékosai sem tudtak szerezni, és a kezdeti lendület nem tartott ki a játékrész második felére. A második félidőben mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, sőt a szombathelyiek emberhátrányba kerültek a 89. percben Tóth Péter kiállítása miatt, de egyik gárda sem játszott igazán jól, így a gólnélküli döntetlen miatt egyik fél sem panaszkodhat.

Csak kapufáig jutott a REAC

REAC - Vasas 0-2 (0-0)
Vezette: Bede Ferenc (dr. Kovács Péter, Márton Zsolt)
Gólszerző: Divic az 52., Németh N. a 88. percben

A Vasas kezdte jobban a mérkőzést, de az angyalföldieknek nem sikerült kihasználniuk az adódó lehetőségeket. A REAC ezúttal sem tudott gólra törő játékkal előrukkolni, és a szünetig helyzetei is alig akadtak. Fordulás után vezetést szereztek az angyalföldiek: B. Tóth Balázs jobb oldali beívelése után a hazai védők elfeledkeztek Petar Divicről, aki a kapu előtt levette a labdát, majd a hálóba helyezett (0-1). A gól után a REAC lőtt egy kapufát, de ennél közelebb nem jutott a gól eléréséhez, nem úgy a Vasas, amely a 88. percben megszerezte második találatát is: Németh Norbert 16 méterről vette be a hazai kaput (0-2). A vendégek megérdemelten szerezték meg a három pontot.

Gólszüret Kecskeméten

Kecskeméti TE-Ereco - Gabona Trans-Kaposvár 3-4 (2-1)

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Csordás az 5., Montvai a 31., Alempijevic a 65., illetve Nikolic a 29., Obric a 46., Nikolic a 62., Bozovic a 71. percben
Kiállítva: Schindler a 17. percben

Nem sokat kellett várni az első gólra, az 5. percben Csordás Csaba 23 méterről, szabadrúgásból lőtt a kapuba (1-0). A 17. percben Schindler Szabolcs buktatta a 16-oson belül Nemanja Nikolicot, a játékvezető kiállította a védőt és büntetőt ítélt a Kaposvárnak, amelyet azonban Zahorecz Krisztián elhibázott. A 29. percben már nem maradt el az egyenlítés, egy bal oldali beadás után Nikolic helyezett 5 méterről a jobb alsó sarokba (1-1). Két perc múlva a Kecskemét emberhátrányban is visszavette az előnyt, Montvai Tibor tört be a kaposvári 16-osra, majd nagy erővel a léc alá lőtt (2-1). A félidő utolsó pillanataiban megszületett a Rákóczi egyenlítő találata: Nemanja Obric kényszerítőzött Nikoliccal, majd előbbi 14 méterről a bal sarokba csavarta a labdát (2-2). A második félidő első negyedórája után gyors gólváltást láthattak a nézők: a 62. percben Pest Krisztián fejesét bravúrral hárította Romeo Mitrovic, a kipattanót Nikolic szerezte meg, majd 4 méterről a kapuba passzolt (2-3). A 65. percben Alexandar Alempijevic használt ki egy hatalmas védelmi hibát, és lőtt a bal sarokba (3-3). A három pont sorsát eldöntő gól a 71. percben esett, Nikolic bal oldali beadására Bojan Bozovic érkezett, majd közelről a hálóba talált (3-4).

Kijött a lépés a Siófoknak

BFC Siófok - DVTK 4-1 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter (Kis Zoltán, Iványi István)
Gólszerző: Ndjodo a 45., Magasföldi a 46., Ndjodo az 51., Tusori a 61., illetve Tchana a 63. percben

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de nem eredményezett gólt az enyhe mezőnyfölény. Negyedóra után kiegyenlített lett a játék, és a félidő hajrájában a Siófok megszerezte a vezetést: Edouard Ndjodo fordult le védőjéről, majd 11 méterről nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt (1-0). A második félidő újabb siófoki találattal kezdődött, a 46 percben Magasföldi József és Takács Marcell kényszerítője után előbbi 12 méterről a jobb sarokba helyezett (2-0). A diósgyőrieket megfogta az újabb gól, és az 51. percben harmadik találatát is megszerezte a hazai gárda: egy rossz hazaadás után Magasföldi szerzett labdát, lövését követően Köteles László még védett, de a kipattanót Ndjodo közelről az üres kapuba passzolta (3-0). A 61. percben Kanta Szabolcs adott be szögletet, Tusori Richárd pedig 6 méterről a hálóba fejelt (4-0). Két perc múlva a vendégek megszerezték a becsületgólt, egy szabadrúgás után Milinte Árpádról kipattant a labda, Jimmy Jones Tchana pedig közelről a kapuba talált (4-1). Újabb gól már nem született, a Siófok megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Háromszor szerzett vezetést a Fehérvár


FC Fehérvár - Győri ETO 3-2 (2-1)

Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Tóth István)
Gólszerző: Sitku (11-esből) a 3., Pavlicic a 39., Sitku a 64. illetve Bajzát (11-esből) a 29., Józsi a 47. percben

Fehérváron sem kellett sokat várni az első gólra, a 3. percben büntetőhöz jutottak a hazaiak, Sitku Illés pedig értékesítette a tizenegyest (1-0). A folytatásban mindent megtett az egyenlítésért a Győr, és a 29. percben sikerült elérnie a célját: a játékvezető a vendégeknek is ítélt egy büntetőt, amelyet Bajzát Péter váltott gólra (1-1). A 39. percben már akciógólból vette vissza a vezetést a hazai gárda, Simek Péter jobb oldali beadása után Milan Pavlicic lőtt 5 méterről a kapuba (2-1). A második játékrész is góllal kezdődött, Koltai Tamás jobb oldali beadása után Józsi György emelt 16 méterről a kapuba (2-2). A 64. percben egy formás támadás végén ismét előnybe került a Fehérvár: Dvéri Zsolt indításával Simek Péter futott el a jobb oldalon, beadása után az érkező Sitku helyezett közelről a kapuba (3-2). Harmadszorra már nem tudott egyenlíteni az ETO, így a hazaiak begyűjtötték a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS