Második helyen zárt a Regions' Cup-on a magyar csapat

2022. október. 12., 20:00   |    

Második helyen zárt a Regions' Cup-on a magyar csapat

A hazánkat képviselő Pest Megyei Amatőrválogatott utolsó mérkőzésén 1-1-es döntetlen játszott Galíciával az UEFA Regions' Cup-on, így második helyen végzett a 7. csoportban.

A csoportból az első helyezett juthatott tovább a jövő évi döntőbe, így a csapatnak mindenképpen győzelemre volt szüksége, hiszen az előző két mérkőzésen a lehetséges hatból három pontot sikerült bezsebelnie.

A mérkőzésen együttesünk mindent megtett a győzelemért, ellenfelünk azonban kezdettől fogva irányította a játékot, több helyzetet is kidolgozott, és korán le is zárhatta volna a mérkőzést, de kapusunk, Bonica Sebastian többször is bravúrral hárított.

A második félidő elején góllá érett a hazai fölény, de ez sem szegte csapatunk kedvét, hiszen továbbra is agresszív támadófutballt játszott, és mindent megtett az egyenlítésért. A második játékrészben több új játékost is a pályára küldött Győri Zoltán vezetőedző, ami helyes döntésnek bizonyult, hiszen egyenlítő gólunkat a 95. percben épp a csereként beállt Orbán Márk szerezte meg.

A hármas sípszó előtt még egy helyzet adódott az amatőrválogatott előtt, a galíciaiak hálóőre azonban óriásit védett, így a továbbjutás nem sikerült, de a csapat emelt fővel fejezhette be a tornát, hiszen mindent megtett azért, hogy méltó módon képviselje hazánkat a tornán.

A lefújást követően Győri Zoltán vezetőedző osztotta meg gondolatait a mérkőzéssel és a tornával kapcsolatban:

"Mindenki kihozta magából a maximumot, ebben a mérkőzésben sajnos nem volt több. Ez a spanyol csapat egy rutinos játékosokból álló, technikailag nagyon jól képzett válogatott. A meccs nagy részét irányították, sok helyzetük volt, akár már sokkal korábban is le tudták volna zárni a mérkőzést, ha kapusunk nem véd ilyen fantasztikusan. Le a kalappal a srácaink előtt, voltak nagyon jó teljesítmények, amikkel pár játékos meccsben tudott tartani minket, és a végén ha nincs a hazaiaknak a kapusbravúrja, akkor akár a továbbjutás is meglehetett volna.

A torna sok tanulsággal szolgált. Fizikailag óriási megterhelés volt mindegyik mérkőzés, plusz a regenerálódás is nehézséget okozott, az idő rövidsége miatt. Svájcot és Szlovéniát magunk mögé tudtuk utasítani, ami nagy büszkeséggel tölt el. A játékosaink igazi csapatként tették a dolgukat a pályán és a pályán kívül is. Büszke lehet otthon rájuk mindenki! Az UEFA kitett magáért, nagyon profi körülményeket teremtettek nekünk. Köszönöm kollégáimnak a szervezést, és a komoly háttérmunkát, illetve nagyon nagy köszönet jár az otthonról nekünk szurkolóknak is!"

UEFA Regions' Cup, 7. csoport, 3. mérkőzés

Pest Megyei Amatőrválogatott-Galícia 1-1 (0-0)

Magyarország: Bonica Sebastian - Hámor Zsombor, Abért Márton, Bartucz Martin (Orbán Márk, 80.), Balogh Bálint - Horváth László (Mudroch Mendel, 70.), Abért Bence, Tóth Richárd, Richter Tamás (Balogh Bence, 80.) - Koziorowski Richárd (Balogh Dávid, 67.), Novák Richárd

Gólszerző: Orbán (90+5.)

A csoport végeredménye:

  1. Galícia (7 pont)
  2. Pest Megyei Amatőrválogatott (4 pont)
  3. Genf (3 pont)
  4. Ljubljana (3 pont)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS