Még nem dőlt el a továbbjutás

2007. április. 24., 09:59   |    

Még nem dőlt el a továbbjutás

A Magyar Kupa elődöntőinek visszavágóit kedden és szerdán rendezik. A Vasas - Budapest Honvéd összecsapás második felvonásában tiszta lappal indulnak a csapatok, hiszen a Bozsik-stadionban nem született gól, míg a DVSC-TEVA előny birtokában várhatja a Diósgyőri VTK vendégjátékát.

Ismét nagy harcot hozhat a Vasas - Honvéd

A Budapest Honvéd nem tudott hazai pályán előnyt szerezni a Vasassal szemben a múlt héten, szerdán megrendezett Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésén. Dacára a bajnokságban mutatott kiváló hazai formának (a Bozsik-stadionban a Honvéd legyőzte a Vácot, a REAC-ot, a Tatabányát, a DVSC-t, és csak az FC Fehérvárral ikszelt a tavasszal), Supka Attila csapata nem tudta megszerezni a vezető gólt a jól szervezett rivális ellen. Mészöly Géza együttese azzal a lélektani előnnyel várhatja a keddi, mindent eldöntő összecsapást, hogy a Vasas tavaly két meccsen felülmúlta a Honvédot. (Akkor a Bozsik-stadionban 3-1-re nyertek a piros-kékek, az Illovszky-stadionban pedig a Honvéd győzött 1-0-ra.)

Előny a Debrecennél

A múlt héten nagy fegyvertényt hajtott végre a Miroslav Beránek által irányított DVSC-TEVA. A Borsodi Ligában éllovas gárda Ibrahima Sidibe a találkozó hajrájában szerzett találatával 1-0-ra győzte le a Csank János által vezetett Diósgyőrt. Az idegenbeli győzelem azt jelenti, hogy a Loki viszonylag nyugodtan várhatja a szombati visszavágót, hiszen az Oláh Gábor utcában még a döntetlenre sem sok csapat erejéből futotta. Ezzel együtt biztos, hogy hatalmas bizonyítási vágy hajtja majd a Debrecenben pályára lépő diósgyőri játékosokat, hiszen a múlt héten a kupameccset követően bajnokin is nyert ellenük a DVSC, méghozzá 5-1-re…

Az UEFA-kupa szereplés lehet a tét

Külön motiváció lehet a budapesti csapatok számára az is, hogy amennyiben a DVSC-TEVA megnyeri a bajnokságot (és ezáltal kivívja a BL-selejtezőkben való szereplés jogát), és bejut a kupa döntőjébe is, akkor a finálé eredményétől függetlenül a másik kupadöntős csapat biztosan kiléphet a nemzetközi porondra a következő szezonban.

A Magyar Kupa elődöntők visszavágói

Április 24., kedd
Vasas SC – Budapest Honvéd 18 óra (Sport 2)
Április 25., szerda
DVSC-TEVA – Diósgyőri VTK 18 óra (Sport 2)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS