Meg sem állt kilenc gólig a női U19-es válogatott

2013. augusztus. 27., 17:29   |    

Meg sem állt kilenc gólig a női U19-es válogatott

Turtóczki Sándor együttese 9-1-re győzött a ciprusi korosztályos csapat ellen Lipóton.

Az Eb-selejtező előtt álló női U19-es válogatott Lipóton folytatta felkészülését a tétmérkőzésekre. Az ellenfél az a ciprusi együttes volt, amely májusban vendégül látta a mieinket egy páros meccsre, akkor az első találkozón a házigazdák nyertek, a visszavágón négygólos magyar siker született.

Ezúttal meglehetősen egyoldalú volt a mérkőzés, a mieink végig nagy fölényben játszottak, s már a szünetben 5-1-re vezettek. Fenyvesi Evelin kezdte a gólgyártást, majd Csorbai Nikolett és Zeller Dóra is duplázott a félidő végéig, a fordulás után Zólyomi Rebeka, Diószegi Fanni, Fenyvesi Evelin és Vidovenyecz Anna volt eredményes, így alakult ki a 9-1-es végeredmény.

- Egy szerényebb képességű ellenféllel találkoztunk ma, és az erőviszonyoknak megfelelő győzelmet arattunk - mondta Turtóczki Sándor a találkozó után. - Szerettem volna, ha kapott gól nélkül zárjuk a kilencven percet, ezt sajnos nem sikerült teljesíteni, ebből is látszik, hogy van még min dolgozni a tétmérkőzésekig. A második félidőben, a cserék után kevésbé volt dinamikus a játékunk, a helyzetkihasználásra azonban nem lehet panasz. Ezzel a győzelemmel helyére kerülhet az önbizalmunk, igaz, messzemenő következtetéseket nem szabad levonni a kilenc rúgott gólból. Egyre tudatosabban játszik a csapat, de tovább kell javulnunk a közelgő Eb-selejtezők előtt.

A két csapat csütörtökön 16 órától ismét összeméri tudását Lipóton.

Női U19-es válogatott mérkőzés:
Magyarország-Ciprus 9-1 (5-1)
Magyarország:
Samu Anna - Balázs Eszter (Gyöngyösi Réka, 78.), Gál Henrietta, Partin Nicole (Vöfély Noémi, 80.), Kókány Regina (Derzsényi Dorina, 78.) - Fenyvesi Evelin, Görög Zsófia (Horváth Zsófia, 80.) - Vidovenyecz Anna, Zeller Dóra (Diószegi Fanni, 45.), Németh Loretta (Vicsek Nóra, 58.) - Csorbai Nikolett (Zólyomi Rebeka, 58.)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS