Megalakult a magyar FIFAe Nations Cup-csapat

2021. május. 18., 13:11   |    

Megalakult a magyar FIFAe Nations Cup-csapat

Magyar és spanyol klub e-sportolója képviseli Magyarországot a FIFA hivatalos e-sport versenyén. Az európai, online selejtezők május 20-23-án lesznek.

A hét második felében Európa e-sportolóival méri össze tudását két magyar játékos a FIFAe Nations Cup keretein belül. A selejtezőben összesen 60 csapat, közülük 30 európai küzd meg egymással, hogy kvalifikáljanak a világverseny döntőjébe, amelyet augusztus 20-22-én rendeznek Koppenhágában, 24 válogatott részvételével.

A magyar csapatba a hazai selejtező megnyerésével lehetett bekerülni. Szentgyörgyvölgyi Örs (a DVSC e-sportolója) PlayStationön, míg Borkai Ádám (a spanyol Revans Esport Club versenyzője) Xboxon játszik majd. A csoportkörben minden ellenfél ellen egy-egy mérkőzést kell lejátszania a válogatott játékosainak.

Az online selejtezőben a csoportellenfelek Norvégia, Svédország, Szlovákia, Törökország, Franciaország, Svájc és Ukrajna lesznek. Ellenük kellene az első négy hely egyikét megszerezni ahhoz, hogy az egyenes kieséses szakaszban folytathassák a versengést a magyar gamerek. Ha ott is sikerülne jól szerepleniük, akkor a nyár végén az 500 000 dollár összdíjazású döntőben játszhatnának.

Az aktuális játéknap eredményei megtalálhatóak lesznek a DVSC Esport egyesületének hivatalos Facebook oldalán. Borkai Ádám pedig saját csatornáján streameli majd a mérkőzéseit.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS