Megállíthatatlan az MTK Hungária

2010. április. 05., 13:47   |    

Megállíthatatlan az MTK Hungária

A Hummel női NB I húsvéti fordulójának rangadóján a listavezető MTK meglepően sima mérkőzésen, a vártnál lényegesen nagyobb különbséggel győzte le a tavasszal négy meccsen csak egyetlen pontot szerző Ferencvárost.

Annak ellenére, hogy a kék-fehérek kezdőcsapatának valamennyi játékosa hét közben válogatottbeli kötelezettségnek tett eleget, az U19-es gárdában Eb-selejtező mini-tornán, illetve az A-válogatottban vb-selejtezőn játszott, Turtóczki Sándor csapata bizonyult frissebbnek, motiváltabbnak. A két csapat csak negyedórán keresztül volt azonos súlycsoportban, utána az MTK könyörtelenül kihasználta a Fradi védekezésének szarvashibáit.

A Győri Dózsa az 1. FC Femina-Hellotelt győzte le, szintén sima mérkőzésen, 3-1-re. A különbség akár jóval nagyobb is lehetett volna, a vendégek nem tudták ellensúlyozni Benkő Mónika és Dombai Nagy Anett hiányát, és Kiss László csapatát szemmel láthatóan lelkileg is nagyon megviselte Kanta Krisztina hétközi, súlyos sérülése. Érdekesség, hogy a meccsen színesedett, gazdagodott a hazai élvonal: a második félidőre, pályára lépett a Feminában a libanoni Myriam Naimeh.

A tavasszal már kilenc pontot szerző Dózsa ezzel befogta a tabellán a korábban biztos bronzérmesnek tűnő Ferencvárost.

A címvédő Viktória szinte „kivégezte” a sorozatban 17. mérkőzését elveszítő Újpestet. A vendég lilák tíz percig tartották magukat, majd a bajnokcsapat szűk félóra alatt gurított egy ötöst. A vége 9-1-lett, eggyel több, mint a két csapat őszi mérkőzésén.

Hummel Női NB I, 18.forduló
MTK Hungária FC – Ferencváros 5-0 (2-0)
Győri Dózsa – 1. FC Femina-Hellotel 3-1 (1-0)
Viktória FC-Szombathely – Újpesti TE 9-1 (6-0)
Korábban játszották: Pécsi MFC – Taksony-Bíró-Kert-Modexbusz SE 0-3 (0-1)

Az NB I élcsoportja: 1. MTK Hungária FC 48 pont (57-14), 2. Viktória FC 43 (71-17), 3. Győri Dózsa 29 (40-30), 4. Ferencváros 29 (41-37), 5. 1. FC Femina-Hellotel 21 (36-42).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS