Megbízható csatárduó Kispesten, a légiósok termelik a Vidi góljait

2017. augusztus. 07., 10:43   |    

Megbízható csatárduó Kispesten, a légiósok termelik a Vidi góljait

Az új csapatainál mindig jól kezdő Horváth Ferenc az első négy fordulóban három olyan egyesület ellen is szerzett pontot, amelyben futballistaként szerepelt. A legutóbbi három fordulóban a bajnokcsapat mérkőzésein mindig egy gólt szerzett Lanzafame és egyet Eppel. A Ferencváros február 18. óta először zárt idegenbeli bajnoki mérkőzést szerzett gól nélkül, akkor is Debrecenben játszott 0-0-ra. A székesfehérváriak eddigi nyolc bajnoki góljából hetet légiós szerzett. Újpesti játékos 2005 óta nem állt a negyedik forduló után négy góllal a góllövőlistán, akkor Kovács Zoltán öt gólt is szerzett az első négy meccsen. A 4. forduló érdekességei.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC–DIÓSGYŐRI VTK 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Haris (40.), Andrics (61.), Rácz (85., 92.)

– Az újonc balmazújvárosi csapat története során először nyert élvonalbeli bajnoki mérkőzést.
– Nemanja Andrics a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő FC történetének első játékosa, aki két élvonalbeli mérkőzésen is szerzett gólt a klub színeiben. A szerb játékos tavaly nyáron ugyancsak elért gólt a DVTK ellen, de akkor kikapott az Újpesttel.
– Rácz Ferenc az első futballista a Balmazújváros történetében, aki élvonalbeli mérkőzésen két gólt is szerzett. A sokat vándorolt támadó a mostanit megelőzően a 2014–2015-ös szezonban szerzett gólt az OTP Bank Ligában, akkor is a Diósgyőr ellen.
– Haris Attila élete első élvonalbeli gólját szerezte.
– Az új csapatainál mindig jól kezdő Horváth Ferenc az első négy fordulóban három olyan egyesület ellen is szerzett pontot, amelyben futballistaként szerepelt.
– A Diósgyőr, amióta Bódog Tamás a csapat edzője, még nem szenvedett ilyen súlyos vereséget. A csapat négy góllal tavaly július 30-án, a Ferencvárostól kapott ki négy góllal az OTP Bank Ligában. Akkor még Horváth Ferenc volt az edző.
– A DVTK vendégként április 15. óta először kapott ki.



PAKSI FC–SWIETELSKY HALADÁS 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Szabó J. (57.), Bartha (62.)

– A Paks először győzött a mostani bajnoki idényben.
– Csertői Aurél tavaly nyár óta továbbra is mindössze egy hazai vereséggel álló csapata február 25. óta mindössze másodszor nyert pályaválasztóként kapott gól nélkül.
– Folytatódott a sorozat, a két csapat legutóbb tizenegy egymás elleni bajnokiján nem született döntetlen. A legutóbbi hat alkalommal a győztes mindig eljutott legalább két gólig.
– Szabó János március 4. óta az első gólját szerezte az OTP Bank Ligában.
– Bartha László a 46. gólját érte el az élvonalban, de az elsőt a Haladás ellen.
– A Haladás a harmadik vereségét szenvedte el az idényben, ezeken a találkozókon nem szerzett gólt.
– Mészöly Géza legénysége sorozatban az ötödik idegenbeli bajnoki mérkőzését veszítette el.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Lanzafame (45.), Eppel (60.)

– A Bp. Honvéd sorozatban a kilencedik bajnoki mérkőzésén maradt veretlen.
– Erik van der Meer együttese mind a négy eddigi bajnoki fordulóban két-két gólt szerzett. A nyolc találat csupán három játékos nevéhez fűződik: Bobál Dávid, valamint Davide Lanzafame és Eppel Márton.
– Davide Lanzafame a kispestiek mind a hat eddigi tétmérkőzésén szerzett gólt az idényben.
– A legutóbbi három bajnoki fordulóban a bajnokcsapat mérkőzésein mindig egy gólt szerzett Lanzafame és egyet Eppel.
– A Honvéd a legutóbbi három idegenbeli bajnokiján kilenc pontot szerzett, tizenkét gólt szerezve.
– A Puskás Akadémia sorozatban harmadszor kapott ki az OTP Bank Ligában. Az első négy fordulóban az előző szezon első négy helyezettjével játszott. – Az újonc a visszatérése óta még nem szerzett pontot pályaválasztóként.



DEBRECENI VSC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-0

– A DVSC az első fordulóban elszenvedett két vereség után két döntetlennel folytatta. Továbbra is nyeretlen. Ilyen hosszú nyeretlenségi sorozata még nem volt 2017-ben.
– A Loki 2016-ban sem kezdte jól a bajnokságot, de akkor a 3. és a 4. fordulóban győzött, éppen Herczeg András irányításával.
– A Debrecen legutóbbi négy hazai döntetlenje kivétel nélkül gól nélküli volt. Köztük egy Ferencváros elleni, február 18-án.
– A Loki a legutóbbi tizenhét hazai bajnoki mérkőzéséből csupán ötöt nyert meg.
– A Ferencváros tavaly az első négy fordulóban tíz pontot szerzett, a negyedik fordulóban akkor is 0-0-ra végzett. Most hat pontnál jár.
– Thomas Doll együttese a legutóbbi tizenöt idegenbeli bajnoki meccséből csak négyet tudott megnyerni.
– A zöld-fehérek február 18. óta először zártak idegenbeli bajnoki mérkőzést szerzett gól nélkül. Február közepén is Debrecenben játszottak 0-0-ra.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–VIDEOTON FC 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Henty (23.), Lazovics (85.)

– A Videoton FC eddigi teljesítménye fura képet mutat, még ha az első idegenbeli mérkőzését éppen úgy a Pancho Arénában is játszotta, mint a hazaiakat. Pályaválasztóként mind a két mérkőzésén egy pontot szerzett, vendégként mindkettőt megnyerte, méghozzá utóbbiakat egyaránt kétgólos különbséggel.
– A Vidi a győzelemmel javított a Mezőkövesd elleni mérlegén, de a legutóbbi öt meccsükből csak kettőt nyert meg. Vendégként most szerzett először három pontot.
– Ezekiel Henty a második bajnoki mérkőzésén megszerezte az első gólját Magyarországon.
– Danko Lazovics az eddigi négy fordulóból háromban is góllal segítette a Videotont.
– A székesfehérváriak eddigi nyolc bajnoki góljából hetet légiós szerzett.
– A Mezőkövesd az első két fordulóban nyert, a második kettőben kikapott, előbb idegenben, nagy gólkülönbséggel, majd otthon, szerzett gól nélkül. Tökéletesen másolja eddig a Diósgyőr 2016-os idénykezdését.

ÚJPEST FC–VASAS FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Nagy D. (25.)

– Az Újpest először nyert mérkőzést a mostani bajnoki idényben.
– Paradoxon: a lilák az első három fordulóban kivétel nélkül két-két gólt szereztek, azokkal nem nyertek. Most eggyel igen.
– Az Újpest először nyert pályaválasztóként bajnoki mérkőzést kapott gól nélkül 2017-ben.
– Nagy Dániel a legutóbbi három fordulóban négy gólt szerzett.
– Újpesti játékos 2005 óta nem állt a negyedik forduló után négy góllal a góllövőlistán. Akkor Kovács Zoltán öt gólt is szerzett az első négy meccsen.
– A Vasasnak, noha, most vendégként játszott ott, továbbra sem megy a Szusza Ferenc Stadionban, mindössze két bajnokit tudott ott megnyerni 2017-ben.
– Ugyanakkor vendégként március 11. óta most kapott ki mindössze másodszor.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS