Megerősítette dobogós helyét a ZTE

2007. március. 12., 20:10   |    

Megerősítette dobogós helyét a ZTE

A Borsodi Liga 20. fordulójának hétfői mérkőzésén a tabella harmadik helyén álló Zalaegerszeg az éppen a ZTE-t üldöző, a kék-fehérek utolérésén fáradozó Újpest FC-t fogadta. A házigazdák 2-0-ra győztek, s ezáltal hatpontos előnyre tettek szert a lila-fehérekkel szemben.

A 20. fordulóban öt hazai győzelem, egy döntetlen és két vendégsiker született. Összesen 23 gólt láthattak a nézők, ez 2,875-ös meccsátlagot jelent. A legtöbb találatot - négyet - a Kaposvár szerezte, a Tatabánya ellen. A FC Sopron - Győri ETO, a Zalaegerszeg - Újpest FC és a Budapest Honvéd - REAC mérkőzéseken az első félidőben nem esett gól. A Dunakanyar-Vác - DVSC-TEVA találkozón a Loki, a Kaposvári Rákóczi – Tatabánya mérkőzésen a Rákóczi, és a Paks - MTK Budapest meccsen a Paks az első játékrészben 2 találattal vezetett ellenfelével szemben. A legnagyobb gólkülönbségű győzelmet a Kaposvár érte el (4-0) a Tatabánya ellen.

Ebben a fordulóban is megtörtént az a ritka eset, hogy egy csapat két öngólt is szerzett: az MTK két játékosa szerezte meg a Paks elleni mérkőzés első két találatát: Lambulics az 1., Pollák pedig a 30. percben mattolta saját kapusát. Így Lambulics nevéhez fűződik a forduló leggyorsabb gólja is, a védő az 1. percben talált a saját csapata kapujába.

A leggyorsabb gólváltást a Vasas- FC Fehérvár találkozó hozta. A budapestiek a szünetben még vezettek 1-0-ra, a 2-2-es végeredmény azonban három perc leforgása alatt alakult ki: az 56. percben Horváth Ferenc egyenlített, az 57.-ben Németh Norbert góljával újra a Vasas szerezte meg a vezetést, de Julinho 58. percben lőtt góljával egyenlített a Fehérvár - beállítva a végeredményt. A 87. percben esett a forduló legkésőbbi gólja, Oláh Lóránt ekkor szerezte a Kaposvár negyedik találatát.

A 20. fordulóban a játékvezetők 27 alkalommal mutatták fel a sárga lapot, a legtöbbször (hat alkalommal) a Vasas - FC Fehérvár és a Budapest Honvéd – REAC mérkőzésen, a legtöbb sárgát (négyet) a REAC kapta. A Sopron, a Győr, a Debrecen és a Zalaegerszeg játékosai voltak a legsportszerűbbek, egyik csapat tagjai sem kaptak lapot.

A fordulóban egy kiállítás történt: a félidőben becserélt, és szabálytalansága miatt mindössze 12 perc játéklehetőséghez jutó Kriston Attilának, az MTK középpályásának kellett elhagynia lefújás előtt a pályát, s ezért a kék-fehér csapat a 64. perctől 10 játékossal játszott.

A legkevesebb játékidőt Nógrádi Árpád, a Pécs, és Gál András, az ETO játékosa kapta, mindketten már a hosszabbításban, a 92. percben léptek pályára.


A 20. forduló hétfői eredménye:

Zalaegerszegi TE - Újpest FC 2-0 (0-0)


A mérkőzés jegyzőkönyve és rövid összefoglalója az eredményre kattintva olvasható.

Az eddigi eredmények, a sorsolás, a csapatok grafikonjai, a kereszttabella, és a statisztikák a Bajnokságok menüpontban, a Borsodi Liga alpontban, az Eredmények címszó alatt találhatók.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS