Megfiatalított női válogatott játszik a walesiekkel

2013. május. 30., 11:36   |    

Megfiatalított női válogatott játszik a walesiekkel

A britek az Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatottjukkal érkeznek Magyarországra.

Vágó Attila együttese az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezőkre készül, ezen a héten két edzőmérkőzésen lép pályára a walesiek U19-es együttese ellen. Wales lesz a házigazdája az augusztusi U19-es Európa-bajnokságnak, így a korosztályos válogatottjuk szakmai stábja igyekezett minél nehezebb ellenfeleket választani a felkészüléshez. A magyar és a walesi válogatott márciusban, a portugáliai Algarve Kupán döntetlent játszott egymással, a britek akkori keretének mintegy fele most is tagja az U19-es válogatottnak.

A magyar válogatott átlagéletkora alig lesz magasabb, mint a walesieké, mert az együttes gerincét alkotó játékosok mellé Vágó Attila a korosztályos csapatokból hívott meg labdarúgókat. Ott van a keretben például Kaján Zsanett és Szabó Viktória, akik a hét első felében még az U17-es válogatott telki tornáján léptek pályára három meccsen, míg Zeller Dóra, Palkovics Nóra, Mosdóczi Evelin és Csiszár Henrietta a tavaszi U19-es elitkörben szerepelt csapatnak voltak az alapemberei.

A keret tagja egy nagy visszatérő, Rácz Zsófia is, aki legutóbb szeptemberben, a bolgárok 9-0-ás legyőzése alkalmával szerepelt a válogatottban, majd nem sokkal később keresztszalag-szakadást szenvedett, és hét hónapot volt kénytelen kihagyni. Azóta áprilisban játszott először klubcsapatában, a német másodosztályú Lübars együttesében, talán nem véletlen, hogy ezt követően a gárda remek hajrával felzárkózott a tabella alsó régiójából a középmezőnyhöz.

- Hosszú és kemény rehabilitáció után sikerült visszatérnem a klubcsapatomban, most már szinte tökéletes a lábam, de a formám visszanyeréséhez még kell egy kis idő. Nagyon örültem, hogy máris meghívót kaptam a válogatottba, az első közös napok után jó látni, hogy remek a hangulat, úgy érzem, a fiatalok és a rutinos játékosok sikeres csapatot alkothatnak. Az újoncok nagyon motiváltak, szeretnének bizonyítani, ez mindenképpen előreviszi a csapatot, a vb-selejtezőkre ütőképes kis társaság alakulhat ki - mondta Rácz Zsófia, aki folytatja légiós karrierjét, hamarosan újabb egy évre szóló szerződést ír alá német klubjával.

DSC_3139|

Vágó Attila a mérkőzést előtt kiemelte: szeretne versenyhelyzetet teremteni minden poszton a válogatottnál, ezzel is a lehető legjobb teljesítményre sarkallva a játékosokat.

- Továbbra is igyekszünk felmérni, hogy kik azok a játékosok, akikre a hamarosan kezdődő tétmérkőzéseken számíthatunk - mondta az mlsz.hu-nak a szakvezető. - A bajnokságunk egyelőre nem a legerősebb, de olyan ellenfelekkel kell megmérkőznünk az előttünk álló sorozatban, amelyek játékosai kimondottan erős bajnokságokban edződnek. Ezért kiemelt jelentősége van a válogatott meccseknek, mert a játékosok egyedül itt alkalmazkodhatnak a nemzetközi mezőnyben megkövetelt követelményekhez. A walesi együttes keretének közel fele a felnőtt válogatottban is játszik, ezért erős ellenfélre számítok, ugyanakkor bízom benne, hogy két győzelemmel zárjuk a hetet. Nálunk is lehetőséget kapnak a fiatalok, a célom az, hogy versenyhelyzetet alakítsak ki a futballisták között, mert ez minden kerettag számára plusz motivációt jelent.

A magyar válogatott pénteken 17.00 órától Gyirmóton mérkőzik meg a walesiekkel, majd vasárnap 11.00 órakor Lipóton rendezik a "visszavágót".

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS