Megfogyatkoztak az NB I-es klubok a Magyar Kupában

2018. december. 05., 20:01   |    

Megfogyatkoztak az NB I-es klubok a Magyar Kupában

Búcsúzott a címvédő a Magyar Kupából. Nem lesz ott a nyolcaddöntőben az MTK és a DVTK sem. Viszont továbbjutott a Budaörs és a Kaposvár is.

A keddi játéknapon a papírforma érvényesült a Magyar Kupában és a magasabb osztályokban szereplő együttesek jutottak tovább a legjobb 16 közé.

A Puskás Akadémia 6–0-ra legyőzte a harmadik vonalban szereplő Pénzügyőrt, a Kisvárda azonban megszenvedett a sikerért, a 91. percben egyenlített, így 1–1 után a hosszabbításban nyert 4–1-re a Szent Lőrinc SE ellen.

A Mezőkövesd szintén 6 góllal múlta felült a III. Ker. TVE-t, míg az NB III-as Sajóbábony és Taksony közül utóbbi ment tovább.

A VasasDVSC mérkőzésen Bódi Ádám az első játékrész végén, büntetőből megszerezte a vezetést a vendégeknek, de a 61. percben Király Botond egyenlített. Végül a debreceniek örülhettek, Aleksandar Jovanovic 71. percben lőtt góljával a nyolcaddöntőbe jutottak.

Szerdán kiesett az első, OTP Bank Ligában szereplő klub: A Budaörs már az első félidőben 4–0-ra vezetett a Diósgyőr ellen, de a második játékrész is tartogatott izgalmakat, a vége 5–3 lett a Merkantil Bank Ligában ötödik helyezett Budaörs javára.

Sényőn a szünetben még reménykedhettek a harmadosztályú klub szurkolói, csapatuk ugyanis 0–0-ra állt a Ferencváros ellen. Finnbogason (50., 62.), Georgijevics (76.) és Lovrencsics Balázs (92.) aztán szertefoszlatta az idő közben megfogyatkozó hazaiak álmait, a ferencvárosiak 4–0-s győzelemmel tértek haza.

Hasonló volt a forgatókönyv a Honvéd tiszaújvárosi meccsén is: a szünetben 0–0, a lefújáskor pedig 4–0 állt az eredményjelzőn a vendégek javára. A fővárosiak góljait Tischler (46.), Lovric (51.), Banó-Szabó (79.) és Májer Milán (89.) szerezték.

A szünetben úgy tűnt, a Haladás három góljával el is döntötte a mérkőzést Iváncsa ellen, a hazai csapat mégis fel tudott zárkózni és tíz perccel a rendes játékidő vége előtt egy gólra volt a hosszabbítástól. Vít Benes a 83. percben aztán lezárta mérkőzést, a Haladás 4–2-re győzött.

Az Érdi VSE és a Tarr Andráshida SC 0–0-t játszott egymással, a továbbjutást tizenegyesekkel döntötték el, ami alapján a vendégek győztek 4–3-ra. A Tiszakécske Füzesgyarmaton lépett pályára és egy, a 40. percben esett Batizi-Pócsi góllal nyert 1–0-ra. A Merkantil Bank Ligában jelenleg a negyedik helyen álló Békéscsaba pedig 2–0-ra kikapott és kiesett a tizedik Soroksár ellen.

Az NB I-ből az MTK is búcsúzott a kupából, az Ajka tudta megverni a fővárosi együttest 2–1-re, pedig egy korai Kanta József góllal még a vendégek jutottak előnyhöz, aztán Nagy Mihály Krisztián és Horváth Péter kiharcolták a továbbjutást csapatuknak.

A MOL Vidi FC-nek sem volt könnyű dolga Budafokon: a félidei 1–1 után csak a 79. percben tudták bebiztosítani a győzelmet. A Siófok és a Paks nem bírt egymással a rendes játékidőben, de még a hosszabbításban sem sikerült eldönteniük a meccset, így végül tizenegyesekkel a paksiak léptek tovább.

Kiesett a Újpest is, az NB II-ben jól szereplő Kaposvári Rákoczi FC a 91. percben búcsúztatta a címvédőt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS