Megkezdi EL-főtáblás szereplését a Ferencváros

2019. szeptember. 18., 13:29   |    

Megkezdi EL-főtáblás szereplését a Ferencváros

Csütörtökön este az Espanyol otthonában mutatkozik be az Európa-liga főtábláján Szerhij Rebrov együttese.

A Ferencváros 2004 óta először jutott be nemzetközi kupasorozat csoportkörébe, 15 évvel ezelőtt az UEFA-kupában ért el hasonló sikert a zöld-fehér alakulat. Most az UEFA-kupa utódjában, az Európa-ligában lép ki az európai futballporondra a Fradi, amely az Espanyol, a CSZKA Moszkva és a Ludogorec ellen igyekszik minél jobban szerepelni csoportjában.

Az első erőfelmérő csütörtökön este 21.00 órától vár a Ferencvárosra, a spanyol bajnokságban szereplő Espanyol lesz az ellenfele Barcelonában.

– Szeretnénk a saját játékunkat játszani csütörtökön és kiélvezni azt, hogy elértük a kitűzött célunkat. Fontos lesz, hogy megtartsuk a labdákat és megakadályozzuk azt, hogy az Espanyol játékosai eljussanak a kapunkig, hiszen tudjuk, hogy remek játékosok alkotják az ellenfél keretét, olyanok, akik akár a legkisebb megingásunkat is képesek azonnal megbüntetni – mondta Franck Boli, a Fradi támadója a mérkőzés előtt.

A La Liga előző idényében a hetedik helyen végző Espanyol magabiztosan vette az Európa-liga selejtezőjét, meggyőző teljesítménnyel ejtette ki az izlandi Stjarnant,a svájci Luzernt és az ukrán Zoryát is, a hat meccsből öt alkalommal három lőtt góllal nyert, a Zorya elleni visszavágón 2-2-t játszott. A spanyol bajnokságot viszont nem kezdte a legjobban a csapat, az első három fordulóban nem sikerült nyernie, a múlt hétvégén azonban megtört a jég, 2-1-re nyerni tudott az Eibar otthonában.

A barcelonai együttes legértékesebb játékosa a 22 éves középpályás, Marc Roca, aki idén Európa-bajnoki címet nyert az U21-es spanyol válogatottal, de minden poszton magasan jegyzett játékosok állnak David Gallego vezetőedző rendelkezésére.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS