Megkezdi kupaszereplését az MTK és a Honvéd

2012. július. 04., 13:04   |    

Megkezdi kupaszereplését az MTK és a Honvéd

Két magyar csapat is érdekelt az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. Csütörtökön a Budapest Honvéd idegenben, az MTK Budapest hazai pályán kezd a sorozatban.

A Magyar Kupa ezüstérmese, az MTK Budapest számára szokatlanul rövid volt a nyári szünet, a kék-fehérek június első napjaiban még NB II-es bajnoki mérkőzésen léptek pályára, a hónap közepén pedig már lejátszották első felkészülési mérkőzésüket.  Garami József együttese a szlovák Senicát fogadja csütörtökön, a két csapat viszonylag jól ismeri egymást, az elmúlt években többször is játszott edzőmeccset egymással, néhány hete, az Európa Liga-sorsolás előtt is rendeztek egy MTK-Senica edzőmeccset, amelyen a vendégek 3-2-re nyerni tudtak.

A feljutást kiharcoló csapatból a korábbi korosztályos válogatott Szekeres Adrián a Videotonba igazolt, visszatért azonban a Hungária körútra három egykori MTK-játékos, Hrepka Ádám, Hidvégi Sándor és Lázok János, valamint a klub szeződtette a kozármislenyi Rácz Ferencet is.

A szlovákok az ottani liga negyedik helyén végeztek a 2011–2012-es idényben, mindössze három hazai mérkőzésüket elveszítve. A legjobb játékosuk a nyitrai születésű Tomáš Kóňa, aki öt éven keresztül volt a prágai Sparta játékosa, de a cseh alakulat többször is kölcsönadta. A védő egyébként háromszoros szlovák válogatott. Ugyancsak válogatott játékos a két közép-amerikai légiós, a Costa Rica-i Pedro Leal és a panamai Rolando Blackburn. Korábban szerepelt a szlovák válogatottban a pályafutása zenitjén már túljutott Martin Ďurica és Matěj Krajčík, valamint a csehben a 33 éves Jaroslav Černý és a 35 éves Erich Brabec.

A Honvéd Albániában, a Flamurtari Vlore otthonában szerepel. Az előző szezont negyedik helyen záró kispestieknél edzőváltás történt a nyáron, Supka Attila helyét az olasz Marco Rossi vette át. A játékoskeretben is voltak változások, öt új játékos érkezett: a brazil Renan Nunes Belotti, a szerb Alekszandar Ignjatovics, a francia Mamadou Diakité, a mali Drissa Diarra és a libériai Joel Toe.

A klub leghíresebb tagja az edző, Shkëlqim Muça, a nyolcvanas évek egyik legjobb albán játékosa, aki játékosként hétszeres, edzőként négyszeres bajnok. (Részben ő tette le a Skënderbeu bajnokcsapatának alapjait is.) A játékosai közül a legjobbnak a 24 éves védőt, Franc Veliut tartják. Két jó horvát légiósa is van a csapatnak, Toni Pezo és Pero Pejić. A Flamurtari tavaly egy kört ment az Európa Ligában, miután kiejtette a montenegrói (podgoricai) FK Buducsnosztot. A második akadály már túl magas volt, a cseh FK Jablonec 7-1-es összesítéssel búcsúztatta.

Továbbjutása esetén a Honvéd Dzsudzsák Balázs korábbi csapatával, a kameruni Samuel Eto’ót is foglalkoztató orosz Anzsi Mahacskalával találkozna, míg az MTK-ra a legutóbbi szezonban BL-negyeddöntős ciprusi APOEL várhat a második körben.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, első mérkőzések:
MTK Budapest-Senica (szlovák) 20 ó
Flamurtari Vlore (albán)-Budapest Honvéd 20:30 ó


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS