Megkezdődik az aranycsata a futsal NB I-ben

2018. május. 31., 20:53   |    

Megkezdődik az aranycsata a futsal NB I-ben
Fotó: eto.hu

A férfi futsal NB I utolsó szakaszához érkezett: megkezdődnek a helyosztó párharcok. Az aranyéremért a Rába ETO és a Berettyóújfalu küzd egymással, a párharc első meccsét pénteken 20.00 órakor rendezik, találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Az aranyéremért zajló csata főszereplőinek kilétét már néhány hete tudni lehet, tulajdonképpen érvényesült a papírforma: az elmúlt tíz év két legjobb magyar csapata került be a fináléba. Az előző tíz bajnoki címből a győriek hetet zsebeltek be, míg a Berettyóújfalu háromszor végzett az élen, igaz, az elmúlt nyolc évet tekintve 7-1 az arány az ETO javára.

Az idei bajnokságban nehezebb dolga volt a két csapatnak, mint korábban, hiszen a Magyar Kupát megnyerő Haladás és a szintén remek csapattal rendelkező Dunaferr is jó esélyekkel indult az aranyéremért zajló párharc eléréséért. Az alapszakaszt a Berettyóújfalu nyerte a Rába ETO előtt, így a két csoportban zajló középszakaszt e két együttes kezdte a legmagasabb (bónusz)pontszámmal. Ha nem kaptak volna bónuszpontokat az alapszakasz után, akkor is ők játszanák a döntőt, miután mindkét együttes a legtöbb pontot szerezte a saját csoportjában.

A győriek mindeközben megjárták az UEFA Futsal Cup négyes döntőjét is, vagyis Európa legjobb négy klubcsapata közé kerültek, pedig több légiósukat is elveszítették az előző idény vége óta.

Az alapszakaszban kétszer találkozott egymással a két döntős csapat: a Rába ETO hazai pályán 8-2-re nyert, a "Beri" saját közönsége előtt 6-3-as sikerrel vágott vissza. Most a pályaelőny az alapszakaszt megnyerő hajdúsági együttesé lesz, a három nyert meccsig tartó párharcban ők játszhatnak több meccset hazai pályán.

Ami a többi helyosztós párharcot illeti: a harmadik helyért a Haladás és a Dunaferr meccsel egymással, az 5. helyet a Veszprém és a DEAC dönti el egymás között, a 7. helyért a Nyírgyulaj és az Aramis vetélkedik egymással (itt a nyírségiek nyerték az első meccset), míg az egyenes kiesés elkerüléséért a Bőny és a Ferencváros csatázik egymással. Ezek a párharcok két nyert meccsig tartanak.

A férfi futsal NB I döntő mérkőzéseinek időpontjai (az első 3 mérkőzésé)

MVFC-Berettyóújfalu - Rába ETO
2018. június 1., 20:00
Berettyóújfalu, Pálfy Rendezvénycsarnok

Rába ETO - MVFC-Berettyóújfalu
2018. június 4., 20:00
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok

MVFC-Berettyóújfalu - Rába ETO
2018. június 8., 18:00
Berettyóújfalu, Pálfy Rendezvénycsarnok

A futsal NB I középszakaszának végeredménye:

Tabella



Tabella


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS