Megkezdődött az aranycsata a Jet-Sol Ligában

2016. május. 12., 15:13   |    

Megkezdődött az aranycsata a Jet-Sol Ligában

A bajnoki döntőt felvezető sajtótájékoztatóval kezdetét vette a Ferencváros és az MTK Hungária aranycsatája a női élvonalban.

A rájátszás múlt heti zárását követően célegyenesbe értek a Jet-Sol Liga küzdelmei, a bajnoki címért a Ferencváros és az MTK küzd egymással egy két győztes meccsig tartó párharcban. Az első találkozón, május 15-én, vasárnap 16.15 órától a Ferencváros lesz a házigazda a Bihari úti Törekvés Sporttelepen, majd május 23-án, hétfőn, a BKV Előre pályáján az MTK fogadja riválisát. Mindkét mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport csatorna. Amennyiben két találkozó után nem dől el a párharc, harmadik mérkőzés következik, szintén a Fradi otthonában.

A döntő Kopaszi-gáton megrendezett sajtótájékoztatóján a Ferencváros és az MTK vezetőedzője és két-két labdarúgója mellett Török Gábor, az MLSZ Női Bizottságának elnöke, valamint a résztvevő klubok férficsapatának egy-egy futballistája, Busai Attila és Dragan Vukmir is részt vett.

Török Gábor beszédében kiemelte: soha, korábban még nem volt példa arra, hogy női bajnoki finálét hivatalos sajtótájékoztató vezetett fel, ebből a szempontból.

- Amikor a női labdarúgás reformját elindította az MLSZ, alapvetően két dolgot vártunk ettől: a hazai női foci tömegesítését és népszerűsítését - fogalmazott Török Gábor. - Mindkét területen jelentős eredményeket értünk el az elmúlt két-három évben. A népszerűsítéshez az első lépés a megismertetés. Azt szeretnénk elérni, hogy a labdarúgást kedvelő szurkolók ne kerülhessék el a női labdarúgást. Két éve, mikor bevezettük a bajnoki döntő rendszerét, a finálét nem közvetítette a televízió, és nem is látta túl sok néző a meccseket. Tavaly egy meccset már lehetett látni a televízióban, és ezren felüli volt a döntők nézőszáma. Most már legalább két mérkőzést élőben láthatunk a női futball ügyét felvállaló M4 Sport jóvoltából, elsőként most vasárnap, majd május 23-án délután. Minden más a csapatokon múlik, hogy bizonyítsák, a női labdarúgásnak helye van a televízió kínálatában.



A két vezetőedző, a címvédő Ferencvárost irányító Dörnyei Balázs és az MTK szakmai munkájáért felelős Medgyes Péter is szoros párharcot vár, hasonlóan a tavalyi döntőhöz, amikor a Fradi kétszer is tizenegyespárbajban múlta felül ellenfelét.

- Az idény végéhez közeledve néhány sérülés nehezítette a dolgunkat, de bízom benne, hogy a döntőre minden játékosunk talpra fog állni. A Ferencváros előttünk jár, az egyetlen esélyünk, hogy megpróbáljuk elrontani a játékukat. Az utolsó jó pár mérkőzésen alulmaradtunk a Fradi ellen, de bizakodva várjuk a mérkőzéseket, biztos vagyok benne, hogy mindenki odateszi majd magát. Nem adjuk fel előre a csatát, ötven százalékot adok csapatomnak a sikerre - fogalmazott Medgyes Péter.

- Extrém módon intelligens csapatom van, ezért nálunk nem szokott gondot okozni a túlzott magabiztosság - jelentette ki Dörnyei Balázs arra a felvetésre, hogy az utóbbi időszakban rendszeressé vált az MTK legyőzése, ami elbizakodottá teheti a játékosokat. - Mentálisan remek játékosaink vannak, nem fogják elbízni magunkat, mindenki szereti a játékot, és szeretné megmutatni, hogy jobbak az ellenfélnél. Mi éveken át próbáltunk igazodni az MTK támadófutballjához, de másfél-két éve elkezdtünk alkalmazni egy agresszív letámadára épülő, az ellenfél térfelén sok labdát szerző játék. Az ellenfél most már a mi játékunkhoz alkalmazkodik, azt hiszem, ez sokat elárul arról, hogyan változnak meg az erőviszonyok.

Méry Rita, az MTK csapatkapitánya szerint a kék-fehérek játékosai számára óriási motiváció jelent, hogy tavaly kétszer is tizenegyesekkel kaptak ki a riválistól, ugyanez történt meg a tavalyi kupadöntőben, és az idei kupaelődöntőben is.

- Itt az ideje, hogy visszaszerezzük a bajnoki címet! A döntőben mindenki motivált, és szeretné újra elhódítani a bajnoki címet. Úgy gondolom, izgalmas mérkőzések várnak ránk, hasonlóan a tavalyi összecsapásokhoz, és ha olyan teljesítményt nyújtunk, mint a néhány héttel ezelőtti kupaelődöntőben, akkor sikeresek leszünk - fogalmazott Méry Rita, míg Bognár Enikő, a Fradi középpályása szerint elsősorban a koncentráción múlik majd, hogy melyik fél jön ki győztesen a párharcból.

- Nagyon izgalmas mérkőzésekre van kilátás, de nagyon remélem, hogy nem lesznek tizenegyesek, mert az az igazság, hogy már nagyon unjuk őket - mondta Bognár Enikő. - Nagy dolognak tartjuk, hogy élő közvetítés során védhetjük meg címünket, ez az egész csapatot duplán is motiválja. A döntő a koncentráción fog múlni, szerintem mindkét csapat a lehető legjobban felkészült a párharcra, fejben fog eldőlni a bajnoki aranyérem sorsa.

A sajtótájékoztatót követően Busai Attila és Dragan Vukmir közreműködésével teqballban is összemérte az erejét a két együttes.

[galleryRel id="117313|Jet-Sol Liga bajnoki-döntő sajtótájékoztató]

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS