Meglepetés lenne a félszázasok pontvesztése

2019. március. 02., 19:23   |    

Meglepetés lenne a félszázasok pontvesztése
Fotó: Gyirmót FC Facebook

A Merkantil Bank Liga vasárnapi, 26. fordulójában a három, egyaránt ötvenpontos élcsapat közül a Gyirmót és a Zalaegerszeg otthon, a Kaposvár vendégként lép pályára.

BUDAÖRS FC–VÁC FC
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 14.30)
A Budaörs az elmúlt hetekben kissé lefékezett, de így is kiharcolta a továbbjutást a Magyar Kupában, Kaposváron, s mindössze egy ponttal a Békéscsaba mögött, az ötödik helyen áll a bajnoki tabellán. Pályaválasztóként augusztus vége óta mindössze három tétmérkőzését nem nyerte meg, az utóbbi három hónapban, öt meccsen négy győzelem, egy döntetlen a mérlege. A Vác jó formába lendült február közepe óta, a legutóbbi két bajnoki találkozóját megnyerte. A tabellán így előrelépett a tizenegyedik helyre. Vendégként első idei mérkőzésén simán kikapott Soroksáron, majd bravúros, 5-0-s győzelmet aratott Putnokon, a Kazincbarcika vendégeként.

CEGLÉDI VSE–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 14.30)
A ceglédiek a legutóbbi fordulóban döntetlent játszottak a Duna Aszfalt TVSE ellen, ez volt az első tavaszi pontjuk. Ennek köszönhetően nem állnak kiesőhelyen, megelőzik az azonos pontszámmal, de mögöttük lévő Siófokot. Pályaválasztóként a legutóbbi öt meccsükből csak a Csákvár ellenit nyerték meg, még decemberben, idén eddig három találkozón egy pont a mérlegük. A balmazújvárosiak ugyan vereséggel kezdték 2019-et a Merkantil Bank Ligában, de a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtve sokat javítottak helyzetükön. Most, három ponttal megelőzve a Ceglédi VSE gárdáját, a tizenhatodik helyen állnak.

BSS MONOR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Dabas, 14.30)
A Rákóczi egy héttel ezelőtt megnyerte otthon a ZTE elleni rangadót, s ezzel pontszámban beérte az előtte álló két riválist. Szerdán ellenben nem tudta legyőzni otthon a mumusának számító budaörsi legénységet, s kiesett a Magyar Kupából. Vendégként a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, sőt, e 360 perc alatt csupán Cegléden kapott gólt. A Monor az elmúlt időszakban hol döntetlent játszik, hol kikap, az utolsó helyen áll. Mindazonáltal pályaválasztóként nem könnyű ellenfél, idén még veretlen, miután a Csákvár és a Békéscsaba ellen is szerzett egy-egy pontot., egyaránt 2-2-re végezve.

BFC SIÓFOK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Siófok, 14.30)
Mind a két csapat szeretne javítani. A Siófok „globálisan”, hiszen egyike annak a két együttesnek, amelyik a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt. (A másik a Dorog.) Így visszacsúszott a tizennyolcadik helyre, kieső helyen áll. Pályaválasztóként idén eddig mindössze egyszer játszott, 2-1-re kikapott a Csákvártól. Szeptember 16. óta mindössze egyszer tartotta otthon a három pontot, mégpedig a sereghajtó Monorral szemben. A Békéscsaba a negyedik helyen áll, hét ponttal az élen álló hármas mögött, akkor lenne (lett volna?) esélye beleszólni a feljutásért vívott harcba, ha javítana idegenbeli mérlegén. Vendégként mindössze kétszer tudott győzni eddig az idényben, egyszer szeptemberben Csákváron, majd február elején Cegléden. Két hete a sereghajtó Monorral sem bírt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–WKW ETO FC GYŐR
(Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 14.30)
Mindössze két pont választja el egymástól a feleket, a Csákvár (38) a hetedik, az ETO (36) a nyolcadik helyen áll. A csákváriak a mezőny egyik döntetlenkirályai, 25 mérkőzésükből tizenegyen „ikszeltek”. Igaz, elsősorban vendégként, ugyanis otthon a legutóbbi öt meccsükből csak egy zárult döntetlennel. 2019-ben eddig egyszer játszottak pályaválasztóként, akkor kikaptak a Vasastól. Az ETO az elmúlt hetekben kiválóan teljesített, a mezőnyből egyedüliként szerzett kilenc pontot a legutóbbi három fordulóban. Vendégként az első 2019-es meccsét ugyan elveszítette Zalaegerszegen (2-3), de aztán kiütötte a Vasast Újpesten (4-0).

KAZINCBARCIKA BSC–SOROKSÁR SC
(Putnok, Várady Béla Sportközpont, 14.30)
Mind a két csapat aratott bravúros győzelmeket, s szenvedett érthetetlen vereséget már idén. A Kazincbarcika 5-0-ra legyőzte a Duna Aszfalt TVSE-t, majd győzött Dorogon is, ám közben kikapott Balmazújvárosban, sőt súlyos, 5-0-s vereséget szenvedett Putnokon a Vác ellen. A Soroksár, amely kedden továbbjutott az NB III-as Andráshida ellen a Magyar Kupában, idén legyőzte már a Vácot, a Dorogot és a Gyirmótot is, ellenben otthon kikapott a Budafoktól. Vendégként a dorogi győzelem egy hosszú és rossz sorozat végére tett pontot. A Kazincbarcika a tizedik, a Soroksár a hatodik a tabellán, utóbbi előnye négy pont.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–DOROGI FC
(MTE-1904 Sporttelep, 14.30)
A mosonmagyaróváriak hónapok óta nyeretlenek, a tizenkilencedik helyen állnak. Idén eddig négy mérkőzésen két pontot szereztek. Pályaválasztóként viszont a legutóbbi négy meccsükből kizárólag a Kaposvár ellenit veszítették el. A Dorog győzelemmel kezdte a Merkantil Bank Liga tavaszi idényét, ám utána háromszor is kikapott. Így visszaesett a tizennegyedik helyre, öt ponttal előzi meg a már kiesőhelyen álló Siófokot. Vendégként idén eddig csak egyszer játszott, akkor papírforma-vereséget szenvedett Gyirmóton.

VASAS FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 16.00)
Mind a két csapat szeszélyes, mind a kettő elmarad idény előtti terveitől. A Vasas a kilencedik, a négy eddigi tavaszi bajnokijából hármat elveszített, negatív a gólkülönbsége. Pályaválasztóként mind a két eddigi idei találkozóját elveszítette, mégpedig szerzett gól nélkül (Siófok 0-2, Győr 0-4).A Nyíregyháza még nem játszott döntetlent 2019-ben, a két hazai bajnokiját megnyerte, a két idegenbelit, előbb a Budaörs, majd a Zalaegerszeg ellen, elveszítette. A tabellán a tizenkettedik, öt ponttal áll a Vasas mögött.

ZALAEGERSZEGI TE FC–DUNA ASZFALT TVSE
(Zalaegerszeg, Városi Stadion, 17.00)
A ZTE egy hete kikapott Kaposváron, s ezzel elvétette az esélyt, hogy pontelőnyre tegyen szert a Gyirmóttal szemben. Megszakadt, addigi nagy idei sorozata. Ugyanakkor pályaválasztóként – a Vasas elleni botlástól eltekintve – szeptember 16. óta minden meccsét megnyerte, igaz, majdnem mindegyiken kapott gólt. Az újonc tiszakécskeiek idén még nem nyertek, vereséggel kezdtek, azóta csak döntetlent játszottak. Vendégként mindössze egyszer, novemberben, Balmazújvárosban győztek, a legutóbbi négy fellépésükből három döntetlenre végződött.

GYIRMÓT FC–BUDAFOKI MTE
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)
A Gyirmót idén idegenben bukdácsol, de hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő és a Dorog ellen is. Ezzel némileg feledtette rossz decemberi mérlegét, amelyet lerontott a Nyíregyháza és a Kaposvár elleni hazai vereség. A Budafok a tizenötödik helyre jött fel a tabellán, miután az első tavaszi vereség után a következő három fordulóban hét pontot gyűjtött. Vendégként, nem kis meglepetésre, győzni tudott Soroksáron. Érdekes, hogy a BMTE augusztus vége óta nem játszott idegenben döntetlent. Egyébként is: e két csapat a Budaörs mellett a mezőny két legkevesebbet „ikszelő” alakulata.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS