Meglepetésre készül az Újpest

2021. augusztus. 11., 21:19   |    

Meglepetésre készül az Újpest

Csütörtökön egygólos hátrányban lép pályára a Basel otthonában az Újpest FC a Konferencia Liga-selejtező 3. fordulójának visszavágóján.

Az Újpest FC múlt héten, a Konferencia Liga-selejtező 3. fordulójának első összecsapásán 2-1-re alulmaradt a svájci Basel ellen a Szusza Ferenc Stadionban, így nagy bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy a visszavágón kiharcolja a továbbjutást. Michael Oenning vezetőedző képesnek érzi csapatát, hogy meglepetést okozzon a csütörtöki, idegenbeli összecsapáson.

– A nemzetközi porondon természetes, hogy a csapatok elemzik egymás játékát, a Basel is biztosan felkészül belőlünk, ezért úgy gondolom, nehéz lesz megismételni azt az iramot, amelyet a Megyeri úton az első játékrészben diktáltunk, de erre törekszünk csütörtökön is – fogalmazott Michael Oenning. – Feldob minket, hogy ilyen szép stadionban, történelmi helyszínen játszhatunk. Mindent megteszünk, hogy a következő körbe jussunk, ezért izgalmas meccsre van kilátás. Azért utaztunk ide, hogy megnyerjük a mérkőzést, de nem ígérkezik könnyű feladatnak. Amit az első meccs első félidejében mutattunk, azt kell csütörtökön is. A budapesti összecsapás rávilágított arra, bármi megtörténhet, szerezhetünk meglepetést, most is erre készülünk.

Az újpestieknél biztosan nem léphet pályára sérülés miatt Stefan Jevtoski, Fernando Viana és Giorgi Beridze sem, valamint kérdéses Junior Tallo és Stieber Zoltán játéka is.

A svájciak vezetőedzője, Patrick Rahmen elmondta: az előny ellenére a legerősebb csapatát küldi pályára csütörtökön este, és igyekeztek jobban felkészülni az Újpestből, mint egy héttel ezelőtt.

FC Basel–Újpest FC (Tv: M4 Sport)
Csütörtök, St. Jakob Park, 19.30


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS