Megnyerte a portugáliai tornát az U18-as válogatott

2013. május. 25., 21:33   |    

Megnyerte a portugáliai tornát az U18-as válogatott

Mészöly Géza együttese utolsó meccsén 2-1-re legyőzte az Egyesült Államok válogatottját.

Vasárnap lejátszotta harmadik mérkőzését a portugáliai nemzetközi tornán a magyar U18-as válogatott. A mieink a portugálok 1-0-ás legyőzése után 0-0-ra végeztek a csehek ellen, míg az amerikaiak 3-0-ra verték Csehországot és 1-1-es döntetlent játszottak a házigazdákkal, a két csapat egymás elleni meccse tehát a négyes torna döntőjének is beillett.

A mieink a Hrabina Alex - Lorentz Márton, Asztalos Dávid, Tamás Krisztián - Polgár Kristóf, Talabér Attila (Berecz Zsombor, 78.), Nagy Dominik (Pongrácz Viktor, 46.), Varga Szabolcs (Vallejos Dominik, 90.) - Farkas Zoltán (Ács Ádám, 84.), Bobál Gergely, Kalmár Zsolt összeállításban szerepeltek a meccsen.

Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott, gyorsan magához ragadta az irányítást, és a 10. percben megszerezte a vezetést: egy bedobás után Bobál Gergely adott jobbról középre, a rövid saroknál érkező Varga Szabolcs pedig a hálóba továbbított. Két perccel később Nagy Dominik 22 méterről lőtt nagy gólt, így szűk negyedóra után már kettővel vezettünk. A folytatásban több hatalmas helyzetet is kialakított a válogatott, de az utolsó húzások pontatlanra sikerültek, így a harmadik gól elmaradt. Az amerikaiak főleg pontrúgásokból és távoli lövésekkel veszélyeztettek, és a 42. percben sikerült megszerezniük a szépítő gólt.

A szünet után a hátrányban játszó amerikai válogatott átvette az irányítást, de nem talált fogást a mieink védekezésén. Magabiztosan tartottuk az előnyt, egy-két ígéretes helyzetünk is volt, így érkezett el a hajrá, amikor Kalmár Zsolt megkapta második sárga lapját, így az utolsó hét percet emberhátrányban játszottuk le. Az utolsó percekben óriási nyomás alá került a kapunk, de megtartottuk az előnyt és 2-1-es győzelmünkkel elhódítottuk a tornagyőzelemért járó serleget.

- Nagyon komoly teljesítményt értünk el ezzel a tornagyőzelemmel, két európai topcsapat mellett egy kiváló erőkből álló amerikai válogatottat előztünk meg - mondta a meccs után az mlsz.hu-nak Mészöly Géza. - Örülök, hogy kipróbálhattuk magunkat egy ismeretlen stílust játszó ellenféllel szemben, egy nagyon agresszív, kemény focit játszó amerikai válogatottat sikerült legyőznünk. Az első félidő elején remekül játszott a csapat, két gólunk mellett több ziccerünk is volt, már ekkor eldönthettük volna az összecsapás. Több kiváló egyéni teljesítmény mellett kiemelném, hogy minden egyes játékos óriási akarással játszott, ez vezetett végül tornagyőzelemhez. A Both József által megvalósított filozófia végig működött, több felállási formában is hatékonyan futballoztunk, a három meccsen kapott egyetlen gól önmagáért beszél. Gratulálok a játékosoknak, és szeretnék köszönetet mondani a szakmai stáb tagjainak nagyszerű munkájukért, valamint a kluboknak is, hogy a bajnokság hajrájában lemondtak a kerettagokról, és mindenben segítették a válogatott munkáját.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS