Megőrizte hibátlan mérlegét a Győr

2011. augusztus. 13., 22:16   |    

Megőrizte hibátlan mérlegét a Győr

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján hat mérkőzést rendeztek.

Fordulatos mérkőzésen továbbra is hibátlan a Győri ETO

 

Győri ETO FC – Vasas Híd 3-2 (1-2)

Vezette: Fábián Mihály (Demeter János, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Koltai a 24., Ji-Paraná az 59., Ahjupera a 66., ill. Kulcsár a 22., Dajic a 26. percben

 

A szombati játéknap első mérkőzésén az eddig hibátlan Győr otthonába az előző fordulóban idénybeli első pontját megszerző Vasas látogatott. A hazaiak kezdték aktívabban a találkozót, a 2. perc elején Koltai Tamás megszerezhette volna a vezetést, de tíz méterről mellé gurított, majd Rati Aleksidze egymás után kétszer is közel állt a gólszerzéshez. A kezdeti ETO-fölény azután alábbhagyott, s Kulcsár Dávid a 22. percben egy ügyes szabadrúgás-kombináció után megszerezte a vezetést az angyalföldieknek (0-1). Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, Koltai Tamás a 24. percben egy rövid felszabadítást követően 13 méterről bombázott a kapuba (1-1). Két perc múlva ismét előnybe került a piros-kék gárda, a Győr védelmi hibáját Jusuf Dajic használta ki (1-2). Mozgalmas és helyzetekben bővelkedő első félidőt zártak a csapatok. A második játékrészben aztán elfogyott a Vasas lendülete, amit Ji-Paraná használt ki az 59. percben, a brazil 18 méterről, szabadrúgásból csavart Lubos Ilizi kapujába (2-2). A végeredményt a csereként beállt Jarmo Ahjupera állította be a 66. percben, aki a kapus lába között gurított a hálóba (3-2). 

 

Először kapott ki a Pápa a szezonban

 

Diósgyőri VTK – Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)

Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Medovarszki János)

Gólszerző: Budovinszky a 47., Seydi a 78. percben
Kiállítva: Luque a 62., ill. Tóth G. a 40. percben

 

A Lombard az eddigi négy fordulóban még nem talált legyőzőre, az első félidőben azonban egyértelműen a Diósgyőr játszott fölényben, de helyzeteit nem tudta gólra váltani. A vendégek gondját csak tetézte, hogy a 40. percben Tóth Gábort kiállította a játékvezető, így emberhátrányban várhatták a második játékrészt. A hazaiak rögtön a szünet után kihasználták az emberelőnyt, s a 47. percben Budovinszky Krisztián szabadrúgásával szerezték meg a vezetést (1-0). A 62. percben aztán Luque is megkapta második sárgáját, így egyenlő létszámmal küzdöttek tovább a csapatok. Így is a hazaiak voltak jobbak, a 78. percben egy szöglet után L’Imam Seydi fejesével már kétgólos előnyre tettek szert (2-0). A mérkőzés utolsó perceiben  Francisco Gallardo remek kiugratásai után tovább növelhette volna előnyét a DVTK: előbb Lippai Ákos, majd Dobos Attila szerezhetett volna gólt, de végül mindkettejük lehetősége kimaradt. A DVTK  megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, a Pápa pedig elszenvedte szezonbeli első vereségét.  

 

 

Továbbra is pont nélkül a Zalaegerszeg

 

Haladás Sopron Bank – ZTE FC 1-0 (0-0)

Vezette: Solymosi Péter (Kelemen Attila, Horváth Róbert)

Gólszerző: Kenesei a 70. percben

 

Küzdelmes és szoros párharcot vártak a nyugati rangadón a Haladás és a ZTE szurkolói. A derbi fontosságát és népszerűségét jól mutatta a stadionba kilátogató mintegy 7000 néző. Az első húsz percben egyértelműen a hazaiak fölénye volt érezhető, Kenesei Krisztián kétszer is vezetést szerezhetett volna csapatának. A 70. percben született a találkozó egyetlen találata, Iszlai Bence kiugratása után Kenesei a kifutó kapus fölött 13 méterről rutinosan emelt a bal sarokba (1-0). Több helyzet már nem adódott a mérkőzésen, így a zalaiak öt forduló után továbbra is pont nélkül szerénykednek a tabella utolsó helyén, a Haladás pedig első győzelmének örülhetett.

 

 

Bravúros pontszerzés a Siófoktól Pakson

 

MVM Paks – BFC Siófok 1-1 (1-1)

Vezette: Szabó Zsolt (Vámos Tibor, Varga Zsolt)

Gólszerző: Bartha a 19., ill. Melczer a 32. percben

 

Az elmúlt szezon ezüstérmese ezúttal a Siófokot fogadta és a 19. percben megszerezte a vezetés: Magasföldi József szöglete után Bartha László csúsztatott a kapuba (1-0). A siófokiak azonban a 32. percben Melczer Vilmos révén megszerezték az egyenlítő találatot, a középpályás saját maga által sorfalba lőtt szabadrúgás után 24 méterről nagy erővel lőtt a bal alsó sarokba (1-1). Az első félidőben még Böde Dániel és Sipeki István előtt adódtak nagyobb lehetőségei a hazaiaknak, de gól ezekből nem született. A második játékrész paksi fölényt hozott, de a helyzeteket kimaradtak, a Siófok szervezett védelmének köszönheti idénybeli első döntetlenjét.

 

 

A Kecskemét megszakította a Pécs győzelmi szériáját

 

Pécsi MFC – Kecskeméti TE Ereco 2-2 (2-1)

Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, ifj. Kormányos Gábor)

Gólszerző: Bajzát a 21., Todorovic a 23., ill. Gyurcsó a 36., Litsingi a 85. percben

 

Az első osztályba frissen visszajutott, és meglepetésre eddig nagyon jól szereplő Pécs a Magyar Kupa legutóbbi győztesét fogadta. A pécsiek a klubtörténet legjobb rajtját produkálták eddigi négy győzelmükkel, és sokáig úgy tűnt, folytathatják remek sorozatukat: előbb a 21. percben Bajzát Péter fejesét követően jutott a hálóba a labda (1-0), majd két perc múlva Nenad Todorovic érkezett a Ribánszki Lászlóról kipattanó labdára (2-0). A Kecskemét a 36. percben szépített, Jovica Stokic remek indítása után Gyurcsó Ádám lőtt 16 méterről a hazai kapuba (2-1). Vladan Savic szabadrúgása révén még a szünet előtt egyenlíthetett volna a KTE, de a labda centikkel elkerülte a kaput.  Ami az első félidőben Savicnak nem sikerült, az a 85. percben Francis Litsinginek igen, a csereként beállt légiós találatával alakult ki a 2-2-es végeredmény. 

 

 

Ismét kikapott a Ferencváros

 

Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC 1-0 (0-0)

Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Takács Gábor)

Gólszerző: Németh a 73. percben

 

A szombati játéknap záró mérkőzésén fővárosi rangadót rendeztek a Bozsik-stadionban. A tabella ötödik helyén álló Honvéd az eddig a négy forduló után nyeretlen Ferencvárost fogadta 4000 néző előtt. Nem túl látványos, inkább harcos első félidőt hozott a szombati forduló utolsó mérkőzése, szünetig egyik csapat sem talált a kapuba. A második játékrész 73. percében Németh Norbert kihasználta Marko Ranilovic kapus hibáját, s megszerezte a vezetést a piros-feketéknek (1-0). A hajrában minden erejével próbált egyenlíteni a Ferencváros, de Oláh Lóránt és Pölöskey Péter sem tudta gólra váltani helyzeteit, így zsinórban negyedszer szerzett három pontot a Honvéd, a zöld-fehérek pedig zsinórban harmadszor maradtak pont nélkül.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS