Megszakadt a DVSC veretlenségi sorozata

2012. augusztus. 04., 23:41   |    

Megszakadt a DVSC veretlenségi sorozata

Szombaton megszakadt a DVSC-Teva hosszú veretlenségi sorozata. Szombaton három mérkőzést rendeztek az OTP Bank Liga a 2. fordulójában.

Kaposvári Rákóczi–DVSC-Teva 1-0 (1-0)
Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Viszokai László)
Gólszerző: Zámbó a 27. percben

438 nap után szenvedett bajnoki vereséget a DVSC-Teva - az előző idényben veretlenül menetelő együttes elvérzett e szezonbeli első idegenbeli bajnoki mérkőzésén. (A Loki legutóbb 2011. május 22-én, otthon, a Haladástól kapott ki). Kondás Elemér, gondolva a jövő heti, BATE Boriszov elleni kupamérkőzésre, minden kulcsjátékosát pihentette, 14 olyan labdarúgó játszott, aki a kupatalálkozón nem szerepelt. (Más felől: a BL-selejtezőn játszott 14 futbalistából senki nem lépett pályára Kaposváron). Ludánszki, Ferenczi és Szécsi személyében három újonc debütált, több mint két év után védett ismét Vukasin Polekszics. A találkozó egyetlen gólja a 27. percben született, Zámbó Bence szabadrúgásból lőtt a Debrecen kapujába. A játék képe alapján a Kaposvár megérdemelten győzte le – élvonalbeli története során Somogyban először –  a DVSC-t.

Győri ETO–Szombathelyi Haladás 1-1 (1-0)
Vezette: Solymosi Péter (Lémon Oszkár, ifj. Varga Gábor)
Gólszerzők: Kronaveter a 27., illetve Radó az 55. percben

A Győri ETO a második fordulóban a második büntetőjét hagyta ki. Debrecenben ezért nem kellett ponttal fizetni, a Haladás ellen igen. Az első félidőben a hazaiak irányították a játékot, sőt, a 27. percben Rok Kronaveter találatával, szabadrúgásból, meg is szerezték a vezetést (1-0). A második játékrészben a 19 éves Radó András találatával a Haladás kiegyenlített (1-1). Ennek ellenére a győriek nyerési esélyt szalasztottak el, mert a nem sokkal korábban pályára lépett Dudás Ádám tizenegyesét Rózsa Dániel lábbal hárította.

PMFC Matias–Ferencváros 0-0
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)
Kiállítva: Lantos (60. perc)

Forró hangulatú mérkőzésen második szezonbeli bajnokiján is döntetlent játszott a Ferencváros, a Pécs két forduló után még veretlen. Az első játékrész a hazaiak mezőnyfölényét hozta, de a fölény meddőnek bizonyult, elsősorban azért, mert a Ferencvárosban kiválóan védett Jova Levente. A második játékrészben a zöld-fehérek Lantos Levente kiállítása után körülbelül egy félórát emberelőnyben játszottak, Fábián játékvezető nem sokkal később Supka Attilát is piros lappal büntette. A folytatásban a Pécs birtokolta többet a labdát, de a hajrában, Somalia révén, a Ferencváros hagyta ki a mérkőzés talán legnagyobb helyzetét.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS