Megszakítana egy régi rossz sorozatot a DVTK

2013. november. 02., 11:26   |    

Megszakítana egy régi rossz sorozatot a DVTK

Öt mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Ligában. A slágert a Ferencváros diósgyőri vendégjátéka jelenti, de mind a négy további találkozónak megvan a maga különlegessége.

DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSTI TORNA CLUB
(November 2., szombat, 14.00)

A Ferencváros 32 éve nem kapott ki Diósgyőrben bajnoki találkozón, a hazaiak azt remélik, ez a sorozat most megszakad. (Kupamérkőzést nyert azóta a DVTK: a Magyar Kupában 1997-ben, a Ligakupában 2009-ben győzött a zöld-fehérek ellen. Ráadásul a Ligakupa-találkozót szinte napra pontosan négy éve, november elsején rendezték.) A DVTK a legutóbbi nyolc fordulóban szenzációs mérleget produkált, előbb hét mérkőzést megnyert, ráadásul kapott gól nélkül, majd Szombathelyről, a hazai pályán még veretlen Haladás otthonából hozott el egy pontot. A teljes eddigi 2013-as őszi bajnoki idényt figyelembe véve két döntetlen után három kapott gól nélküli siker következett hazai pályán. A Fradi az utóbbi hetekben gyengélkedik, a legutóbbi négy bajnoki találkozóján csak két pontot szerzett, s tízet elveszített. Mind a négy találkozón csak egy-egy gólt szerzett, mindegyiken kapott. Vendégként legutóbb szeptember 14-én, Pápán tudott nyerni.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–PMFC-MATIAS
(November 2., szombat, 16.00)

Véber György együttese a legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzését elveszítette, a sereghajtó Rákóczi és a Haladás győzte le. Idegenben jobban szerepel, a legutóbbi négy meccséből csak egyet veszített el. Feltétlenül javítania kell azonban hazai mérlegét ahhoz, hogy benn tudjon maradni az élvonalban. (Csak a Kaposvári Rákóczi szerzett kevesebb pontot pályaválasztóként.) Hazai bajnokin még egyszer sem úszta meg a 90 percet kapott gól nélkül. A pécsiek a legutóbbi fordulóban hosszú idő után győztek ismét, szeptember 14. után először szereztek három pontot. Idegenbeli mérlegük megegyezik a hazaival: 2 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség. Minden bajnoki mérkőzésükön szereztek, de egy kivételével kaptak is gólt. A két csapat szerdán a Magyar Kupában meccselt egymással, akkor a mecsekaljaiak hazai pályán 2-1-re nyerni tudtak.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–VIDEOTON FC
(November 2., szombat, 16.00)

Az utolsó találkozik az elsővel. A Rákóczi hazai pályán még nyeretlen, a mezőnyből a leggyengébb a mérlege pályaválasztóként is. A somogyi zöld-fehérek mindössze két mérkőzésen szereztek eddig pontot pályaválasztóként a bajnoki idényben, az Újpest és a Ferencváros ellen. A Videoton FC idegenbeli mérlege nem olyan kiugró, mint a hazai, az eddigi mérkőzései felét nyerte meg, két győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség szerepel a listán. A hétközi, Békéscsaba elleni nehéz kupasiker is jelezte, vendégként nem játszik olyan jól a Vidi, mint pályaválasztóként. Ugyanakkor továbbra is igaz: amióta José Gomes a csapat edzője, a piros-kékek minden bajnoki találkozójukon szereztek gólt. A Rákóczi 2011. július 30-án nyert legutóbb hazai bajnokit a Videoton FC ellen, 2008 márciusa óta az a zöld-fehérek egyetlen bajnoki sikere a székesfehérvári együttes ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK
(November 2., szombat, 18.00)

Érdekes mérkőzésnek ígérkezik olyan tekintetben (is), hogy az akadémisták néhány kulcsembere, így Lencse László, Tischler Patrik és Czvitkovics Péter is az MTK játékosa volt korábban, hárman 82 bajnoki gólt értek el kék-fehérben. Az akadémisták az elmúlt négy fordulóban csak egyetlen vereséget szenvedtek, idegenben, de kvázi hazai pályán, a Videoton ellen. Ezen kívül nyertek kétszer, s döntetlent játszottak a Győrrel. Az MTK az idényben először a legutóbbi előtti fordulóban nyert idegenben, a Pápa ellen, a 12 fordulóból hatban nem szerzett gólt, s csak háromban nem kapott. Garami József csapatának 2013-as őszi bajnokijain eddig többnyire az első gól döntött, a 12-ből csak háromszor szerzett a mérkőzésen mind a két csapat gólt.

MVM PAKS–SZOMBATHELYI HALADÁS
(November 2., szombat, 20.00)

Két zöld-fehér együttes találkozik az atomvárosban, eltérő formában szerepelve. A Paks a legutóbbi kilenc mérkőzéséből csak egyet nyert meg, igaz, eltérően a legutóbbi szezontól, hazai pályán erősebb. Pályaválasztóként 11, vendégként csak négy pontot gyűjtött. A Haladás mind a két eddigi vereségét vendégként szenvedte el, de így is nyolc pontot szerzett már idegenben, s az első fordulóban, a Videotontól elszenvedett veresége óta csak egyszer, Kispesten kapott ki. Artner Tamás együttese az első forduló óta minden találkozóján szerzett gólt. A Horváth Ferenc által irányított Paks pályaválasztóként csak a Diósgyőrnek nem tudott gólt lőni, s egyben ez volt az egyetlen hazai bajnokija eddig az idényben, amelyen Simon Attila nem talált a kapuba. A Haladás mindössze egyszer, 2009-ben tudott eddig Pakson mérkőzést nyerni. Egyszer játszott döntetlenre – éppen a legutóbbi fellépésén, 2013 tavaszán.

A további program

Vasárnap:
Újpest FC–DVSC-TEVA 16.30
Budapest Honvéd–Győri ETO FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS