Megszerezte első győzelmét a Haladás

2010. október. 23., 20:07   |    

Megszerezte első győzelmét a Haladás

A Monicomp Liga 11. fordulójának szombati játéknapján a Haladás hazai környezetben 4-0-ra nyert a Siófok ellen, a múlt héten vezetőedzőt váltó szombathelyiek Aczél Zoltán debütálása alkalmával első sikerüket aratták az idei szezonban. Simon Antal is győzelemmel mutatkozott be a Szolnoki MÁV kispadján, míg a listavezető Videoton 4-2-re győzte le idegenben a Kecskemétet, és megerősítette első helyét a tabellán.

Sikeres volt Simon Antal bemutatkozása

Szolnoki MÁV FC - MTK Budapest FC 2-1 (1-0)

Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Stanisic a 16., Remili (11-es) a 67., illetve Tischler az 51. percben
Kiállítva: Sütő a 67. percben.

Az MTK kezdett aktívabban, mégis a Szolnok szerzett vezetést: a 16. percben Mohamed Remili végzett el szögletet, Szatmári Zoltán rosszul jött ki kapujából, így Petar Stanisicnek nem volt nehéz dolga a kapuba találni (1-0). A gól után is inkább a fővárosiak domináltak, Rézsó Péter kapusnak bőven akadt dolga az első játékrészben. A szünet után nem sokkal góllá érett az MTK fölénye, Szabó Ádám lövése pattant meg egy hazai védőn, a labda Tischler Patrik elé került, aki a kapust átemelve egyenlített (1-1). A 67. percben újra vezetést szerzett Simon Antal csapata, Sütő László rántotta le a tizenhatoson belül Balogh Pált, a vendégek játékosa piros lapot, a Szolnok tizenegyest kapott, a büntetőt Remili váltotta gólra (2-1). A Szolnok kispadján debütáló Simon Antal győzelemre vezette csapatát az MTK ellen, az újonc azonban továbbra sem tudott elmozdulni a kieső helyekről.

Megerősítette vezető helyét a Videoton

Kecskeméti TE-Ereco - Videoton FC 2-4 (1-1)
Vezette:
Bede Ferenc (Butkai Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Némedi (11-esből) a 21., Csordás a 74., illetve André Alves a 27., André Alves a 46., Polonkai a 61., Nikolic a 71. percben

Az első negyedórában egyik csapat sem dolgozott ki komoly helyzetet, főleg a két tizenhatos között folyt a játék. A 20. percben Tököli Attila ellen szabálytalankodott Lipták Zoltán a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből Némedi Norbert vette be a fehérváriak kapuját (1-0). A 27. percben egyenlített a Videoton, egy hazai védelmi hibát Andre Alves használt ki, előbb lecsapott a labdára, majd eltolta azt a kapus mellett, és a kapufa segítségével a hálóba gurított (1-1). A szünet után újra Andre Alves került főszerepbe, a csereként beállt Polonkai Attila pontos passzát követően vezetést szerzett a vendégeknek (1-2). A 64. percben egy formás akció végén Polonkai maga is eredményes volt, Elek Ákos átlépős csele után lőtt a hazai kapuba (1-3). A fehérvári együttes azonban nem elégedett meg ennyivel, a 71. percben Alves lövése után a labda Nemanja Nikolic elé került, aki hét méterről zörgette meg a hálót (1-4). Alig három perc elteltével faragott hátrányából a Kecskemét, Csordás Csaba közeli találatával alakult ki a 4-2-es végeredmény.

Első győzelmét szerezte a Haladás

Szombathelyi Haladás - BFC Siófok 4-0 (1-0)
Vezette:
Solymosi Péter (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Kenesei (11-es) a 34., Tóth a 75., Nagy a 78., Nagy a 90. percben
Kiállítva: Kecskés a 65. percben

Siófoki lehetőségekkel kezdődött a találkozó, Sowunmi Thomas többször is veszélyt jelentett a szombathelyiek kapujára. A vendég lehetőségek ellenére a Haladás került előnybe a 33. percben, Fehér Zsolt ért kézzel a labdába a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Kenesei Krisztián váltotta gólra (1-0). A gól után kissé visszaesett a színvonal, sok hiba tördelte a mérkőzés folyamatosságát. A 65. perctől a vendégek emberhátrányban játszottak, Fehér Zsolt kapta meg második sárga, majd piros lapját. A kiállítás után megélénkült a játék, Graszl Károly majdnem egyenlített, fejese után a labda a lécen csattant. A 75. percben Tóth Péter találatával megduplázta előnyét a Haladás (2-0), három perc múlva pedig Nagy Gábor is gyarapította a hazai gólok számát (3-0). A 4-0-ás végeredményt Nagy állította be második találatával a rendes játékidő utolsó percében, így a Haladás kispadján bemutatkozó Aczél Zoltánnal magabiztos győzelmet aratott a szombathelyi alakulat.

Nem bírt a Honvéddal a Rákóczi

Kaposvári Rákóczi FC - Budapest Honvéd 0-0
Vezette:
Takács János (L. Tóth János, Horváth Róbert)
Kiállítva: Pavlovic a 68. percben

Alig akadt helyzet a Honvéd kaposvári vendégszereplésének első félidejében, egyik csapat sem tudott váratlan megoldással zavart kelteni az ellenfél védelmében. A lassan csordogáló első félidőt Oláh Lóránt 31. percben kihagyott helyzete dobta fel, a támadó egy beívelés után tíz méterről az oldalhálóba lőtt. Néhány perccel később Zsók József szerezhetett volna vezetést, de fejese célt tévesztett. A szünet után a játékvezető kénytelen volt tíz percre félbeszakítani a találkozót, miután a szurkolók a felszólítások ellenére is folyamatosan pirotechnikai eszközökkel zavarták a mérkőzés rendjét. A 65. percben emberhátrányba került a Kaposvár, Bojan Pavlovic jutott a kiállítás sorsára. A hajrában a tíz játékossal küzdő Rákóczi támadott többet, de gól már nem született, maradt a 0-0.

Meggyőző teljesítménnyel nyert a Pápa

Lombard Pápa Termál FC - Újpest FC 3-1 (1-0)
Vezette:
Kassai Viktor (Vámos Tibor, Ring György)
Gólszerző: Vermes (öngól) a 4., Maric a 69., Heffler a 81., illetve Tisza a 72. percben.

Szerencsés góllal szerzett vezetést a Lombard, a 4. percben egy szöglet után Balajcza Szabolcs rosszul jött ki kapujából, a meglepett Vermes Krisztiánról pedig saját kapujába pattant a labda (1-0). Az első félidőben mindkét csapat gólra törően játszott, az Újpest a 31. percben Simon Krisztián próbálkozásával közel került az egyenlítéshez, de Szűcs Lajos nagy bravúrral védett. A második félidőben megduplázta előnyét a Pápa, a 69. percben Goran Maric éles szögből szerezte a második hazai gólt (2-0). Három percen belül Tisza Tibor szépített, Nikola Mitrovic ívelése után kapásból lőtt Szűcs kapujába (2-1). A 81. percben Heffler Norbert egy csellel tisztára játszotta magát a tizenhatoson belül, majd a kapust becsapva a hálóba lőtt (3-1). A pápai csapat meggyőző játékkal, magabiztosan szerezte meg a három pontot.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS