Megszerezte első NB I-es pontját a Kelen

2019. szeptember. 23., 12:33   |    

Megszerezte első NB I-es pontját a Kelen
Fotó: facebook.com/kelenscwomen

A Jet-Sol Liga 5. fordulójában legyőzte a DVTK a Haladás-Viktóriát, de megelőzni még nem tudta. A Fradi és az MTK hozta a meccsét. Döntetlen lett a vége az alsóházi rangadónak.

Az MTK az ETO csapatát fogadta a hétvégén. Az idén eddig minden mérkőzését megnyerő alakulat bő félóra játék után, a 33. percben szerzett vezetést Nagy Ágnes révén. A második játékrészben büntetőt ítélt a játékvezető a kék-fehérek javára. Olivera Milunovic állt oda a tizenegyesponthoz és nem hibázott – az 58. percben már 2–0-ra vezettek a házigazdák. A 61. percben lehetőséghez jutott a még csak 16 éves Pápai Emőke is, akinek három perc játék elég volt ahhoz, hogy betaláljon. Az ETO szépítő gólját a 83. percben Süle Dóra szerezte.

A listavezető legnagyobb riválisa is begyűjtötte a három pontot, ennek az Astra látta kárát. Az FTC-Telekomnál Kristina Erman kezdte a gólgyártást a 24. percben. Majd a második játékrészben Vágó Fanni duplázott (69., 86.) és ezzel nyert a Fradi 3–0-ra.

Idegenben szerepelt, ennek ellenére is először szerzett pontot a Kelen SC a Jet-Sol Ligában, a Szent Mihály ellen ért el döntetlent.

Pedig a házigazdák Herczeg Andrea révén már a 3. percben vezetéshez jutottak, majd Szil Tünde a 19. percben megduplázta előnyüket. A Kelen a második félidőre összekapta magát és előbb Telek-Sümegi Éva (54.), majd Balázs Eszter (83.) találataival felzárkózott és elhozta első pontját az NB I-ben.

Vachter Fanni (12.) és Biljana Bradic (44.) már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett a DVTK-nak Szombathelyen. A Haladás-Viktória a második félidőben Rácz Zsófia (66.) révén visszajött a meccsbe, de kiegyenlíteni nem tudott, így a diósgyőrieké lett a három pont.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS