Megtarthatja aranyesélyét az ETO

2014. május. 17., 10:54   |    

Megtarthatja aranyesélyét az ETO

Szombaton öt mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 29. fordulójából. A DVSC-Teva tegnap elmaradt meccsét követően a bajnoki cím csak akkor dől el ezen a hétvégén, ha a Győri ETO vereséget szenved Kaposváron.

BUDAPEST HONVÉD–MTK BUDAPEST
(Május 17., szombat, 14.00)

A legutóbbi hét bajnoki mérkőzését elveszítő Honvéd az MTK ellen zárja hazai mérkőzései sorát az idényben. A kispestiek a legutóbbi három hazai mérkőzésükön nem szereztek pontot, 270 perc alatt mindössze egy gólt értek el. A tavaszt jól kezdő alakulat a bajnokság utolsó negyedében elért eredmények alapján kiesett volna az élvonalból. Érdekes, hogy a Honvéd sokszor a második félidőre emberelte meg magát: az első 45 percek tabelláján a 15. lenne, mindössze 24 szerzett ponttal (33 pontot gyűjtött eddig a Honvéd, ez szembeötlő különbség.) Az MTK a legutóbbi öt bajnoki meccséből négyet megnyert, s – noha kiesőhelyen kezdte a 13 fordulós tavaszi szakaszt – még arra is van esélye, hogy a mezőny első felébe kerüljön. Idegenben az utóbbi hetekben szélsőségesen szerepelt a bajnoki mérkőzéseken és a Magyar Kupában, nagy különbségű győzelmei és vereségei váltogatták egymást. A két csapat őszi mérkőzése 1-1-es döntetlent hozott. Az MTK a legutóbbi hat, a Bozsik Stadionban tett látogatásából ötször győztesen távozott.

MVM PAKS–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Május 17., szombat, 16.00)

A bajnoki szereplés alapján a nemzetközi kupaszereplésre esélyes csapatokon kívül mindössze két alakulat maradt veretlen a legutóbbi öt fordulóban: a Pécsi MFC és a Paks. Utóbbi, miként a Lombard Pápa immár biztosította helyét a 2014–2015-ös idényre is az elitben, így nyugodtan várhatja a szezonbeli utolsó hazai bajnokiját. A tolnai zöld-fehérek a bajnokság első felében 16 pontot gyűjtöttek, a másodikban (beleértve a két, még Horváth Ferenc irányításával megvívott, az őszre előrevitt találkozót) eddig 15-t. Az utolsó két fordulóban kiderül, meg tudja-e előzni a Paks őszi önmagát. A csapat a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot gyűjtött, a legutóbbi négyben nem kapott gólt. A pápaiak a legutóbbi négy fordulóban négyszer kikaptak, mindössze két gólt szereztek. Esetükben már biztos: az ősz sokkal szebb volt, mint a tavasz. A két csapat ősszel Pápán találkozott, 1-0-ra a hazaiak nyertek.

DIÓSGYŐRI VTK–PMFC-MATIAS
(Május 17., szombat, 16.00)

A diósgyőriek két kupadöntő között játszanak otthon egy bajnoki mérkőzést. A csapat az elmúlt hetekben a bajnokságban nem szerepelt jól, a három győzelmet három nyeretlen találkozó, egyetlen megszerzett pont követte. A piros-fehérek a legutóbbi két hazai bajnokijukon nyeretlenek maradtak. A PMFC idegenben jobban teljesített eddig a szezonban, mint pályaválasztóként, 23 pontot gyűjtött vendégként, s csak 21-et otthon. A baranyai együttes egy kisebb hullámvölgy után magára talált, a legutóbbi öt fordulóban nem kapott ki, sőt két döntetlen után háromszor is nyert. A pécsiek mindössze egy tavaszi bajnokijukon kaptak egy gólnál többet – de azon a mérkőzésen okozták a tavasz egyik legnagyobb meglepetését 5-2-es győri győzelmükkel. A két csapat őszi, pécsi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született, a hazaiak akkori gólszerzője, Miroszlav Grumics immár a DVTK játékosa.

ÚJPEST FC–KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO
(Május 17., szombat, 18.00)

A lila-fehérek a Megyeri úton – legalábbis a bajnoki mérkőzéseken – nagyon gyengén teljesítettek a szezonban, egyetlen csapat sem szerzett náluk kevesebb pontot pályaválasztóként. Tavasszal eddig egyetlen hazai bajnokit nyert meg a csapat: éppen a jövő heti kupadöntős ellenfelet, a Diósgyőrt fektette kétvállra. A legutóbbi három hazai bajnoki találkozóján pont nélkül maradt. Az élmezőny másik lila-fehér alakulata a tavasz első öt fordulójában háromszor is döntetlenre játszott, azóta ellenben egyszer sem: vagy nyert, vagy kikapott. A KTE idegenbeli mérlege az elmúlt két hónapban négy vereség és egy döntetlen. Csak az idény első idegenbeli bajnokiján, Mezőkövesden tudott nyerni. Bekő Balázs csapata egyelőre a mezőny első felét zárja, de előrébb már nem kerülhet, ugyanakkor hátrább még igen. A két csapat őszi mérkőzésén 1-1-es döntetlen született. A KTE bajnoki mérkőzésen még soha nem nyert a Megyeri úton, de tavaly novemberben egy Ligakupa-találkozóról győztesen távozott.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–GYŐRI ETO FC
(Május 17., szombat, 18.00)

A Rákóczi már matematikailag is kiesett, mindazonáltal nyilván szeretne szépen búcsúzni saját közönségétől, lezárva egy hosszú korszakot. A kaposváriak legutóbbi öt mérkőzésükből négyet elveszítettek, igaz, ezek közül csak egyet hazai pályán. Ebben a szakaszban csak a Haladás elleni megnyert találkozón szereztek gólt. A győriek a legutóbbi kilenc fordulóban nyolc győzelmet arattak, csak Debrecenben játszottak döntetlent. 2014-ben idegenben még veretlenek a bajnokságban. A bajnokság első 17 fordulójában 30, a következő 11-ben 26 pontot gyűjtöttek. A két csapat őszi, győri találkozóján 1-0-ra nyertek a hazaiak. Az ETO 2013-ban kétszer is nyert Kaposváron, előbb bajnokin, majd ősszel Magyar Kupa-találkozón. Amennyiben az ETO nyer, pontszámban utoléri az egy meccsel kevesebbet teljesítő DVSC-t, veresége esetén viszont gyakorlatilag eldől a bajnoki cím sorsa (matematikailag még ebben az esetben sem).

A további program

Vasárnap:

Szombathelyi Haladás-Ferencváros 16.30
Mezőkövesd-Zsóry FC–Videoton FC 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS