Megtörné a debreceni átkot a Videoton FC

2013. szeptember. 15., 10:44   |    

Megtörné a debreceni átkot a Videoton FC

Két mérkőzéssel zárul az OTP Bank Liga 7. fordulója. A listavezető Videoton a forduló előtt még második DVSC-Tevához látogat, a címvédő Győrt az MTK fogadja.

DVSC-TEVA–VIDEOTON FC 16.30
(Szeptember 15., vasárnap, 16.30)

A forduló rangadója, amelyen a forduló előtt a tabella első két helyén álló csapatok találkoznak. A Videoton története legjobb idénykezdését produkálta, öt győzelemmel és mindössze egy döntetlennel, a DVSC-Teva ugyan megbotlott Pécsen, de hazai pályán – s ez egy hazai meccs lesz a Lokinak – négyből négyet nyert meg, 16-2-es gólkülönbséggel. A múlt inkább a piros-fehérek mellett szól, 2001. július 21-én tudott legutóbb a Videoton győzni a Loki ellen a cívisvárosban. (Abban az idényben a DVSC csak a BKV Előre „jóvoltából” menekült meg a kieséstől.) Nem jellemző, hogy az Oláh Gábor utcában a DVSC döntetlent játszana, 2012. április 7-én, a Pápa ellen „ikszelt” legutóbb, azóta 18-szor nyert, s csak négyszer szenvedett vereséget. Ebben a szakaszban csak egyszer, a Ferencváros elleni tavaszi találkozón fordult elő (2-3), hogy gólt szerzett, de nem nyert. A Videoton FC 2012. november 25. óta minden idegenbeli (s egyébként minden hazai) mérkőzésén is szerzett gólt. A hazaiak keretéből Lázár Pál 2011-ben a Videotonnal nyert bajnoki címet. Mindkét csapatban vannak sérültek, a válogatottak közül nem játszhat Kovács István, ellenben a másik oldalon Mészáros Norbert reménykedik a felépülésében.

MTK BUDAPEST–GYŐRI ETO FC
(Szeptember 15., vasárnap, 18.30)
v Az előző idény bajnoka játszik az akkori negyedik helyezettel – ez rangadót sejtet, s valljuk be, sokkal jobban hangzik, mint hogy a 13. helyezett a 14. helyezett otthonába látogat. Az előző mondat második feléből is kiderült, egyik csapat sincs jó passzban. A Győr valamivel könnyebb helyzetben van azért, a legutóbbi bajnokiját éppen úgy megnyerte a Paks ellen, mint aztán két Ligakupa-találkozóját. Az augusztus 10-i, Ferencváros elleni bajnoki óta nem kapott ki tétmérkőzésen. Az MTK (ha a Mezőkövesd debreceni, s főleg kecskeméti és kispesti teljesítményét nézzük) szenzációs eredménnyel, hazai 3-0-s győzelemmel kezdte az idényt, de azóta Diósgyőrben döntetlent játszott, majd kikapott sorozatban négy bajnoki mérkőzésen is. Ez utóbbi találkozókon még gólt sem szerzett. A 2012–2013-as idényben a Győr után az MTK produkálta a legjobb hazai mérleget, ettől a formától most messze van Garami József az utolsó augusztusi napokban a visszatérő Eppel Mártonnal megerősödött együttese. Az MTK immár 383 perce nem szerzett gólt bajnoki mérkőzésen. Az MTK 2006. november 20. óta nem nyert hazai bajnoki találkozót az ETO ellen.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS