Megvan az első Vasas-siker, hazai győzelmek az OTP Bank Ligában

2022. október. 15., 21:41   |    

Megvan az első Vasas-siker, hazai győzelmek az OTP Bank Ligában

A Vasas 2-0-ra legyőzte a MOL Fehérvárt, ezzel megszerezte első idénybeli győzelmét az OTP Bank Ligában. A ZTE a Paksot, a Puskás Akadémia a Budapest Honvédot győzte le hazai pályán, kapott gól nélkül.

ZTE FC-Paksi FC 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Ikoba (6.), Mim (17.), Gergényi (85.)
ZTE FC: Demjén - Kálnoki-Kis, Csóka, Mocsi - Lesjak, Mim (Ubochioma, 74.), Szendrei (Bedi, 74.), Sankovic, Gergényi - Ikoba, Manzinga (Szafronov, 83.)
Paksi FC: Nagy G. - Osváth, Kádár (Szekszárdi, 83.), Szélpál, Szabó J. (Debreceni, a szünetben) - Papp (Haraszti, a szünetben), Windecker, Balogh B. (Sajbán, 65.) - Bőle, Varga B., Hahn (Gyurkits, a szünetben)

Nagy lendülettel kezdett a Zalaegerszeg, amely bő öt perc alatt három helyzetet is kidolgozott, az első kettőnél még Nagy védeni tudott, a harmadiknál már ő is tehetetlen volt. A vezetés megszerzése után sem vett vissza a tempóból a kék-fehér együttes, csak idő kérdése volt, mikor duplázza meg előnyét. A második találat után viszont a zalaiak már nem erőltették annyira a támadásokat, így a Paks átvette az irányítást, azonban fölénye meddőnek bizonyult. A vendégeket hármas cserével próbálta frissíteni Waltner Róbert vezetőedző, de egy perc után gólt kapott az együttese, amely azonban megúszta, hogy még nagyobb hátrányba kerüljön, mert a videobíró segítségével a játékvezető érvénytelenítette a találatot, mivel mozgott a labda a hazai szabadrúgás elvégzésekor. A cserék támadásban sem lendítettek a zöld-fehéreken, ugyanolyan ötlettelenül futballoztak, így két komolyabb lehetőséget leszámítva esélyük sem volt a szépítésre, sőt a hajrában Gergényi pontos lövése megadta a kegyelemdöfést a Paksnak.

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Batik (38.)
Piros lap: Bocskay (74.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Mezghrani, Spandler, Stronati, Brandon - Batik, Favorov - Kiss T. (van Nieff, 77.), Baluta (Komáromi, 77.), Corbu (Nagy Zs., a szünetben) - Zahedi (Gruber Zs., a szünetben)
Budapest Honvéd: Szappanos (Tujvel, a szünetben) - Szabó A. (Tamás K., 58.), Prenga, Capan, Doka - Bocskay, Samperio, Zsótér, Kocsis D. (Jonsson, 58.) - Ennin, Kerezsi (Domingues, 58., helyette Mitrovic, 78.)

A Honvéd kezdte jobban a meccset, fölényét sarokrúgások és az azok után kihagyott helyzetek jelezték. A félidő közepére kiegyenlítetté vált a játék, a Puskás Akadémia is elsősorban szögleteket követően tudott veszélyt kialakítani a vendégkapu előterében egészen addig, míg a korábban évekig az ellenfelet erősítő Batik Bence egy beadást kapásból zúdított a kapu bal felső sarkába. A hazaiak támadásban maradtak, hogy a szünetig megduplázhassák előnyüket, de ez nem sikerült. Fordulást követően tovább rohamozott a felcsúti gárda és Baluta lövésénél, majd Batik felső lécen csattanó fejesénél igen közel állt az újabb gólhoz. A fővárosiak hármas cserével próbáltak új lendületet venni, ám a támadójátékukból hiányzott az átütőerő. Negyedórával a vége előtt emberhátrányba került a Honvéd, miután az utolsó emberként szabálytalankodó Bocskay Bertalant kiállította az első NB I-es mérkőzésén bíráskodó Rúsz Márton. Innentől kezdve nem volt kérdéses a győztes kiléte, a Puskás Akadémia magabiztosan hozta le a hátralévő perceket.

Vasas SC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Novothny (35.), Ihrig-Farkas (82.)
Piros lap: Serafimov (70.)
Vasas: Jova - Ódor, Otigba, Iyinbor, Silye - Hinora (Radó, 63.), Hidi (Hidi M. S., 86.), Berecz - Géresi (Ihrig-Farkas, 63.), Novothny (Cipf, 86.), Holender (Vida, 75.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Bese (Bamgboye, 68.), Serafimov, Larsen, Hangya (Heister, 84.) - Makarenko (Bumba, 69.), Fiola - Nego, Houri, Dárdai (Szendrei, 85.) - Kodro

Az első félidőben többet birtokolta a labdát és többször is lőtt kapura a Fehérvár, amely ennek ellenére egygólos hátrányban vonult a szünetre. A hazaiak ugyanis egy gyors támadást Novothny Soma révén pontosan fejeztek be, és ezzel tettek egy lépést idénybeli első győzelmük felé. Fordulás után a labdabirtoklást tekintve fölényben maradt a vendégcsapat, ez azonban csak addig tartott, amíg a 70. percben nem került emberhátrányba a Fehérvár. A vendégek innentől kezdve még nehezebb helyzetben voltak, sorsukat pedig megpecsételte a hajrá kezdetén szerzett újabb hazai gól. Az első idénybeli győzelmét jegyző angyalföldi együttes ezzel a sikerrel elmozdult a sereghajtó pozícióból, míg a Fejér megyei alakulat sorozatban negyedik bajnoki meccsét nem tudta megnyerni.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS