Megvannak a magyar csapatok BL- és EL-selejtezős ellenfelei

2013. június. 24., 12:26   |    

Megvannak a magyar csapatok BL- és EL-selejtezős ellenfelei

Az UEFA svájci székhelyén, Nyonban hétfőn délben tartották meg a Bajnokok Ligája-selejtezők első két fordulójának sorsolását.

A csoportbeosztások és a kiemelés alapján biztos volt, hogy a sorozatba a második selejtezőkörben csatlakozó Győri ETO nem kaphat könnyű riválist, a fehérorosz BATE, a horvát Dinamo Zagreb, a szerb Partizan, a szlovák Slovan, a grúz Dinamo Tbiliszi, illetve az izraeli Maccabi Tel-Aviv hatosából került ki az ellenfele. A magyar bajnok végül az izraeli együttessel került össze, az első meccset hazai pályán játssza, majd Tel-Avivba utazik a visszavágóra. Érdekesség, hogy az izraeli csapatot a Videoton FC volt szakvezetője, Paulo Sousa irányítja, aki tavalyról jól ismerheti a győrieket.

A BL-selejtező második fordulójának játéknapjai: 2013. július 16–17. és 23–24.

Az Európa Liga első selejtezőkörében a Videoton a montenegrói Mladoszt Podgoricát kapta, míg a Budapest Honvéd a szintén montenegrói Cselik Niksics ellen harcolhatja ki a továbbjutást, mindkét magyar együttes idegenben kezdi meg a párharcot. Az első mérkőzések időpontja július 4., a visszavágóké július 11.

A DVSC-TEVA a második selejtezőkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, ellenfele a norvég Strömgodset lesz. A korábbi magyar válogatott Kovács Pétert foglalkoztató norvég együttes jelenleg vezeti hazája bajnokságát, 13 meccsen szerzett 29 pontjával. Amennyiben a Videoton továbbjut az első körből, a szlovák Senicával mérkőzik, míg a Honvéd elsőfordulós sikere esetén a máltai Hibernians és a szerb Vojvodina párharc továbbjutójával találkozik.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS