Megyei derbi Székesfehérváron

2014. augusztus. 02., 11:54   |    

Megyei derbi Székesfehérváron

Ezúttal csak három bajnoki mérkőzést rendeznek szombaton az OTP Bank Ligában, a Videoton a Dunaújvárost, a Nyíregyháza a Paksot, míg a KTE a Haladást fogadja.

VIDEOTON FC–DUNAÚJVÁROSI PASE
(Augusztus 2., szombat, 16.30)

A Videoton FC háromgólos győzelemmel, az újonc háromgólos vereséggel kezdte a bajnoki évet. A Vidi valóban sima győzelmet aratott, de a korán emberhátrányba került újvárosiak jobban helyt álltak 80 percen keresztül Kispesten, mint amit az eredmény mutat. Csongrádi Ferenc, a PASE edzői stábjának tagja pályafutása révén rengeteg szállal kapcsolódik a székesfehérvári klubhoz, amelynek egyébként kitűnő a kapcsolata a megyebeli ellenféllel, az idény előtt Zsótér Donát, Milan Perics és Szekeres Adrián is a Videotontól került kölcsönben Dunaújvárosba. A Videoton hazai mérlege javult az első fordulóban aratott győzelemmel, pályaválasztóként a legutóbbi négy hazai bajnokiján veretlen maradt a csapat (két győzelem, két döntetlen). Ugyanakkor tavaly október óta először nyerheti meg a Videoton két egymást követő hazai bajnokiját.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–MVM PAKS
(Augusztus 2., szombat, 18.30)

A két alakulat az előző idény legjobb két csapatának egyikével kezdte a bajnokságot. Az újonc piros-kékek döntetlent játszott a bajnok DVSC-Tevával, a paksiak legyőzték a Győri ETO együttesét. A két csapat korábban 2007 és 2010 között az első vonalban találkozott, a Nyíregyháza hazai pályán, három kísérletből egyszer sem tudott nyerni. A paksiak jó formában zárták az előző bajnokságot, a Ferencváros elleni vereség előtt négyszer is nyertek. Jól is kezdtek. Ugyanakkor a diósgyőri és a szombathelyi győzelem előtt 2013. július 27-én nyertek vendégként legutóbb.

KECSKEMÉTI TE–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Augusztus 2., szombat, 20.30)

Gyenge rajtot vett mind a két csapat. A kecskemétiek hazai pályán 3-1-re kikaptak a Ferencvárostól, a szombathelyiek pedig az Újpest ellen véreztek el a Rohonci úton. A KTE április 26. óta hat bajnoki találkozót játszott, s ezek közül ötöt elveszített, csak a Pápa ellen tudott nyerni. A Széktói Stadionban veszített a Puskás Akadémia FC és a Ferencváros ellen, de e két találkozót megelőzően, 2013. október 19. és 2014. május 31. között pályaválasztóként veretlen volt. A Haladás április 26. óta, immár öt mérkőzésen nyeretlen az OTP Bank Ligában, idegenben a legutóbbi két mérkőzésén, Diósgyőrben és Pécsen is 1-1-es döntetlent játszott. A két csapat 14 eddigi egymás elleni tétmérkőzése közül csak egyen nyert valamelyik gárda egynél több góllal. A szoros csaták jellemzik a párharcot, a legutóbbi hat összecsapásukból négy döntetlenre végződött. A Haladás eddig mindössze egyszer, 2010. április 17-én nyert a Széktói Stadionban.

A további program

Vasárnap
Lombard Pápa Termál FC-Ferencváros 16.30
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 18.30
Újpest FC-Diósgyőri VTK 20.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS