Megyei rangadó Fehérváron, a Paks ellen folytathatja jó sorozatát a Honvéd

2019. november. 22., 14:20   |    

Megyei rangadó Fehérváron, a Paks ellen folytathatja jó sorozatát a Honvéd

Szombaton öt, vasárnap egy mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A listavezető MOL Fehérvár a Puskás Akadémiát, a címvédő Ferencváros a ZTE-t fogadja.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC
(Szombat, 17.00, Új Hidegkuti Nándor Stadion)
A kispestiek nagy formában vannak, szeptember 14. óta csak a Ferencváros elleni rangadón nem győztek, veretlenek. Az elmúlt időszakban sokat javult a hazai mérleg is, három vereség és egy döntetlen (ez volt a Fradi elleni 0-0) után kétszer is kapott gól nélkül győztek. A Paks legutóbb döntetlent játszott, előtte háromszor kikapott, nyolc ponttal szerzett kevesebbet, mint a kispesti gárda. Vendégként a legutóbbi három meccsét elveszítette. 

MOL FEHÉRVÁR FC–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szombat, 17.00, MOL Aréna Sóstó)
A 2018–2019-es idényben a Vidi nem tudta legyőzni megyei riválisát, az új stadionban, bajnoki mérkőzésen éppen a felcsútiak mérték az első hazai vereséget a székesfehérváriakra. A helyzet annyiban változott a mostani idény első körében, hogy a MOL Fehérvár ismét nyerni tudott a Puskás Akadémia ellen. Marko Nikolics együttese a legutóbbi fordulóban három mérkőzésből álló nyeretlenségi szériát zárt le, pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésén csupán három pontot gyűjtött. A Puskás Akadémiának is akadt egy hosszú veretlenségi sorozata, de a legutóbbi két fordulóban szerzett pont nélkül maradt. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Szombat, 17.00, Mezőkövesd)
Kuttor Attila csapata mindössze két vereséget szenvedett eddig a bajnoki idényben, de az utóbbi időben gyakran döntetlenezett, a legutóbbi négy fordulóban hat pontot gyűjtve harmadik a tabellán. Pályaválasztóként akadt egy nagyon rossz szériája (három mérkőzésen nyolc pontot veszített), de legutóbb legyőzte a Debrecent. A Kaposvári Rákóczi a sereghajtó, a legutóbbi öt fordulóban nem szerzett pontot. Vendégként egyetlen bravúrja akadt, augusztus utolsó napján győzött a DVSC ellen. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, 17.00, Kisvárdai Várkerti Stadion) 
A hazai csapat jól kezdte története második OTP Bank Ligás idényét, de a legutóbbi öt fordulóban mindössze öt pontot tudott szerezni. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésen összesen egyetlen pont került a nevük mellé. A DVSC sincs jó passzban, akadt ugyan két hazai győzelme a Diósgyőr és a Paks ellen, de a legutóbbi nyolc bajnokiján mindössze hat pontot szerzett és tizennyolcat elveszített. A Ferencváros elleni hazai 1-6 lélekromboló volt a Nagyerdő környékén. A Loki 2019-ben mindössze öt pontot szerzett eddig vendégként, a legutóbbi három találkozóját elveszítette.

ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, 19.30, Illovszky Rudolf Stadion) 
A lila-fehérek elindult felfelé, miután egy döntetlen után a legutóbbi két fordulóban nyertek, a teljes mezőnyből csak a Honvéd szerzett több pontot e három körben. Pályaválasztóként – a Vasas stadionjában – az Újpest eddig mindössze egyszer, a Debreceni VSC ellen tudott nyerni az OTP Bank Liga 2019-es őszi szakaszában. A Diósgyőr a kilencedik helyen áll, idegenben a Paks elleni győztest leszámítva, minden őszi mérkőzését elveszítette idáig. 

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap. Groupama Aréna, 18.00)
Miután a két csapat egymás elleni mérkőzését az első körben elhalasztották, így viszonylag közeli a találkozó emléke. Szeptember 22-én az Európa-liga-mérkőzés után lévő zöld-fehérek a hajrában fordítva nyertek 2-1-re az újonc vendégeként. A Fradi azóta mindössze két mérkőzését nem nyerte meg a hazai bajnokságban, a Honvéd ellen vendégként, a Mezőkövesddel pályaválasztóként játszott döntetlent. Utóbbin megszakadt több mint egy éves bajnoki győzelmi sorozata a Groupama Arénában. Mindazonáltal a riválisainál (a DVSC kivételével) egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, a vesztett pontokat tekintve a tizenkét csapat közül a legjobban álló Ferencváros a legutóbbi fordulóban remekelt, 6-1-re kiütötte a cívisvárosban a Debreceni VSC-t.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS