Megyei rangadó különleges előzménnyel

2014. december. 06., 10:05   |    

Megyei rangadó különleges előzménnyel

Öt mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Liga 17. fordulójában. Négy nap után ismét találkozik a Dunaújváros és a Videoton FC a megyei „rangadón”.

BUDAPEST HONVÉD–GYŐRI ETO FC
(Szombat, december 6., 14.00)

A kispestiek a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszottak, szeptember óta először fordult elő, hogy két egymást követő bajnoki meccset megúsztak vereség nélkül. Hazai pályán az elmúlt három fordulóban mindössze egy pontot szereztek, azt az MVM-Paks elleni gól nélküli döntetlen hozta meg. A másik két találkozón összesen öt gólt kaptak. A Győri ETO Vasile Miriuță bemutatkozó mérkőzésén döntetlent játszott otthon a Paks ellen, a 16. fordulóban. A zöld-fehérek vendégként a legutóbbi hat mérkőzésükből csak egyet veszítettek el, sőt a legutóbbi kettőt, Szombathelyen és Pécsen, megnyerték. A két csapat november 19-én játszott egymás ellen a Bozsik Stadionban (érdekes módon az ETO azóta most lép először pályára vendégként), akkor a Bp. Honvéd Czár Richárd góljával 1-0-ra nyert a Ligakupában. A zöld-fehérek egyébként több mint három éve, 2011 júliusában nyertek legutóbb bajnoki mérkőzést Kispesten a Honvéd ellen.

PÉCSI MFC-MATIAS–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, december 6., 16.00)

A mérkőzés alapvető kérdése: nyeretlenül zárja-e a PMFC a 2014-es őszi hazai bajnoki mérkőzései sorát? Az őszi idényben immár a harmadik edző próbálja meg az OTP Bank Ligában hazai bajnokin győzelemre vezetni a csapatot: Véber Györgynek és Kulcsár Árpádnak nem sikerült, most Robert Jarni is megkísérli. A PMFC április 27. óta minden hazai bajnokiján kapott gólt, a legutóbbi három bajnokiból kettőn nem szerzett ellenben. A Puskás Akadémia május 31. óta mindössze két idegenbeli bajnokit úszott meg vereség nélkül, de azt a kettőt a legutóbbi három fordulóban játszotta. Győzni tudott Nyíregyházán és döntetlent harcolt ki Újpesten. A felcsútiak a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijukon kivétel nélkül egy gólt szereztek.

DUNAÚJVÁROS-PASE–VIDEOTON FC
(Szombat, december 6., 16.00)

Az újonc a hét közben a Ligakupában legyőzte a nagyon tartalékos fehérvári csapatot. A Dunaújváros a a saját pályáján játszott négy bajnokijából hármat megnyert, egyen döntetlent ért el. E négy mérkőzésből csak a Pécs ellenin kapott (két) gólt. A Vidi eddig még nem kapott gólt vendégként az OTP Bank Liga 2014-2015-ös idényében, s csak Kecskeméten nem nyert (0-0). Idegenben 11-0 a gólkülönbsége.

SZOMBATHELYI HALADÁS–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, december 6., 18.00)

A Haladás október 5-én megverte otthon 2-0-ra a Pápát, de azóta hat mérkőzést veszített, egyetlen szerzett gól nélkül. A legutóbbi 540 perc mérlege 0 pont, 0-10-es gólkülönbség. Hazai pályán a zöld-fehérek május eleje óta kilenc bajnokit játszottak, a Pápa elleni győzelmen kívül csak a Pécs ellen játszottak döntetlent. A kecskemétiek legutóbbi ugyan kikaptak az Üllői úton, de előtte három bajnokin veretlenek maradtak. Az jelentette a kivételt az elmúlt hónapokban, ugyanis március végétől sorozatban hat bajnokit elbuktak vendégként. Ugyanakkor a legutóbbi hét idegenbeli bajnokijukból csak egyen, Debrecenben nem szereztek gólt. A KTE-nek van miért törlesztenie: augusztusban hazai pályán kikaptak a vasi zöld-fehérektől. A lila-fehérek még soha nem nyertek Szombathelyen!

MVM-PAKS–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Szombat, december 6., 20.00)

Mátyus János együttese legutóbbi kudarcot vallott Debrecenben, sőt, a Szpari az első idegenbeli bajnokin, Kispesten aratott meglepetésszerű győzelem óta sorozatban hatszor kikapott. A paksiak április 19. óta mindössze két hazai meccsükön nem nyertek, a KTE elleni vereségen kívül döntetlent játszottak az Újpesttel. Ebben a periódusban hazai pályán átlagosan 2,33 gólt szereztek átlagosan. Más kérdés: a Paks a legutóbbi öt bajnokijából csak egyet nyert meg. A két csapat augusztusi bajnokiját 3-0-ra megnyerte a Paks Nyíregyházán.

A 17. forduló további programja:

December 7., vasárnap:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 16.30
DVSC-TEVA - MTK Budapest 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS