Meríteni lehet a legutóbbi amszterdami meccsből

2013. október. 10., 21:12   |    

Meríteni lehet a legutóbbi amszterdami meccsből

Egervári Sándor szerint ha úgy játszanánk a hollandok ellen, mint a 2011 márciusában rendezett Eb-selejtezőn, akkor lehetne esélyünk a bravúrra.

A magyar válogatott játékosai csütörtökön kora este megismerkedtek az Amsterdam Arenával, Egervári Sándor 19 órától tartott edzést csapatának a pazar létesítményben. A keret legtöbb tagjának már vannak élményei az arénáról, két és fél éve szoros meccset játszottunk itt a házigazdákkal, akkor fordulatos meccsen 5-3-re nyertek a hollandok.

A mai edzést megelőzően Egervári Sándor éppen ezt a találkozót elevenítette fel az újságírók esélylatolgató kérdéseire. A kapitány elmondta: az elmúlt évek egyik legjobb meccsét játszottuk két és fél éve a hollandokkal, és bár az öt kapott gól talán mást sugall, de a meccs nagy részében egyenrangú ellenfelei voltunk az Oranjének. Egervári Sándor szerint ebből a meccsből lehet meríteni a holnapi összecsapás előtt, hasonló játékkal egy bravúros eredmény sem elképzelhetetlen. A szövetségi kapitány hozzátette: a két futballkultúra közti különbség azt mondatja vele, hogy már egy döntetlen is jó eredmény lenne péntek este, jelen esetben azonban egy pont nem biztos, hogy segítene a válogatotton. A szakvezető a holnapi kezdőcsapatról annyit árult el, hogy ha nem jön közbe semmi váratlan, a remek formában lévő Németh Krisztián a kezdőben kap helyet.

A sajtótájékoztatón résztvevő Korcsmár Zsolt elmondta: a minden poszton világklasszisokból álló holland válogatott toronymagas favoritja a meccsnek, de ha összeszedetten, stabilan védekezünk és mindenki segít a másiknak, akkor talán lehet esély egy jó eredményre.

Hír még a válogatott háza tájáról, hogy a betegsége miatt itthon maradt Szalai Ádám Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést (amihez egyébként gelsenkircheni csapattársa, Klaas-Jan Huntelaar is kommentelt), amiben így írt: "Sziasztok! Sajnálom, hogy a betegségem miatt nem tudok segíteni a csapatnak a hollandok ellen. Bármennyire is szerettem volna, a lázam nem ment lejjebb, a csapatnak pedig egészséges emberre van szüksége az amszterdami meccsen. Nagyon fogok drukkolni a srácoknak holnap, remélem, hogy örömet okoznak majd az országnak!"

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS