Merkantil Bank Liga: a Nyíregyháza ellen folytathatja jó sorozatát a Vasas

2020. március. 07., 21:52   |    

Merkantil Bank Liga: a Nyíregyháza ellen folytathatja jó sorozatát a Vasas
Fotó: vasasfc.hu

A huszonhetedik fordulóval folytatódik vasárnap a Merkantil Bank Liga. A MTK Putnokon, a Budafok Ajkán játszik.

BUDAÖRS FC–BFC SIÓFOK
(Tatabánya, 14.30)
A Budaörs az utóbbi egy hónapban javított helyzetén, négy mérkőzéséből csak egyet veszített el. Tatabányai ideiglenes otthonában a hónap első napjának kiütötte a Gyirmótot, lezárva egy kisebb nyeretlen sorozatot. A bajnokságban a tizenkettedik helyen áll, míg a Siófok a negyedik. A Balaton-parti gárda a legutóbbi három találkozóján nyeretlen maradt, egy hete kikapott otthon a Csákvártól. Vendégként sikeresebb, tavasszal három meccsen hét pontot gyűjtött eddig.

DOROGI FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Dorog, 14.30)
A Dorog a hét közben sem pihent, Magyar Kupa-negyeddöntőt játszott az MTK-val otthon. A bajnokságban a tizennegyedik helyen áll, december elseje óta nem nyert meccset a Merkantil Bank Ligában. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiján, miként az MTK elleni, említett kupameccsén is, szerzett gól nélkül maradt. A Gyirmót sincsen sokkal jobb passzban, ugyancsak nyeretlen még a 2020-as tétmérkőzésein. Idegenben két döntetlen és egy vereség a tavaszi mérlege.

SOROKSÁR SC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Soroksár, 14.30)
A fővárosi csapat a kilencedik, a vasi a tizennyolcadik helyen áll, ugyanakkor a legutóbbi hat-hat bajnokikat számítva előbbi ötödik, utóbbi hetedik lenne. A Soroksár ugyanakkor a legutóbbi három bajnoki találkozójából kettőt elveszített, mindkettőt pályaválasztóként – igaz, a bajnoki első és másodikkal szemben. A Haladás idén csak egy tétmérkőzését veszítette el idáig, az OTP Bank Ligában szereplő Honvédtól kapott ki idegenben. A bajnokságban a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot gyűjtött.

KAZINCBARCIKA BSC–MTK BUDAPEST
(Putnok, 14.30)
A kék-fehérek egy rövid hullámvölgy (hazai döntetlen a Békéscsaba ellen, vereség Ajkán) után legyőzték a Duna Aszfalt együttesét, majd a Magyar Kupában, idegenben a Dorogot. Egygólos sikerekkel araszolnak előre. A Kazincbarcika csak a tizenhatodik helyen áll a tabellán, a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Putnokon november 10. óta nyeretlen.

WKW ETO FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV
(Győr, 17.00)
A hatodik helyen álló ETO a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, így hátránya a második helyezett Budafokkal szemben tizenöt pontosra nőtt, szinte csak matematikai értelemben behozható. Pályaválasztóként mind a két eddigi 2020-as meccsét elveszítette. A Szolnoki MÁV a tizenötödik helyen áll, három ponttal előzi meg a legjobb kieső helyen álló Haladást. A legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt, hat pontot szerzett. Vendégként november 30. óta veretlen, sőt, az MTK elleni 0-1-től eltekintve augusztus 28. óta nem maradt pont nélkül vendégként.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Csákvár, 17.00)
A csákváriak a legutóbbi mérkőzésükön bravúros győzelmet arattak Siófokon, ezzel feljöttek az ötödik helyre. Ugyanakkor mérlegüket elsősorban az idegenbeli mérkőzések javítják, pályaválasztóként október 27. óta nyeretlenek. A Szeged-Csanád gárdája az egyedüli a mezőnyben, amely már elérte tizedik döntetlenjét is. Az elmúlt hetekben veretlen maradt, de többségében egy pontot szerzett mérkőzésein. Tény, hogy november 10. óta csak egyszer, Budafokon szenvedett vendégként vereséget.

FC AJKA–BUDAFOKI MTE
(Ajka, 17.00)
Az Ajka a legutóbbi hazai bajnokiján, nagy meglepetésre, legyőzte a listavezető MTK-t. Most a második helyezett Budafokot fogadja... A tabellán, miután a legutóbbi három fordulóban nem veszített pontot, feljött a mezőny első felébe, a kilencedik helyre. Pályaválasztóként november 6. óta csak kétszer szenvedett vereséget. A Budafok lépeget előre, tavasszal még veretlen, szeptember 15. óta csak egyszer, az MTK ellen nem szerzett pontot. Ám a szeptember közepi, sorozatindító vereséget, Budafokon, éppen az Ajka mérte rá.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE LC–VÁC FC
(Tiszakécske, 17.00)
A Duna Aszfalt legénysége a tizenhetedik helyre csúszott vissza, mindössze egy bajnoki találkozót tudott megnyerni eddig 2020-ban. Előnye a Haladás előtt mindössze egy pont. A tizenkilencedik helyen álló Vác mindössze kilenc pontot gyűjtött az eddigi fordulókban, de a legutóbbi két idegenbeli mérkőzésén, egyaránt gól nélküli találkozókon, szerzett egy-egy pontot.

VASAS FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)
A Vasas kitűnő formában szerepel ifjabb Bene Ferenc irányításával. A mezőnyben egyedüliként szerzett tizenkét pontot a legutóbbi négy mérkőzésén, s már a harmadik helyen áll, igaz, viszonylag jelentős, kilencpontos hátránnyal a Budafok mögött. Pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnokijából négyet megnyert, csak a Békéscsabával játszott döntetlent. A Nyíregyháza remekül zárta az őszt, s rosszul kezdte a tavaszt, ám egy hete, a Kazincbarcika elleni győzelemmel javított. Ennek köszönhetően feljött a nyolcadik helyre a tabellán. Vendégként mindössze kétszer játszott eddig idén, a békéscsabai döntetlen után kikapott Tiszakécskén.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS